Hírek

Csepreghy: 270 beruházást függesztett fel a kormány, 2100 milliárd forint értékben

telex.hu
Az Építési és Beruházási Minisztérium létrehozásának az egyik oka, hogy elfogytak a beruházási források, és erre reagálni kell – mondta Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára a Portfolio Property Investment Forum konferencián az esemény sajtóközleménye szerint.
Tovább a teljes cikkre

Egyre kisebb lakást kapunk egyre több pénzért

realista.ingatlan.com
Egyre kisebbet kapunk egyre többért – ezt a kínálati képet mutatják a legfrissebb ingatlanstatisztikák. Az újépítésű lakóingatlanok alapterülete országos átlagban 2018 és 2022 között 11 négyzetméterrel csökkent és hasonló jelenség figyelhető meg a kiadásra kínált lakások esetében is. Az otthonok zsugorodásának jelenségét számos tényező befolyásolja, ezért az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a trend még folytatódhat, de akár meg is törhet.
Tovább a teljes cikkre

Hatalmas “gémkapocs” épül az M7-es autópálya mellett

portfolio.hu
1 500 négyzetméteres ingatlanfejlesztés zajlik Budapest vonzáskörzetében az M7-es autópálya mellett található Sóskúti Ipari Parkban. A 100%-ban hazai tulajdonú Coninvest cégcsoport beruházása nem csupán cégközpontként szolgál majd, hanem az irodák mellett közösségi terek, oktató – és bemutatóterem, raktárak és design center is helyet kapnak. A beruházás alapkőletétele 2021 őszén történt, az átadás pedig 2023 tavaszára várható.
Tovább a teljes cikkre

Ez a megye az újgazdagok fellegvára: egekben az ingatlanárak, vajon mi lehet a titka?

hellovidek.hu
A HelloVidék idén is górcső alá veszi a magyar megyéket: sorozatunkban annak járunk utána, milyen fontosabb változások történtek az elmúlt egy évben. Másodikként Pest megye kerül sorra. Megvizsgáltuk, milyen demográfiai változások történtek a megyében, hogyan alakult a gazdasága, a munkaerő- és ingatlanpiaca, valamint mennyire vonzó a régió a belföldi és külföldi turisták számára.
Tovább a teljes cikkre

Szárnyalás vagy visszaesés? – Most kiderül, mennyit fog érni a budapesti lakásod egy év múlva

portfolio.hu
Egyre többeket érdekel, hogy a növekvő infláció, az emelkedő hitelkamatok és a drasztikusan megugrott energiaárak árnyékában vajon mi fog történni az előttünk álló időszakban a lakásárakkal. Folytatódik az eddigi áremelkedés? Ismét jön egy kisebb lassulás?
Tovább a teljes cikkre

Új szempontok miatt eshet sok lakás ára

napi.hu
Az ingatlanpiacon a szigetelés mellett már az is fontos szempont a panellakásoknál, hogy milyen a tájolása, süti-e direktben a nap. Az árakat elnézve hatalmas a szórás: az ózdi Béke és Vasvár úti lakótelepen 90-100 ezer forint a négyzetméterár, a Budaörsi lakótelepen legalább hatszorennyi.
Tovább a teljes cikkre

5+1 eladó ingatlan fan-coil hűtő-fűtő rendszerrel

realista.ingatlan.com
A fan-coil rendszerek az újépítésű vagy a felújított lakások egyre népszerűbb velejárója. Maga a fan-coil leginkább a radiátorhoz hasonlít, az „aprócska” különbség viszont az, hogy nem csak fűteni, hanem hűteni is tud.
Tovább a teljes cikkre

Hatalmas raktárépületeket húznak fel a szegedi autópálya-csomópont mellé

napi.hu
A Zoll-Platz Kft. vámudvarának határában a tram-trainhez kapcsolódó iparvágány fut majd. Két raktár épül Szeged mellett, az elsőt jövő nyáron nyitják meg. A kamiondokkolók tetejét napelemekkel látják el.
Tovább a teljes cikkre

A CATL debreceni befektetése az elmúlt tíz év legnagyobb zöldmezős beruházásai közé tartozik Európában

origo.hu
A valaha volt legnagyobb, mintegy 3000 milliárd forint összértékű magyarországi beruházás keretében a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) közvetlenül 9000 új munkahelyet hoz létre Debrecenben – közölte hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Tovább a teljes cikkre

Új lakások és kollégiumok épülnek a XI. kerületben

portfolio.hu
A Szerémi út – Hauszmann Alajos utca, valamint a Szerémi út – Barázda utca sarkán két új lakóingatlan épül, amelyekben összesen 506 lakás és 246 kollégiumi szoba kap helyet. Az Újbuda Garden és Campus Residence nevet viselő ingatlanfejlesztési projektek részét képzi egy közel 1200 közpark létesítése is.
Tovább a teljes cikkre

Az Advance Tower megszerezte a WELL minősítést

realista.ingatlan.com
A Váci úti irodafolyosón magasodó Advance Tower a legújabb irodaház, amely megszerezte a WELL minősítést. A nemzetközi WELL Building Standard™ világszerte az emberek egészségét és közérzetét javító tereket értékeli és ismeri el. 
Tovább a teljes cikkre

Rezsiszorongás, lefújt beruházások, bedőlő hitelek: kutya világ jön ránk?

portfolio.hu
Ritkán olyan izgalmas az MNB negyedévente megjelenő Hitelezési felmérése, mint a legújabb, amelynek eredményeit pénteken mutatták be a jegybank szakértői. A bankok az MNB-nek adott válaszaik alapján a hitelkereslet visszaesésére, a hitelezési feltételek szigorítására, a beruházási célú hitelek súlyának csökkenésére és a hitelportfóliójuk minőségének a romlására számítanak. Az egyre sötétebb kilátások mögött nagy arányban az infláció, az emelkedő kamatkörnyezet és legfőképpen az energiaválság áll.
Tovább a teljes cikkre

Ilyen bonyolult világgazdasági helyzet még sosem volt! – beszélgetés Scheer Sándorral

realista.ingatlan.com
A járvány, az energiaválság, a háború, az áremelkedések, a növekvő kivitelezési költségek és kamatok, illetve az infláció miatt meglehetősen összetett problémákkal néz szembe a világgazdaság, ezen belül természetesen a magyar gazdaság, építőipar és ingatlanpiac is. Scheer Sándort, a Market Építő Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük a jelenlegi válságtényezőkről és azok hatásairól a magyar építőiparra.
Tovább a teljes cikkre

Mire elég ma 22 millió forint a magyar lakáspiacon?

portfolio.hu
2022 első negyedévében tovább emelkedtek az árak és országos átlagban már 22,3 millió forintért cseréltek tulajdonost a használt lakóingatlanok a KSH statisztikái alapján.
Tovább a teljes cikkre

Nem kell megijedni, ez nem a 2008-as ingatlanpiaci válság! – beszélgetés Pados Gergellyel

realista.ingatlan.com
A Cushman & Wakefield hazai ügyvezető igazgatójával tekintettük át, hogy a gazdasági nehézségek hogyan hatnak az ingatlanpiacra, hogyan alakul a bérlők és bérbeadók viszonya, miért lenne jó az állami beavatkozás kontraciklikussága, illetve mi lesz a befektetésekkel. Pados Gergely szeptember 8-án a Real Estate Beach Conference az „Aktuális kihívások a bérlői piacon. 
Tovább a teljes cikkre

Bevásárlóközpontot értékesített a WING

portfolio.hu
Értékesítette a WING a tulajdonában lévő Family Center bevásárlóközpontot az Unione Befektetési Csoport számára.
Tovább a teljes cikkre

A beruházások is segítették a gazdasági növekedést

realista.ingatlan.com
A beruházások második negyedévi növekedése hozzájárulhatott a várakozásokat meghaladó GDP-adathoz, a jövőben pedig az energiahatékonysági fejlesztések fékezhetik a beruházásoknak a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt feltételezett visszaesését – így összegezték a legfrissebb statisztikai adatokhoz fűzött véleményüket az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
Tovább a teljes cikkre

A Balatonon is megtorpant az ingatlanpiac, de áresés nem várható

realista.ingatlan.com
A Balatonnál is éreztették hatásukat az országos ingatlanpiacot lassító tényezők, ráadásul épp egy nagy áremelkedési hullámon van túl a déli part ingatlanpiaca, mely után menetrendszerűen megjelenik a kivárás. Ennek eredményeként nőhetnek az alkuk, ugyanakkor árcsökkenést nem tart valószínűnek a szakértő.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlanmustra – 5 gyönyörű medencés álomotthon

realista.ingatlan.com
Kevés felemelőbb érzés van annál, amikor az egésznapos fáradtságot a saját medencénk partján tudjuk kipihenni. Ugyanekkora élmény az is, ha a kánikula alatt kedvünkre megmártózhatunk saját medencénkben. Toplistánkban 5 medencés ingatlant mutatunk be a hazai ingatlankínálatból.
Tovább a teljes cikkre

Már meg is mozdult az ingatlanpiac a rezsiárak miatt

portfolio.hu
Nagy mozgás egyelőre nem, de finomhangolás már látszik a rezsiárak emelkedése miatt az új időszak előtt álló ingatlanpiacon: a keresési mutatók augusztusi statisztikáinak összegzése után érezni némi elmozdulást, a nagy költségigényű családi házak iránti kereslet mérséklődik és a téglalakás lehet az új sláger, derült ki az Otthon Centrum felméréséből.
Tovább a teljes cikkre

Továbbra is Párizsban a legdrágábbak a lakások

profitline.hu
A legdrágább európai fővárosnak ismételten Párizs bizonyult. Kelet-Közép-Európában a bérek dinamikus növekedése ellenére továbbra is a legdrágábbak között vannak a lakóingatlanok az átlagfizetésekhez viszonyítva. 
Tovább a teljes cikkre

Egy év alatt 23 százalékkal drágult a lakásbérlés

hvg.hu
Egy kicsit legalább a korábbihoz képest lassult a drágulás üteme az albérletpiacon, de így is száguldanak az árak.
Tovább a teljes cikkre

Kamatkörnyezet, elöregedés és az e-kereskedelem: tényezők, melyek hosszú távon alakítják az ingatlanpiacot

portfolio.hu
Emelkedő kamatkörnyezet, lassan alkalmazkodó lakásállomány és megváltozó preferenciák: csak néhány tényező abból, melyek hosszú távon alapvetően formálhatják majd a fejlett országok – köztük Magyarország – ingatlanpiacát.
Tovább a teljes cikkre

Négycsillagos szálloda nyílt Debrecenben

realista.ingatlan.com
Magyarország egyik legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő városának szüksége van modern szállodára, ezért is kiemelkedő jelentőségű a most átadott Mercure Hotel a város szívében – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Debrecenben a szálloda átadóünnepségén.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlanpiac: a budapesti agglomeráció fénykora lejárt

profitline.hu
Az északi agglomerációban az ingatlanpiaci forgalom a második negyedévtől kezdve még budapestinél is nagyobbat esett, és a kilátásos sem túl biztatóak. A tulajdonosok egyelőre reménykednek abban, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, árcsökkenéssel ezért még nem nagyon lehet találkozni.
Tovább a teljes cikkre

Több mint száz budapesti beruházás sorsa lett bizonytalan

realista.ingatlan.com
A Magyar Nemzeti Bank, a Citadella, a Karmelita kolostor vagy a Budai Palotanegyed felújításának, az új fővárosi szuperkórház építésének, és több sportlétesítmény, állami intézmény korszerűsítésének tervei is a miniszter asztalán vannak.
Tovább a teljes cikkre

Rettenetesen beindultak a lakásárverések a moratórium megszüntetése után

portfolio.hu
Több mint 1100 ingatlant árvereztek el Magyarországon egyetlen hónap alatt, miután június 15-én véget ért a lakóingatlanok kényszerértékesítési- és kilakoltatási moratóriuma – tudta meg az rtl.hu.
Tovább a teljes cikkre

82 millió forintnál tart a 17 millióra becsült balatoni ingatlan ára

portfolio.hu
Nagyon más elképzelések találkoztak egy dél-balatoni település egyik árverésre bocsátott ingatlanánál. Az árverésre hirdetett ingatlanon ugyanis a legutolsó licit a kikiáltási ár több mint ötszörösén áll, vagyis 15,6 millió forint helyett van, aki 82 millió forintot is megadna az 55 négyzetméteres házért, amit egyébként az árverés előtt 17 millió forintra becsültek.
Tovább a teljes cikkre

A kormányzati stop ellenére sem maradunk beruházások nélkül

vg.hu
Rengeteg beruházás úszta meg a kormányzati zárolást, ahol időben megnyitották az építési naplót, ott még elkezdődhetett a kivitelezés. Megnéztük, milyen fejlesztésekkel találkozhatunk az országban jövőre is.
Tovább a teljes cikkre

Óriási logisztikai parkot adnak át Budapesten

napi.hu
A 22. kerületi csarnokot a jövő év első negyedévében adják át, a bérbeadást pedig már megkezdték. A bérlők már 1900 négyzetméteres raktárakra is lecsaphatnak. Hatalmas logisztikai ingatlanfejlesztési projekt készül a XXII. kerületben: a Faedra22 logisztikai park több mint 14 500 négyzetméteres. A könnyűipari és logisztikai célokra alkalmas park az M0-s és az M6-os autópályák, valamint a 6-os főút találkozásánál várja leendő bérlőit, és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.
Tovább a teljes cikkre

A lakáskiadás és -bérlés adózási szabályai

uzletem.hu
A hosszútávú lakáskiadás egyik szabálya, hogy a megelőlegezett bizalom mellett érdemes írásban is rögzíteni a bérleti feltételeket – hangsúlyozza a NAV közleménye. Fontos az is, hogy a bérlőknek a bérbe vett lakásról mindig legyen érvényes lakásbérleti szerződésük, a havi lakbér kifizetését pedig érdemes dokumentálni. A legegyszerűbb, ha a bérlők átutalással fizetnek, és a közleményrovatban feltüntetik a dátumot és a „bérleti díj” megnevezést.
Tovább a teljes cikkre

Itt az új plázastop?

index.hu
Egy ma hatályba lépett kormányrendelet megnehezíti az új irodaházak és lakóépületek építési engedélyezését. Ezentúl az állami főépítész által vezetett tervtanács véleményezi ugyanis a nagyobb hasznos alapterületű épületek építészeti-műszaki dokumentációját. Az építésügyi hatóság minden elvi építési, építési vagy fennmaradási engedélykérelmet elutasít majd, amelyet a tervtanács nem ajánl megvalósításra.
Tovább a teljes cikkre

Kalkulátor indult a családtámogatások igénybevételéhez

realista.hu
Online ügyfélszolgálat indult a családtámogatások még egyszerűbb megismeréséhez, igénybevételéhez – közölte közösségi oldalán a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára. Hornung Ágnes bejegyzésében azt írta: az érintettek online ügyfélszolgálaton kaphatnak gyors és szakszerű válaszokat otthonteremtési és családtámogatási kérdésekben.
Tovább a teljes cikkre

Így reagálnak az energiaválságra a Lidl, a Spar és társaik

mfor.hu
Külföldön már kész energetikai tervei vannak az üzletláncoknak, bevásárlóközpontoknak, hogy milyen trükkökkel próbálják túlélni a brutális energiaárakat. De vajon mi a helyzet a magyar cégekkel? Az biztos: a Lidl Magyarország, az Allee Bevásárlóközpont, a Jysk, a Spar Magyarország, és a Tesco sem készül a nyitvatartási idő karcsúsítására. A Westend és a Mammut pedig egyelőre nem kíván nyilatkozni a témában.
Tovább a teljes cikkre

Csaknem 7,4 milliárdos fejlesztés kezdődik a Ferihegyi repülőtéren

index.hu
Szeptemberben infrastrukturális bővítések kezdődnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a munkálatok összköltsége 7,4 milliárd forint lesz. A Ferihegyi repülőtér júliusi utasforgalma több mint 140 százalékkal nőtt a 2021-es év azonos időszakához képest.
Tovább a teljes cikkre

Indulhat a fejlesztés: itt valósul meg a dunántúli tudományos és innovációs park

portfolio.hu
Beruházási célterületté nyilvánította a kormány a Körforgásos Gazdaság Tudományos és Innovációs Park nagykanizsai központjának helyét – írja a Magyar Közlöny.
Tovább a teljes cikkre

Hiába kérnének egyre többet a bérbeadók, a bérlők nem igazán hajlandók megfizetni

portfolio.hu
Alig hirdette ki a kormány az energia-veszélyhelyzetet július közepén, a rezsiárak emelkedése néhány hét alatt is érezhető hatással volt a budapesti kiadó lakások piacára – derül ki a Rentingo.com legfrissebb elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

A brutális lakásár-emelkedés eredménye: nálunk az egyik legnehezebb Európában lakáshoz jutni

portfolio.hu
2022 első negyedévében tovább folytatódott a lakásárak szárnyalása és sok helyen negyedéves alapon is 20% körüli drágulás volt tapasztalható.
Tovább a teljes cikkre

Megállás nélkül emelkednek a hazai ingatlanárak

vg.hu
Mozgalmas őszi szezont várnak az ingatlanközvetítők.
Tovább a teljes cikkre

Zöld minősítést kapott a Buda Center irodaház

realista.ingatlan.com
Az S IMMO Hungary immár negyedik épületére szerezte meg a BREEAM In-Use tanúsítványt, tovább erősítve a cég ingatlanportfóliójának színvonalát. A Very Good minősítéssel kitüntetett Buda Center irodaház fenntartható és esztétikus környezetet biztosít használói számára.
Tovább a teljes cikkre

Rezsicsökkentés: ha energiakorszerűsítést tervez, a bankok is segíthetnek

napi.hu
A jegybanki elvárásokkal összhangban egyre több bank kínál hitelkonstrukciókat az ingatlanok energetikai korszerűsítésére;
Tovább a teljes cikkre

Kiégett a szemünk: íme a legdrágább eladó lakások Budán

portfolio.hu
Ismerjük azt a jelenséget, amikor egy tulajdonos valójában nem is szeretné annyira eladni a lakását, de a valóságtól teljesen elrugaszkodott áron azért meghirdeti, hátha valakinek annyira megtetszik, hogy a piaci ár többszörösét is kifizeti.
Tovább a teljes cikkre

Vége az ingatlanárak szárnyalásának? Odalépett a rezsiemelés a befektetőknek

penzcentrum.hu
Az ingatlanbefektetések felértékelődése szinte megállíthatatlannak tűnt, de a jelenlegi gazdasági környezetben hamarosan vége lehet a menetelésnek.
Tovább a teljes cikkre 

Harmadához ért a Kopaszi-gát melletti gigaberuházás

index.hu
A teljes beruházás nagyobb része még hátravan, ám már így is funkcionál az irodaépületeket, kereskedelmi funkciókat, lakóépületeket és dunai strandot is magában foglaló óriásberuházás.
Tovább a teljes cikkre

Itt az országos lakásárlista! – Van már, ahol csökkentek az árak!

portfolio.hu
Megérkezett a KSH részletesebb lakásárakra vonatkozó elemzése is. Ebből egyebek mellett kiderül, hogy vannak helyek, ahol már csökkenni kezdett a lakások átlagára – érdekes módon a négyzetméteráruk azonban nem.
Tovább a teljes cikkre

Újra van zöld hitel – kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de fenntartható!

profitline.hu
Újra van Zöld hitel a magyar lakáshitelpiacon – immár piaci alapon indított konstrukciót a K&H. A money.hu szakértői régóta várták, hogy a bankok saját zöld hitel terméket indítsanak el.
Tovább a teljes cikkre

Új közbeszerzést írtak ki a Petőfi-híd lábánál épülő projektre

portfolio.hu
Új felhívást írtak ki az európai közbeszerzési értesítőben a BME innovációs központjának tervezésére, mely a BME V2-es oktatási épülete és Goldman-menza helyén épülne fel – vette észre az Építészfórum.
Tovább a teljes cikkre

800 ezer lakás újulhat meg az év végéig

realista.ingatlan.com
A háztartások 4 százaléka biztosan, 15,7 százaléka valószínűleg nagyobb összeget fog költeni lakóingatlanára a következő egy évben, és ha ezek a tervek mind megvalósulnak, akkor mintegy 800 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkálatokat 2022 végéig – derül ki a GKI és a Masterplast Nyrt. közös júliusi felméréséből.
Tovább a teljes cikkre

Raktárak nőttek ki a földből a budapesti agglomerációban

piacesprofit.hu
A második negyedévben több mint 115 ezer négyzetméter új logisztikai ingatlant adtak át a budapesti agglomerációban, míg vidéken csaknem 47 ezer négyzetmétert.
Tovább a teljes cikkre

12,5 százalékkal drágultak a lakóingatlanok Budapesten az első fél évben

alon.hu
Bizonytalanságban egyre többen fordulnak az ingatlan, mint legbiztonságosabb befektetés felé.
Tovább a teljes cikkre

15 milliárdos beruházás Tatán: érvénytelen lett a szállodaépítés elleni népszavazás

Mfor.hu
A kezdeményezők az Avalon-csoport Öreg-tó melletti tervezett szállodaépítését szerették volna megakadályozni a Komárom-Esztergom megyei városban.
Tovább a teljes cikkre

Jön a vagyonadó vagy valami más, ami a nagy értékű ingatlanokat terheli?

privatbankar.hu
Egy hatékonyabb és a társadalmi különbségek eltörlésére irányuló, az adott ország adórendszerébe jobban illeszkedő ingatlanadózást sürget friss helyzetértékelésében az OECD. Nálunk megint elővehetik a vagyonadó témáját, de ezt eddig a rendszerváltás óta hatalmon lévő kormányok közül végül egyik sem vezette be, noha többször is fölmerült.
Tovább a teljes cikkre

Áfakedvezmény nélkül összeomlana az ingatlanpiac

vg.hu
Az infláció elleni védekezésben az ingatlanbefektetések felértékelődnek, így a nem elegendő kínálat súlyos veszteségeket okozhat – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter kabinete.
Tovább a teljes cikkre

Rekordot döntöttek az európai ingatlanbefektetések

mmonline.hu
A CBRE előzetes adatai szerint az európai ingatlanbefektetések összege elérte a 152 milliárd eurót 2022 első félévében, ami minden idők legerősebb első féléve. A kereskedelmi ingatlanbefektetések volumene 10 százalékkal nőtt 2021 első félévéhez képest, és meghaladta a 2018-as 151 milliárd eurós korábbi féléves rekordot.
Tovább a teljes cikkre

Hatalmasak a lakáshitel különbségek a bankoknál

piacesprofit.hu
Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt. A money.hu szakértői arra is felhívják a figyelmet, hogy az MNB gyors kamatemeléseinek követése a mai kamatszintek mellett kiárazza a bankokat az ügyfelekért folyó versenyből.
Tovább a teljes cikkre

Ötéves rekord dőlt meg a hazai ingatlanpiacon

portfolio.hu
Kiadta legfrissebb, ipari ingatlanokra vonatkozó számait a BRF, amiből kiderül, hogy 2022 második negyedévében 115 390 négyzetméterrel bővült a spekulatív állomány a fővárosi agglomerációban, míg a regionális piacokon 47 260 négyzetméternyi új átadást rögzítettek.
Tovább a teljes cikkre

Beragadt az új lakások piaca: csökkenő keresletre visszaeső kínálat lett a válasz

portfolio.hu
Ellentétes irányú piaci hatások eredőjeként, az idei első félévben a megelőző időszakhoz képest lassult a fővárosi újlakás kereslet, amire a beruházók igen visszafogott új kínálattal reagáltak. Élénkülés jelen helyzetben egyelőre nem várható, az árak ugyanakkor folyamatosan kúsznak felfelé – derül ki az OTP legfrissebb, publikus beruházói és értékesítői adatokból összeállított
Tovább a tejes cikkre

A rezsiemelés növeli az új lakások iránti keresletet

piacesprofit.hu
Vegyes kép rajzolódott ki új lakások piacán az idén, részben a gazdasági bizonytalanságok, az év közepén életbe lépő új energetikai előírások, szabályok miatt – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből
Tovább a teljes cikkre

Látványosan visszaestek a tranzakciószámok az ingatlanpiacon

piacesprofit.hu
Májusban és júniusban az év eleji szint kétharmadára csökkent az ingatlan adás-vételi tranzakciók havi száma. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa rámutatott, hasonló jelenségre legutóbb a koronavírus-járvány kirobbanását követő hónapokban volt csak példa, amit egy felpattanás követett, de ez most valószínűtlen. A szakember szerint a visszaesés okai között lehet a zöld hitelek felfüggesztése és az, hogy az emberek várják a jövő évi családtámogatási lehetőségek bejelentését.
Tovább a teljes cikkre

Ezért van bajban a középosztály: egyre kevesebbet költünk kajára és kényelemre, egyre többet lakhatásra

portfolio.hu
A középosztálybeli emberek jövedelmük egyre nagyobb részét költik lakhatásra, ez a növekedés pedig olyan területekről von el pénzeket, mint az étkezés, a ruházkodás vagy a kikapcsolódás és szabadidő – derül ki az OECD legfrissebb ingatlanadózási jelentéséből.
Tovább a teljes cikkre

A paneleknél is megjelent a milliós négyzetméterár

forbes.hu
A járvány alatt kissé mellőzött panellakások népszerűsége 2022-ben új erőre kapott, az idei év első félévében a lakótelepi ingatlanok extrém gyorsasággal és néhol rekordárakon találtak új tulajdonosra a Duna House értékesítési adatai szerint.
Tovább a teljes cikkre

Hol a legolcsóbb most 10, 30 millió forint lakáshitel?

index.hu
A rohamtempóban emelkedő hitelkamatok miatt egyre lényegesebb, hogy melyik banktól igénylünk lakáshitelt. A legolcsóbb és legdrágább ajánlat törlesztőrészlete között több mint 20 százalékos különbség is lehet. Emellett a bankok sorrendje is gyakran módosulhat: egyáltalán nem biztos, hogy az a pénzintézet kínálja a legkedvezőbb feltételekkel a kölcsönt, mint egy hónappal ezelőtt.
Tovább a teljes cikkre

Több mint 5 éve nem láttunk ilyet: növekszik a feszültség az irodapiacon

portfolio.hu
2022 második negyedévében a budapesti modern irodaállomány 2 új irodaházzal bővült, ezek egyike egy saját tulajdonban lévő irodaház átadása volt, így összesen 30 750 négyzetméterrel nőtt az állomány. Még az első negyedévben számoltunk be róla, hogy a teljes budapesti modern irodaállomány átlépte a bűvös 4 millió négyzetmétert, jelenleg 4 093 250 négyzetmétert tesz ki.
Tovább a teljes cikkre

Így halad a Népliget melletti irodaház építése – Képeken a látványos komplexum

portfolio.hu
Elérte szerkezetkész állapotát a Liberty, a WING iroda- és szállodafunkciókat is kínáló mixed-use ingatlanfejlesztése.
Tovább a teljes cikkre

Jön az egyetemisták rohama! Így néz ki most a budapesti albérletpiac!

realista.ingatlan.com
Július 21-én kihirdetik a felsőoktatási felvételi ponthatárokat és hivatalosan is elindul a bérleti piac főszezonja. Két év bezártság után feltételezhető, hogy idén még gyorsabban fognak gazdára találni a kiadó ingatlanok, ezért a szakértők szerint érdemes időben elkezdeni az ideális lakás keresését.
Tovább a teljes cikkre

Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája lett a BOTANIQ Turai Kastély

realista.ingatlan.com
Ismét díjat nyert a BOTANIQ Turai Kastély az International Travel Awards versenyén, a nemzetközi megmérettetésen a kastély idén Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának díját nyerte el. A szálloda tavaly a legjobb európai kastélyhotel lett.
Tovább a teljes cikkre

Magyar szálloda lett Európa legjobb családi hotele

index.hu
Idén ötödik alkalommal rendezték meg az egyik legrangosabb nemzetközi turisztikai versenyt, az International Travel Awardsot, amely az utazási, idegenforgalmi és vendéglátó-ipari ágazat legkiemelkedőbb szereplőit díjazza. A miskolctapolcai Avalon Resort & SPA­ a Legjobb Családi Hotel kategóriában kapta meg a díjat.
Tovább a teljes cikkre

A lakáspiacon is érzékelhető hatása lesz a kormány energia-veszélyhelyzetének

hvg.hu
Egy elemzés szerint a következő időszakban sokkal keresettebbé válhatnak azok az ingatlanok, amik korszerű, energiatakarékos rendszerrel vannak felszerelve.
Tovább a teljes cikkre

Már közel 30 ezer épület minősítetten nettó nulla karbonkibocsátású a világon

portfolio.hu
A World Green Building Council (Zöldépítési Világtanács) 2019-ben elindított globális programja, az Advancing Net Zero (ANZ) az épített környezetünk karbonmentességét célozza 2050-ig.
Tovább a teljes cikkre

Ilyen házakra vadásznak most a leggazdagabb magyarok: ennyibe kerül a legújabb hóbort

penzcentrum.hu
Ma már egyre több magyar lakásvadásznál alapvetés, hogy legyen saját medencéje a jövendőbeli ingatlannak. És úgy tűnik, a járvány alatt a beruházók is rájöttek arra, hogy az újépítésű ingatlanokat is sokkal eladhatóbbá teszi egy saját úszómedence – főleg a nyári időszakban.
Tovább a teljes cikkre

78 lakásos lakóprojekt készül a Normafánál

portfolio.hu
Egy három épületből álló, összesen 78 lakást magába foglaló beruházás készülődik a XII. kerület tetején, a Normafánál – írja az Építészfórum. A projekt egy természetvédelmi területen épülne fel, a természetvédelmi hatástanulmányt már beadták az illetékes hatóságnak.
Tovább a teljes cikkre

Kiderült, ki vette meg az Andrássy úti és a Báthory utcai irodaépületeket

portfolio.hu
Múlt pénteken írtunk arról, hogy két belvárosi irodaépület értékesítését közvetítette az Avison Young, ezúttal viszont a vevő kilétére is fény derült. A Báthory utca 12. és az Andrássy út 93. szám alatti történelmi ingatlanokat a WING vásárolta meg.
Tovább a teljes cikkre

Párbeszéd: leállítják a Fertő-tavi beruházást

sopron.ezalenyeg.hu
Leállítják a beruházók a Fertő-tavi fejlesztést – mondta Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője pénteki online sajtótájékoztatóján.
Tovább a teljes cikkre

Új vitorláskikötőt adtak át a Balatonon

portfolio.hu
Diáktábort és hozzá kapcsolódó vitorláskikötőt adtak át Július 9-én szombaton a balatoni Révfülöpön – írja a Magyar Építők. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) beruházásában megvalósuló projekt helyszíne a tervhivatal egykori üdülője, mely 2020-ban került át állami tulajdonból az alapítványhoz.
Tovább a teljes cikkre

Egyre több a kiadó és eladó üzlethelyiség, de nem lettek olcsóbbak

vg.hu
Egyre több a kiadó és eladó budapesti üzlethelyiség, miután a kereslet csökken és nem szívja fel a kínálatot. Mindennek ellenére az árak folyamatosan emelkednek az euróalapú elszámolás miatt.
Tovább a teljes cikkre

A gyenge forint miatt még tovább emelkedhet a lakások ára

hvg.hu
Több külföldi érdeklődő jelenhet meg a piacon, ez pedig felhajthatja az árakat.
Tovább a teljes cikkre

Grandiózus lakóparkot építenének a Balaton partján, Keszthelyen

napi.hu
A Párbeszéd tiltakozik az egykori keszthelyi kemping területére tervezett mintegy 300 lakásos lakópark ellen, amit a párt képviselői szerint “Tiborcz István és baráti köre” építtet. 
Tovább a teljes cikkre

Elképesztő dolog történik a világ egyik legforróbb ingatlanpiacán

origo.hu
Közel 30 százalékkal estek az ingatlaneladások júniusban Manhattanben, amely a világ egyik legforróbb ingatlanpiacának számít. Ez azonban egyelőre nem tudta érdemben visszafogni az árakat. New York központjában továbbra is csak nagyon drágán lehet lakáshoz jutni.
Tovább a teljes cikkre

Fejlesztések, befektetések a magyar ingatlanpiacon. Ez történt 2022 első felében!

realista.ingatlan.com
Szokás szerint a Realista ingatlanpiaci hírportál félévente rendszeresen összegyűjti a legfontosabb kereskedelmi fejlesztéseket és befektetéseket. Lássuk 2022 első felének legfontosabb eseményeit!
Tovább a teljes cikkre

Lakhatási krízissel néz szembe Magyarország – Ezekkel az intézkedésekkel oldaná meg a problémát az ÉVOSZ

portfolio.hu
Napjainkra Magyarországon is jelentkezik az Európában tapasztalható lakhatási krízis. Ennek magyaros változata, a lakásvagyon műszaki állagának gyors romlása, öregedése, ahol a tulajdonos nem költ megfelelően a lakásfelújításra, a lakhatás minőségére.
Tovább a teljes cikkre

Tovább romlott a befektetői hangulat az euróövezetben

realista.ingatlan.com
Az elemzői várakozásoknál is jelentősebben romlott júliusban a befektetői hangulat az euróövezetben a frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn közölt felmérése szerint.
Tovább a teljes cikkre

Megőrülsz egy vízparti nyaralóért? – Ilyen árakra számíthatsz az ország nagyobb tavainál

portfolio.hu
A hazai kiemelt üdülőkörzetek lakóingatlan- és üdülőpiacain együttesen átlagosan 12 százalékkal emelkedtek a fajlagos árak 2021-ben, az egy évvel korábbihoz képest. Ezek közül a Tisza-tó és a Balaton volt, ahol a legerősebb áremelkedéssel találkozhattak a nyaralót kereső vásárlók.
Tovább a teljes cikkre

Lassabban, de tovább emelkedhetnek az ingatlanárak

vg.hu
Továbbra is áremelkedésre számít az ingatlanos cégek többsége, bár az áremelkedési várakozások némileg gyengültek – derül ki a GKI Gazdaságkutató és a Masterplast közös júniusi felméréséből.
Tovább a teljes cikkre

Így lett a Balaton a hazai lakáspiac sztárja – Miért fordult hirtelen mindenki a magyar tenger felé?

portfolio.hu
Míg a 2014-2019 közötti időszak elsősorban a fővárosi lakáspiac aranykorának tekinthető, addig 2019 óta az élhetőbb vidéki területek iránt ugrott meg a kereslet. Ennek lett a legnagyobb nyertese a Balaton, ahol a keresletre reagálva a kínálat, vagyis a lakásfejlesztők is intenzív építkezésekbe kezdtek.
Tovább a teljes cikkre

Lakásfejlesztés indulhat a XII. kerületi egykori BM-tüdőszanatórium helyén

portfolio.hu
A kerületi szabályozás módosítása által lehetővé válik lakó funkció kialakítása a Budakeszi és az Árnyas út kereszteződésénél álló ingatlanon, ahol évtizedek óta egy elhagyatott kórház áll – írja az Építészfórum. A változtatás célja “a városképet rontó épület hasznosíthatóságának biztosítása”.
Tovább a teljes cikkre

Újabb mérföldkőhöz ért üzleti stratégiája megvalósításában az Appeninn Nyrt.

profitline.hu
Eladta a Dreamland Holding Zrt.-ben meglévő 75%-os többségi tulajdoni részesedését az Appeninn Nyrt. A tranzakció létrejöttével az Appeninn Nyrt. újabb fontos lépést tett a 2022 februárjában elfogadott, módosított stratégiájában foglalt célok teljesítése irányába. 
Tovább a teljes cikkre

12 milliárd forintért árulja luxusvilláját Gattyán György

portfolio.hu
Miután tavaly eladta az olcsóbb, 26,3 millió dolláros (mintegy 10 milliárd forint) Los Angeles-i kastélyát Gattyán György, most meghirdette a drágábbat is – szúrta ki a Dirt cikkét a HVG. A mostani ingatant 33 millió dollárét, azaz bő 12,5 milliárd forintért kínálja eladásra.
Tovább a teljes cikkre

Így halad a Dürer Park épületeinek kivitelezése

portfolio.hu
Kezdetét vette a második irodaház kivitelezése a Dürer Park projekt keretében. Az Abonyi, a Zichy utca és az Ajtósi Dürer sor határvonalán belül elhelyezkedő területen a Dürer Befektetési Kft., fejlesztőpartnereként a Property Market Kft. három lakóépületet és két irodaházat épít.
Tovább a teljes cikkre

Megijedtek a hazai ingatlanosok: megérezték a válság előszelét

vg.hu
Meglehet, hogy nem a nyári szezon, hanem inkább már a globális válság, a magas infláció, a bizonytalan gazdasági helyzet okozza az enyhe lassulást a hazai ingatlanpiaci forgalomban, amelyet az elmúlt hetekben érzékelnek a piaci szereplők – derül ki a Balla Ingatlan friss helyzetértékeléséből.
Tovább a teljes cikkre

Látványos képen kezd kirajzolódni az új Blaha valósága

portfolio.hu
Az esőtől áztatva tisztult meg átmenetileg az éppen felújításon áteső Blaha Lujza tér, ahol így már látványosan körvonalazódik az új tér valósága – derül ki egy fényképből (címlapképünk), amit Karácsony Gergely osztott meg Facebook oldalán.
Tovább teljes cikkre

Kiderült, Budapest hányadik a világ legélhetőbb városainak listáján

index.hu
Kiderült, melyek a világ legélhetőbb városai. A Mercer amerikai vagyonkezelő cég kutatása négyszáz várost kétszáz szempont szerint rangsorolt. A listában Budapest is szerepel.
Tovább a teljes cikkre

A befektetők uralják a belvárosi újlakáspiacot. De meddig?

realista.ingatlan.com
Elkészült a Cordia legújabb belvárosi beruházása, a Grand’Or társasház a Nagydiófa utcában. Ennek apropóján megnéztük az albérletpiacot, hogyan is alakul Budapest legfrekventáltabb övezetében.
Tovább a teljes cikkre

Nem törődnek az árakkal se, felrobbant a montenegrói lakáspiac az ukrán vevők miatt

origo.hu
Montenegro tengerpartja még mindig nem kapta meg a neki kijáró figyelmet a nyugati turistáktól – annál inkább az ukrajnai menekültektől, akik felrobbantották az ingatlanpiacot – írta a V4NA hírügynökség. 
Tovább a teljes cikkre

Horror a Balatonnál: elszálltak az árak

napi.hu
A Balaton immáron nem az átlagemberek nyaralóhelye, hanem a luxust keresőké. Ezért aztán akik tíz évvel ezelőtt vettek a tóparton ingatlant, azok nagyon-nagyon jó befektetést csináltak.
Tovább a teljes cikkre

Ragaszkodunk a vásárláshoz: Magyarországon a harmadik legmagasabb a lakástulajdonosok aránya Európában

vg.hu
Magyarország az élmezőnyben végzett, a lakástulajdonosok 91,3 százalékos arányával a harmadik helyezést érte el a rangsorban.
Tovább a teljes cikkre

Olcsón vennél lakást? – Ezeken a helyeken még most is lehetséges

portfolio.hu
A lakásáremelkedés kapcsán általában az ország legdrágább térségeit szoktuk bemutatni, ezúttal viszont arra is kíváncsiak voltunk, hogy lakásárak tekintetében melyek ma Magyarország legolcsóbb járásai.
Tovább a teljes cikkre

A hitelcsere jobb megoldás, mint a moratórium

realista.ingatlan.com
Egy 10 milliós hitel esetében összességében akár 2 millió forinttal is nőhet annak az ügyfélnek a teljes törlesztési terhe, aki él a kormány újabb moratórium hosszabbításával.
Tovább a teljes cikkre

Többet érnek a bérleti piacon a zöld ingatlanok

realista.ingatlan.com
Az ingatlanbérlők ma már hajlandóak többek fizetni a zöld ingatlanokért, bár még nem értékelik annyira a fenntarthatósági szempontokat, mint az építtetők.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlanpiaci óriásfúzió: összebútorozik a Prologis a Duke Realty-vel

vg.hu
A harmadik, 26 milliárd dollárra emelt ajánlatra már nem tudott nemet mondani a céltársaság vezetése.
Tovább a teljes cikkre