Hírek

Naponta átlagosan 40 ingatlant árvereztek el november közepéig

24.hu
Tavaly június 15-én a kormány újra lehetővé tette a kényszerértékesítéseket, így a kilakoltatási moratórium kezdetéig – azaz november 15-ig – összesen 6387 ingatlant árvereztek el – írja az Rtl.hu.
Tovább a teljes cikkre

Átlagban 53 millióért vettek fővárosi lakást befektetésként

haszon.hu
A fővárosi ingatlanpiacon 2022-ben jelentős volt a befektetési céllal vásárlók aktivitása – közölte a Duna House a saját adatai alapján.
Tovább a teljes cikkre

Bezárt a Petneházy Club Hotel

telex.hu
Az országszerte több középkategóriás szállodát üzemeltető Abbázia Group rövid közleményben tudatta, hogy 2023. január 2-án bezárt a Petneházy Club Hotel, írja a Spabook.
Tovább a teljes cikkre

Üresen áll a Nagykörút üzleteinek ötöde

24.hu
Jelenleg 662 üzletnek van közvetlen portálja a budapesti Nagykörúton, ezek közül azonban 129 üresen áll – olvasható a G7 cikkében, amelyben a Jászai Mari tér és a Boráros tér közötti szakasz üzleteinek aktuális helyzetét elemezték.
Tovább a teljes cikkre

Ezek voltak 2022 lakáspiaci rekordjai Magyarországon

realista.ingatlan.com
A tulajdonosok és ingatlanközvetítők idén 605 ezer eladó és kiadó ingatlanhirdetést adtak fel az ország 2941 településén. – derül ki az ingatlan.com legfrissebb összeállításából, amely az idén piacra kerülő lakóingatlanok rekordjait is bemutatja. 
Tovább a teljes cikkre

Már nemcsak több zöld iroda, hanem zöld hotelek is lehetnek Budapesten

portfolio.hu
A havi ingatlanpiaci HR, illetve a kéthavi bérbeadási tranzakciókról szóló összefoglalónk mellett, kéthavonta – most november és decembert illetően – már az ingatlanok, ingatlanos cégek által kapott minősítésekről, díjakról is beszámolunk.
Tovább a teljes cikkre

Harc a vevőkért: 2023 elhozhatja a fordulatot a lakáspiacon

napi.hu
A nagyobb ingatlanok közül idén a panellakások lehetnek a legnépszerűbbek a lakáspiacon. A nagyméretű családi-, iker- és sorházak esetében viszont elhelyezkedéstől függetlenül akár szemmel látható árcsökkenés is végbemehet 2023-ban – vetíti előre az ingatlan.com idei évre vonatkozó elemzése.
Tovább a teljes cikkre

Fél év múlva csökkenhetnek a kamatok?

realista.ingatlan.com
2023 közepén 380 körül mozoghat az euró/forint árfolyam. Vagyis a mostani szintekről bő 5 százalékos forinterősödés jöhet az euróval szemben.
Tovább a teljes cikkre

Kemény alkuk várnak az ingatlaneladókra

realista.ingatlan.com
Tovább nőttek a vevők lehetőségei a lakáspiacon – derült ki az OTP Ingatlanpont legfrissebb értékesítési adataiból. Idén ősszel különösen a házaknál nyílt nagyobb tér az alku előtt, ami jórészt a rezsiköltségek nehezen kiszámítható megnövekedésének következménye lehet. Az elemző szerint a vevők alkupozícióját tovább javítja, hogy az eladók lassan reagálnak a kereslet csökkenésére.
Tovább a teljes cikkre

Megjelentek a látványtervek: így fog kinézni a Budavári Palota

portfolio.hu
Elkészültek a legújabb látványtervek az újjászülető Budavári Palota homlokzatáról és belső tereiről – közölte Facebook-oldalán a Nemzeti Hauszmann Program.
Tovább a teljes cikkre

Fordulatos évet zárt 2022-ben az ingatlanpiac

novekedes.hu
Jól indult az év a lakáspiacon, ám a bizonytalanabbá váló gazdasági helyzet miatt változott a helyzet. A kereslet több mint 30 százalékkal esett vissza éves összevetésben.
Tovább a teljes cikkre

Lenyűgöző terek, globális lépték. Átadták a MOL Campus székházat

realista.ingatlan.com
Átadták a MOL Campus-t, azaz a magyar központú, regionális energetikai multi új székházát. Az épületegyüttes Budapest új toronyháza, Dél-Buda és a főváros látképének meghatározó, emblematikus épülete, amely egyben a MOL történetének legjelentősebb ingatlanberuházása is. A toronyház a legmagasabb sztenderdekhez igazodó, Magyarországon egyedülálló térszervezési, belsőépítészeti és fenntarthatósági csúcsteljesítmény, a jövő irodaháza, a hibrid munkavégzés és a rekreáció számára egyaránt ideális feltételeket biztosító munkakörnyezet.
Tovább a teljes cikkre

Új fotót osztott meg a fejlesztő a Bel-Budán épülő Bem Projektről

portfolio.hu
Korábban többször írtunk már az egykori Radetzky-laktanya helyén épülő szállodáról, ahol az IHG Hotels & Resorts szállodalánc tavaly jelentette be, hogy megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját. A Bem téri projektről most a Market Asset Management Zrt. egy friss képet osztott meg, amin jól látszik, hogy halad az építkezés.
Tovább a teljes cikkre

A fővárosi ingatlanpiac is átalakul: ezek a kerületek kevésbé népszerűek

liner.hu
A társaság elemzése szerint a keresleti lista végén is átrendeződtek a kerületek: a XVII. kerület a sereghajtók közé kerül, 2022 augusztusa óta az érdeklődők mindössze 3,7 százaléka keres itt ingatlant.
Tovább a teljes cikkre

Megújul Magyarország egyik legnagyobb várnegyede (képek)

portfolio.hu
A veszprémi várnegyed felújírásával kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót 2022. november 30-án Veszprémben. Az eseményen részt vett dr. Udvardy György, veszprémi érsek, Pém Attila, a Castellum Vagyonkezelő Igazgatóság igazgató-helyettese, valamint Vörös Tamás DLA, a Veszprémi Főegyházmegye főépítésze is.
Tovább a teljes cikkre

Ilyen lesz a jövő irodaháza a Rózsadomb mellett!

realista.ingatlan.com
A Veeva Systems Hungary, a Veeva Systems Inc. magyar leányvállalata elsőként döntött úgy, hogy az ATENOR óbudai irodafejlesztésébe, a RoseVille irodaházba költözteti budapesti központját. Az új, legmagasabb minőségben kiépített irodaterületet 2023-ban vehetik át a bérlők. A tranzakció és az elmúlt eseménydús időszak irodabérleti aktivitása kapcsán megvizsgáltuk az irodák szerepét és jövőjét.
Tovább a teljes cikkre

Felejtsd el, hogy gyerek nélkül most lakást veszel Budapesten – Kiárazódtak a fiatalok és az idősek a lakáspiacról

portfolio.hu
A 2022-es év viszont olyan változásokat hozott, ami halmozottan megnehezítette a hitelből lakást vásárolni akarók helyzetét. A családtámogatások a társadalom egy bizonyos csoportját még egy ideig ki tudják szolgálni pénzügyileg – bár számukra is romlott a vásárlási lehetőség – de még kritikusabb azoknak a helyzete, akik gyermek nélkül, esetleg nem kiskorú gyermekkel (tehát támogatás nélkül) néznek szembe a lakóingatlan-piaccal.
Tovább a teljes cikkre

Kiszámolták, eszement pénzt kellene költeni a hazai lakásokra

haszon.hu
Energetikai korszerűsítésre lenne szüksége a legtöbb magyarországi lakóingatlannak. A szükséges fejlesztésekkel egy elavult családi ház négyzetméterenkénti energiaigényét csaknem a negyedére lehet csökkenteni. Mutatjuk, mennyibe kerülhet a felújítás.
Tovább a teljes cikkre

Képeken a megújult Közvágóhíd

portfolio.hu
A kilencedik kerületben, a Soroksári úton megvalósuló City Pearl beruházás fontos állomásaként építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. A szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen visszaépített épületbe az első időszakban a lakópark értékesítési irodája kap helyet.
Tovább a teljes cikkre

Megújul a Balaton melletti nagyváros

portfolio.hu
Megújulnak a veszprémi várnegyed épületei és terei. A város egyik jelentős turisztikai látványosságának felújítása 2025 nyaráig tart, de a legtöbb épület már 2023-ban, az Európa Kulturális Fővárosa Program esztendejében is látogatható lesz – közölte szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján a veszprémi érsek.
Tovább a teljes cikkre

Csaknem 20 ezer milliárd forintba kerülne a magyar lakásállomány energetikai felújítása

realista.ingatlan.com
2022. októberi árakon számolva 18-19 ezer milliárd forintba kerülne a teljes magyar lakóingatlanállomány költségoptimalizált energetikai felújítása – derül ki a Takarék Indexből, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank elemzéséből. 
Tovább a teljes cikkre

Így fest most a Citadella, friss képek érkeztek az építkezésről

portfolio.hu
A Nemzeti Hauszmann Program közösségi média oldalán számolt be a Citadella felújításával kapcsolatos fejleményekről. A megújult erőd várhatóan 2023-ban nyílik meg a látogatók előtt.
Tovább a teljes cikkre

Még 2022-ben véget ér a Blaha Lujza tér felújítása

Telex.hu
Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, de amint ez megvan, a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret idén birtokba vehetik az arra közlekedők – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. 
Tovább a teljes cikkre

Eladták a Váci úti Green Court Office irodaházat

realista.ingatlan.com
A francia SCPI Affinités Pierre ingatlanbefektetési társaság képviseletében a Groupama Gan REIM 77,1 millió eurós vételáron megvásárolta a Váci úti irodafolyosó egyik emblematikus irodakomplexumát, a Green Court Office irodaházat.
Tovább a teljes cikkre

A balatoni újépítések húzzák felfelé a zalai négyzetméterárakat

uzletem.hu
Zala megyében az idei évben 42 százalékkal többet költöttek ingatlanra a vevők átlagosan a 2020-as adatokhoz képest. 
Tovább a teljes cikkre

Eurómilliókból újítja fel Marosvásárhelyi plázáját az Indotek

vg.hu
Külföldi ingatlanportfóliójára is kiterjeszti felújítási programját az Indotek Group, amely két ütemben 15 millió eurót költ az 50 ezer négyzetméteres marosvásárhelyi Promenada Mall bővítésére, a belső terek és a homlokzat felújítására. Az energiahatékonyság növelése érdekében egymillió euró értékű napelemet telepítenek az épületre.
Tovább a teljes cikkre

Ismét jönnek a külföldiek a hazai lakáspiacra!

realista.ingatlan.com
2022 első felében a Covid-sokk hatást követően a forint gyengülése miatt erősödött a külföldi vevők jelenléte a magyar lakáspiacon. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint ők a közeli jövőben növekvő arányban járulhatnak hozzá a kereslet fenntartásához.
Tovább a teljes cikkre

Mi lehet a magyar irodaházak jövője? Nem könnyű tisztán látni a ködben

realista.ingatlan.com
Az elkövetkezendő 2-3 évben közel 400 ezer négyzetméternyi új állomány érkezhet a budapesti irodapiacra, miközben tovább nőhet az üresedési ráta. Egyszerre a dolgozók 60-70%-a tartózkodik a munkahelyeken, vagyis kérdés, mi lesz az irodaterek jövője.
Tovább a teljes cikkre

Különleges képek Budapest egyik legújabb irodaházáról – Less be a kulisszák mögé!

portfolio.hu
Látványos képeket közölt a Wing a Könyves Kálmán körúton épülő irodaházukról, melyekben egy hotel is helyet fog kpni. A Liberty irodaház hamarosan elnyeri végleges formáját, a képeken már az épület egyedi ismertetőjelei, a színes “baguettek” is láthatóak.
Tovább a teljes cikkre

Sorra dobják piacra a nagy lakásprojekteket Budapesten

vg.hu
Megtörtént, amire 2019 tavasza óta nem volt példa, hirtelen több mint két és fél ezer új építésű lakás jelent meg a budapesti kínálatban. Az időközben alaposan kimazsolázott készlet feltöltése késve követte a keresletet, ami már nyár eleje óta csökken. Nagy kérdés, hogy mennyi idő alatt találnak vevőre a projektek.
Tovább a teljes cikkre

Átadták a Penny megújult karcagi logisztikai központját

realista.ingatlan.com
Átadták a Penny Market Kft. megújult karcagi logisztikai központját pénteken, a mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően csaknem száz új munkahely létesült.
Tovább a teljes cikkre

Kijöttek a friss lakásárak – így reagál az ingatlanpiac a beszakadó keresletre

napi.hu
A nagyobb méretű ingatlanoknál gyakorlatilag lefeleződött a kereső ügyfelek száma. Az árak a 45 négyzetméternél kisebb és a 135 négyzetméternél nagyobb ingatlanok esetében már elkezdtek csökkenni 2022 novembere és 2022 szeptembere között. 
Tovább a teljes cikkre

Az Andrássy út ikonja ez a kétarcú irodaház, ahol a századforduló találkozik a jelennel

realista.ingatlan.com
A világörökség részét képező Andrássy úton páratlan építészeti remekművek sorakoznak. Nehéz egy újabb gyöngyszemmel kirukkolni, de a CPI sikerrel járt, hiszen a kétarcú Andrássy Palotát új szintre emelték a felújítás során. 
Tovább a teljes cikkre

Hamarosan egy újabb épületóriást adnak át a repülőtér mellett

portfolio.hu
Még az idei évben elkészül a reptér közelében épülő új CTPark Ecser logisztikai központ – írja a Magyar Építéstechnika. A park első, 40 ezer négyzetméteres csarnokát ECS1 néven, 2022 decemberében adhatják át.
Tovább a teljes cikkre

Van még olcsó lakás luxus környéken – Kiárusít a XII. kerület

portfolio.hu
Nyilvános licit keretében értékesíti a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat néhány lakását, illetve üzlethelyiségét. A felsorolt ingatlanok között van felújított és felújítandó lakás is, illetve egy közel 2000 négyzetméteres telek a rajta lévő házzal Svábhegyen.
Tovább a teljes cikkre

Meglódultak novemberben a lakáshitelkamatok

uzletem.hu
November elején még gyorsabb fokozatba kapcsolt a lakáshitelek kamatemelkedése a Bankmonitor elemzése alapján: a CIB Bank egyik napról a másikra 1,79 százalékkal emelt, de a leginkább visszafogott OTP Bank is 0,62 százalékkal drágította a lakáshitelét.
Tovább a teljes cikkre

Megvan, ki vette meg Göncz Árpád egykori villáját

24.hu
Egy ingatlanüzemeltetéssel és -adásvétellel foglalkozó cég, a Flovestor Passage Kft. vásárolta meg a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től az egykor Göncz Árpád által is használt, Vérhalom téri villát – írja a Napi.hu a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) honlapján közzétett információk alapján.
Tovább a teljes cikkre

Több mint félezer, nulla energiaigényű lakással lép piacra a Cordia

napi.hu
A Cordia ősszel több mint 500 lakást hirdet meg. Az új fejlesztésekkel a VIII. és a IX. kerületben elérhető újépítésű lakások száma a negyedével bővül, a XI. kerületben pedig 15 százalékkal.
Tovább a teljes cikkre

Nagy múltú épület újul meg a Városligetben

portfolio.hu
A Wing projektje során a Ligeti Auditórium teljes felújításon esik át, miközben megőrzi történelmi örökségét, derült ki a vállalat LinkedIn oldaláról.
Tovább a teljes cikkre

Véghajrában az ország legnagyobb zöldmezős beruházása

portfolio.hu
Befejező fázisba lépett a Market Építő Zrt. által épített SK Innovation projekt, jelenleg mintegy 85 százalékos készültségnél tart a komplexum kivitelezése.
Tovább a teljes cikkre

Jól vizsgázott a Lánchíd

realista.ingatlan.com
Huszonnégy, egyenként 20 tonnás tehergépkocsival tesztelték a Lánchíd teherbírását szombaton; az elsődleges adatok alapján jól vizsgázott az átkelő, amelynek felújítása továbbra is az ütemtervnek megfelelően és a költségkereten belül zajlik.
Tovább a teljes cikkre

17 000 négyzetméteres gyár épül a XV. kerületben

A Market Építő Zrt. munkatársai lerakták a Siemens Energy új gyártócsarnokának alapkövét, amely a vállalat telephelybővítésének keretében valósul meg Budapest XV. kerületében, derült ki a vállalat LinkedIn oldaláról.
Tovább a teljes cikkre

Majdnem 70 millió forint volt az eladásra váró ingatlanok átlagára

forbes.hu
A legkedveltebb célpont az országon belüli költözésre Pest megye, azon belül is Budapest, de sokan el is költöztek innen az elmúlt évben. A KSH legfrissebb adatai alapján mutat körképet és árakat az ingatlan.com.
Tovább a teljes cikkre

Nyolc budapesti irodaházat adott át a CPI az S Immo-nak

portfolio.hu
A szeptember végi hír után, miszerint az Immofinanz 6 irodaházat ad el az S Immo AG-nak, most a CPI Property Group is hasonló tranzakciót jelentett be. A CPI rövid tájékoztatása értelmében a cég a budapesti irodaházait eladja szintén az S Immo AG-nak.
Tovább a teljes cikkre

Nagy múltú épület újul meg a Városligetben

portfolio.hu
A Wing projektje során a Ligeti Auditórium teljes felújításon esik át, miközben megőrzi történelmi örökségét, derült ki a vállalat LinkedIn oldaláról.
Tovább a teljes cikkre

Véghajrában az ország legnagyobb zöldmezős beruházása

portfolio.hu
Befejező fázisba lépett a Market Építő Zrt. által épített SK Innovation projekt, jelenleg mintegy 85 százalékos készültségnél tart a komplexum kivitelezése. A 2021 májusában elrajtolt fejlesztés során 135 hektáron épül akkumulátorgyár a dél-koreai tulajdonú SK Innovation számára a Fejér megyei Iváncsán. A beruházás az idei év végére éri el a 90 százalék feletti, 2023 márciusában pedig a teljes készültséget.
Tovább a teljes cikkre

Több mint félezer, nulla energiaigényű lakással lép piacra a Cordia

napi.hu
A Cordia ősszel több mint 500 lakást hirdet meg. Az új fejlesztésekkel a VIII. és a IX. kerületben elérhető újépítésű lakások száma a negyedével bővül, a XI. kerületben pedig 15 százalékkal. Az épületek az AA energetikai kategóriába tartoznak, vagyis kifejezetten alacsony energiafelhasználásúak – adta hírül az ingatlanfejlesztő.
Tovább a teljes cikkre

Nincs már újépítésű egymilliós négyzetméterár alatt Budapesten

mfor.hu
A budapesti panellakások közül a budai oldalon kínált ingatlanokat lehet hamarabb eladni, egy-egy adás-vétel átlagosan 73 nap alatt zárul le – derül ki a Duna House elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

Egy monokróm remekmű! Így néznek ki a SZOVA irodaház belső terei

realista.ingatlan.com
Szombathely vagyonhasznosítással és városgazdálkodással foglalkozó vállalata az új építésű SZOVA irodaházban találta meg új otthonát. Az Év Irodája pályázója az indusztriális hangulatot párosítja a praktikus, kényelmes és ötletgazadag irodaterekkel, ahol a munkafolyamatokat a hatékonyság és a gazdaságosság elvei kötik össze.
Tovább a teljes cikkre

Vízválasztó hónap jöhet a magyar lakáspiacon

index.hu
Éves összevetésben október hónapban kevéssel nőtt a lakóingatlanok friss kínálata Magyarországon, közben viszont jelentősen, több mint 40 százalékkal bezuhant a kereslet. Az állami támogatások jövőjéről szóló döntések komoly hatással lehetnek a piacra.
Tovább a teljes cikkre

A HelloParks gigantikus fejlesztésekkel lépett a logisztikaiingatlan-piacra

realista.ingatlan.com
Budapest vonzáskörzetében már három helyszínen, összesen közel 270 000 m2-en fejleszt megaparkokat idehaza az alig két éve működő HelloParks. A Futureal-csoport által 2020 októberében alapított ipari ingatlanfejlesztő két raktárcsarnokot már befejezett, az év végéig pedig még további két épületet ad át a bérlőknek, amelyek Magyarországon elsőként kategóriájuk legszigorúbb fenntarthatósági minősítésének is megfelelnek.
Tovább a teljes cikkre

Bokrétaünnep Óbudán, elérte legmagasabb pontját a kerület legújabb lakásfejlesztése

portfolio.hu
Bokrétaünnepet tartott az Indotek Group annak a tiszteletére, hogy elérte legmagasabb pontját, a 33,1 métert a Buda Bright Lakópark.
Tovább a teljes cikkre

Több mint 9 milliárd forintból újul meg a MATE gödöllői Szent István Campusa

portfolio.hu
Összesen 9,168 milliárd forint költségvetésű átfogó felújítási program keretében újul meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gödöllői Szent István Campusa. A projekt során a főépület, az aula, a szemináriumi épület és a tornacsarnok energetikai korszerűsítése valósul meg.
Tovább a teljes cikkre

Az állam irodákat ad el egymilliárd forint kikiáltási áron

napi.hu
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egy XI. kerületi, egykor kormányzati szerveknek is otthont adó irodaházban árverez el ingatlanokat, egy volt nyomdát és irodahelyiségeket, egymilliárd forint kikiáltási áron.
Tovább a teljes cikkre

Ez az irodaház a budapesti Duna-part új ékköve

realista.ingatlan.com
Az Év Irodája versenyen megmérettetik a Millennium Gardens irodaház is, amelynek első fázisát a minap adták át a Millennium Városközpontban a Nemzeti Színház mellett. Mindent tud, amit 2022-ben egy irodaháznak tudnia kell. Közösségi terek, fenntarthatóság, okos és zöld megoldások, illetve energiahatékonyság.
Tovább a teljes cikkre

Ami régen az angol WC volt, az ma az internetellátottság és a légkondi: így fejlődött a lakásállomány az elmúlt 30 évben

portfolio.hu
A napokban indultak a 2022-es, sorrendben a 16. népszámlálás kérdezőbiztosai, így az eredményekre még jócskán várni kell, de a korábbi felmérések adatai amellett, hogy segíthetnek a várható eredmények értelmezésében, azt is szemléltetik, hogy mekkora változáson ment át a hazai lakásállomány bő harmad emberöltő alatt.
Tovább a teljes cikkre

Drágulás-stop: megállt a budapesti használt lakások áremelkedése

piacesprofit.hu
A budapesti lakások átlagos négyzetméterára október közepén 959 ezer, a házaké 794 ezer forint volt a használt ingatlanok piacán. Éves összevetésben 20 és 19 százalékos drágulásról van szó, ugyanakkor szeptember elejéhez képest stagnálásról. Azaz megállt a drágulás.
Tovább a teljes cikkre

Milyen családi házakat keresnek most a vevők?

realista.ingatlan.com
Az energiaáraknál az elmúlt hónapokban bekövetkezett változás leginkább talán a családi házak piacát érinti, ugyanakkor nem minden családi házat egyformán. De mely ingatlanok tulajdonosai számíthatnak nehezebbé váló értékesítésre és ereszkedő eladási árra?
Tovább a teljes cikkre

A Wing eladta a Máriássy Házat

realista.ingatlan.com
A WING értékesítette a 2003 óta a tulajdonában lévő Máriássy Ház komplexumot, amely egy felújított és irodaként funkcionáló történelmi épületből, a Borjúvásárcsarnokból, valamint egy 2005-ben felépített, modern irodaházból áll. A vevő a GRAWE Csoport, amely befektetési céllal vásárolta meg az ingatlant.
Tovább a teljes cikkre

Letették az alapkövét az idei év harmadik legnagyobb beruházásának

index.hu
Szijjártó Péter a tervezett nyíregyházi fejlesztés mellett az európai versenyképességet érő ütésekről és a keleti nyitás eredményeiről is beszélt. 2019-ben és 2021-ben is a kelet-ázsiai országból érkezett a legtöbb beruházás Magyarországra.
Tovább a teljes cikkre

100 milliárd forintnál is többe kerül a világ legdrágább penthouse lakása

origo.hu
A luxuslakások globális piacán döbbenetesen magas árral rendelkező ingatlanok is találhatók. Mutatjuk a világ legdrágább penthouse lakásait, melyek között több is 100 milliárd forintnál magasabb piaci értékkel bír.
Tovább a teljes cikkre

Energetikai szempontból elavult a magyar lakásállomány 90 százaléka

profitline.hu
A jelenleg több mint 4,5 milliós hazai lakásállomány több mint 80 százaléka 1990 előtt épült, és csak kis része tekinthető energetikai szempontok alapján hatékonynak: a korszerűt megközelítő, a korszerű vagy az ennél is jobb besorolású ingatlanok aránya nem éri el a 10 százalékot. 
Tovább a teljes cikkre

Luxusingatlanok: itt a 800 millió forint feletti kínálat

uzletem.hu
833,8 millió lett a végső licit a néhai köztársasági elnök, Göncz Árpád II. kerületi villájának árverésén. 
Tovább a teljes cikkre

Kiemelkedő számok érkeztek a hazai irodapiacról – Nyoma sincs az összeomlásnak

portfolio.hu
Négy új irodaházzal, összesen 82 420 négyzetméterrel bővült 2022 harmadik negyedévében a budapesti modern irodaállomány, elérve a 4 175 670 négyzetmétert.
Tovább a teljes cikkre

A Pólus 25 éve stabil pont az iparági szereplők között

mfor.hu
A változatos bérlői mixnek és széles szolgáltatási palettának köszönhetően a Pólus Centernek a látogató közönsége kiemelkedően lojális: évente közel annyi ember fordul meg a bevásárlóközpontban, mint hazánk teljes lakossága, a bérlők bevételnövekedése pedig olyan arányú volt idén, hogy az a pandémia előtti utolsó év, 2019. azonos időszakának eredményeit is meghaladja.
Tovább a teljes cikkre

Átadták a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ beruházásait

realista.ingatlan.com
Magyarország az elmúlt tíz évben mindent megtett azért, hogy gazdaságának elemeit, iparát, innovációs képességét erősítse, amelyek a válságokból való kiútnál sokat számítanak – fogalmazta meg Palkovics László pénteken Zalaegerszegen.
Tovább a teljes cikkre

Ami régen az angol WC volt, az ma az internetellátottság és a légkondi: így fejlődött a lakásállomány az elmúlt 30 évben

portfolio.hu
A napokban indultak a 2022-es, sorrendben a 16. népszámlálás kérdezőbiztosai, így az eredményekre még jócskán várni kell, de a korábbi felmérések adatai amellett, hogy segíthetnek a várható eredmények értelmezésében, azt is szemléltetik, hogy mekkora változáson ment át a hazai lakásállomány bő harmad emberöltő alatt.
Tovább a teljes cikkre

Drágulás-stop: megállt a budapesti használt lakások áremelkedése

piacesprofit.hu
A budapesti lakások átlagos négyzetméterára október közepén 959 ezer, a házaké 794 ezer forint volt a használt ingatlanok piacán. Éves összevetésben 20 és 19 százalékos drágulásról van szó, ugyanakkor szeptember elejéhez képest stagnálásról. Azaz megállt a drágulás.
Tovább a teljes cikkre

Hatalmas raktár- és irodaépületet adtak át Szigetszentmiklóson

napi.hu
A Sziget II logisztikai park éppen a legforgalmasabb autópályák között helyezkedik el, és a repülőtérhez is könnyen el lehet jutni az épülettől.
Tovább a teljes cikkre

Egy magyar fejlesztés óriási változásokat hozhat az ingatlanpiacon

novekedes.hu
A LÁTTAM magyar fejlesztésű applikáció az ingatlan bemutatás helyszínén biztosítja az ingatlant megtekintő adatainak ellenőrzését és az aláírás digitális hitelesítést a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) alkalmazásának beépítésével.
Tovább a teljes cikkre

Ekészült a VGP Park Budapest Aerozone első üteme

realista.ingatlan.com
Elkészült a VGP Park Budapest Aerozone első üteme Üllőn, a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója 10 000 m2 területű raktárépületet adott át a Boxy Logisztikai Zrt. részére.
Tovább a teljes cikkre

A Corvin-kirakós utolsó darabja is a helyére került

napi.hu
A tízemeletes szóról egész más jut eszünkbe a nyolcadik kerületben azelőtt, hogy bemennénk a Grand Corvin 2 ajtaján, mint azután, hogy kijöttünk. Belvárosi mércével mérve óriási, 558 lakásos épületegyüttest adott át a Cordia.
Tovább a teljes cikkre

Komoly magyarországi beruházást hajt végre a Gebrüder Weiss

napi.hu
Tízmilliárd forintos beruházással bővíti központi logisztikai bázisának kapacitását a Gebrüder Weiss Kft. – közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
Tovább a teljes cikkre

Négymilliárd forintnyi ingatlanvagyonától válna meg a fideszes vezetésű Belváros

telex.hu
Több mint 4 milliárd forint értékben adna el ingatlanvagyonából a belvárosi önkormányzat ugyanazzal a nagyon rövid időre, nagyon kis körben meghirdetett pályázási módszerrel, amellyel ebben a ciklusban már rengeteg irodától és üzlethelyiségtől megszabadultak – tudta meg a Telex.
Tovább a teljes cikkre

5 páratlan ingatlan a Vértes környékéről

realista.ingatlan.com
Magyarország tájegységeit bemutató virtuális országjárásunkat a Vértessel folytatjuk. Ez a változatos tájegység bővelkedik a történelmi és kultúrtörténeti látnivalókban és számos természeti örökséget rejt magában. Mostani toplistánkat azoknak ajánljuk, akik szeretnének kiszakadni a nagyvárosi mindennapokból.
Tovább a teljes cikkre

Kereshetővé váltak az átlag alatti fogyasztású ingatlanok

hvg.hu
Egyre többen keresik az olcsóbb fűtési megoldásokkal rendelkező, takarékosabb lakóingatlanokat.
Tovább a teljes cikkre

Így keresheted rommá magad egy 20-30 milliós minigarzonnal: ez most a legjobb befektetés?

penzcentrum.hu
A Pénzcentrum kiszámolta, hogy mennyit lehet azon keresni, ha egy kisebb, budapesti lakást rövdtávon, turisztikai célra kiadva hasznosítunk. A szakember szerint a legtöbben befektetési céllal keresik a minilakásokat, amelyek fajlagosan jóval drágábbak a “normál” lakásoknál.
Tovább a teljes cikkre

Már szerkezetkész a Corvin Innovation Campus második üteme

realista.ingatlan.com
Felkerült a szerkezetkész állapotot jelző bokréta a Corvin Innovation Campus irodaház második ütemére.
Tovább a teljes cikkre

Egy év alatt 30 százalékkal drágultak az új lakások

vg.hu
Három fővárosi kerületben nem lépte még át az átlagos négyzetméterár az egymilliós határt az új építésű ingatlanok piacán, miközben az átlagár már másfél millió forintra nőtt.
Tovább a teljes cikkre

Óriási szélsőségek a budapesti újlakáspiacon – Íme a legolcsóbb és legdrágább lakások

portfolio.hu
Egy negyedév alatt 6,7 százalékkal nőtt a budapesti új lakások kínálati ára, elérve az 1,35 millió forintot négyzetméterenként. Az Eltinga szakértői által összeállított Budapesti Lakáspiaci Riport alapján ezúttal a budapesti újlakáspiac kerületi különbségeit és a fővárosi egyenlőtlenségeket mutatjuk be.
Tovább a teljes cikkre

Kíváló minősítést kapott a CityZen és a Kálvin Square Irodaház

realista.ingatlan.com
A felújított épületek és a fejlesztések eredményeként születő impozáns építészeti remekművek a fejlődés, a virágzó gazdaság, az állandó megújulás szimbólumaként foglalkoztatják az emberi képzeletet. Azonban az egyre szűkülő erőforrásokkal rendelkező világunkban sokakban merül fel a kérdés: mennyi időközönként, milyen gyorsan kell bontani és újjáépíteni?
Tovább a teljes cikkre

Mit tehetünk, hogy az ingatlanunk eladhatóvá váljon?

hirado.hu
„A home staging, vagyis az ingatlanok eladás előtti felkészítése mindig megtérül, de most egyértelműen létkérdés lesz” – mondta Jenőfi Réka lakberendező.
Tovább a teljes cikkre

Elszabadultak az árak egy borsodi faluban, pesti áron kínálják az ingatlanokat

hvg.hu
Az elmúlt évekhez képest többszörös áron árulják az ingatlanokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkeresztúron. Nem ritka, hogy egy 100 négyzetméter körüli családi házat bőven száz millió forint felett árulnak a Tokaj melletti településen.
Tovább a teljes cikkre

Már Pátyon is épül az óriásraktár első épülete

napi.hu
Az első, 58 ezer négyzetméteres pátyi ipari raktárcsarnokot várhatóan 2023 nyarán adja át a HelloParks. Eközben Fóton és Maglódon is építik a raktárakat.
Tovább a teljes cikkre

Befejeződött a budapesti Allee Bevásárlóközpont 18 millió eurós felújítása

novekedes.hu
Befejeződött az Allee felújítása Budapesten, amely a külső és belső terek újrateremtésével egyszerre járul hozzá a vásárlói élmény növeléséhez, a bérlői összetétel és a fenntartható működés fejlesztéséhez. 
Tovább a teljes cikkre

Kicsit engedett az árnyomás az albérletpiacon

vg.hu
Budapesten átlagosan negyedével voltak magasabbak a bérleti díjak augusztusban az egy évvel korábbinál. Az országos lakbérindex 18, a budapesti 15 százalékkal haladta meg a járvány előtti, 2020. januári csúcsot, reálértéken azonban elmaradt attól.
Tovább a teljes cikkre

Hamarosan kész a látványos budapesti irodaház

portfolio.hu
Az Őrmezőn fejlesztett Budapest ONE irodaház 2. és 3. üteme is megszerezte már a használatbavételi engedélyt. A Futureal irodaépületét választotta új irodaközpontjának többek között a Vodafone és a BT.
Tovább a teljes cikkre

Már 30 millió is éppen csak elég a belépő szinthez az ingatlanpiacra

napi.hu
Aki ingatlanvásárláson gondolkodik a közelben, az csak a szerencsében bízhat, hogy Budapesten, vagy a nagyobb megyeszékhelyeken 30 millió forintért lakható méretű és állapotú ingatlanhoz jut. A járvány előtti árszinthez képest szobaszámban mérhető a különbség.
Tovább a teljes cikkre

Mi lesz a hazai lakásállománnyal ilyen energiaárak mellett?

portfolio.hu
Egy lakás energiafelhasználásának 71 százalékát a fűtés teszi ki, így egyáltalán nem mindegy, milyen a lakás szigetelése. Emellett viszont a belső hőmérséklet is számít, ha 1 fokkal csökkentjük a hőmérsékletet, azzal 1-3 százalékos rezsicsökkentés érhető el.
Tovább a teljes cikkre

Az állam eladja Göncz Árpád egykori házát

hvg.hu
Közel félmilliárd forintot kérnek az ingatlanért.
Tovább a teljes cikkre

Újabb hotelvásárlás történt Budapesten

portfolio.hu
Az Infogroup az egyik új tulajdonosa az ibis Styles Budapest Citywest Hotelnek. A Budapesten leginkább irodai szegmensben érdekelt Infogroup 50%-os részesedést vásárolt a már ismert, népszerű hotelben.
Tovább a teljes cikkre

A ConvergenCE bevezeti a VTS Rise platformot az ACADEMIA irodaházban

realista.ingatlan.com
Magyarországon elsőként szerezheti meg a ConvergenCE a WiredScore tanúsítványt, ami kiemelt figyelmet szentel a munkavállalók, a terek és a technológia közötti kapcsolatteremtésre. A VTS Rise elindítása technológiai szempontból hatalmas mérföldkő, mely egyedi módon teszi kényelmessebbé és hatékonyabbá a bérlők mindennapjait az ACADEMIA-ban.
Tovább a teljes cikkre

Elérték a milliós négyzetméterárat a fővárosi garzonok, a kisebb lakásokat keresik a vevők

vg.hu
A rezsiszabályok változása miatt is fordulhattak a kisebb méretű lakások felé a fővárosi vevők, emiatt ezek drágultak meg leginkább.
Tovább a teljes cikkre

Hatalmas fejlesztés a Dunapacknál

mmonline.hu
A csomagolóanyag-gyártó vállalat közel 24 milliárd forint értékű beruházásával felépülő új telephelye szeptember közepén kezdi meg a próbaüzemet.
Tovább a teljes cikkre

Így úszik el a magyarok lakásálma: van, ahol már milliós fizetést kér a bank

portfolio.hu
Ha van 30% önerőnk, akkor egy átlagos, 22 milliós használt ingatlan hitelből történő megvásárlásához elméletileg elég, ha 243 ezer forintos havi jövedelemmel rendelkezünk. Ha viszont Budapesten szeretnénk egy átlagos új építésűbe költözni szintén 30%-os önerővel, akkor már 1 millió forint fölé kúszik a bankok által elvárt nettó jövedelem.
Tovább a teljes cikkre

Ha tetszik, ha nem, a bérleti díjak emelkedni fognak

portfolio.hu
A Property Investment 2022 konferencián tartott panelbeszélgetésen a hazai ingatlanpiacra nagy hatással lévő vállalatok képviselői a logisztikai és ipari ingatlanok jövőjét vitatták meg. Szó esett többek között az elkerülhetelenül emelkedő bérleti díjakról és a piac általános hangulatáról.
Tovább a teljes cikkre

Megújul a debreceni Aranybika szálló, az MCC oktatási központja

index.hu
Megújul és új épületszárnnyal bővül a debreceni Aranybika szálló, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány helyi oktatási központja – jelentették be csütörtökön a munkálatokra kiírt tervpályázat eredményhirdetésén.
Tovább a teljes cikkre

Budapest és Balaton között félúton: mire számítson, aki erre akar ingatlant vásárolni?

piacesprofit.hu
A megye legkeresettebb területe a megyeszékhely és környéke, itt zárult a régiós tranzakciók több mint negyede, de a fővároshoz közel eső területek, a Velencei-tó vonzáskörzete és Bicske is népszerű a vásárlók körében.  
Tovább a teljes cikkre

Átadták a ZalaZONE új irodaépületét

realista.ingatlan.com
A járműgyártás meghatározó tényező a hazai gazdasági és ipari teljesítményben, valamint a foglalkoztatásban – mondta a technológiai és ipari miniszter Zalaegerszegen, a ZalaZONE Ipari Park irodaépületének átadásán.
Tovább a teljes cikkre

10 százalék alatt már nemigen kapunk lakáshitelt

telex.hu
Belehúztak a legnagyobb hazai bankok a kamatemelésbe, miután augusztus végén az MNB monetáris tanácsa 11,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot.
Tovább a teljes cikkre