Képzés

A Vagyonértékelési Mesterkurzusról

A Vagyonértékelési Mesterkurzus a Grant Thornton Tudásmenedzsment projektjének keretében a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen megvalósuló továbbképzési program a vagyonértékelő szakma képviselői részére. A mesterkurzus alkalmanként egy-egy kiválasztott és időszerű téma feldolgozásával foglalkozik egyenként jellemzően három napos, intenzív és interaktív előadássorozat formájában. A kurzus kis létszámú, 15-20 fős csoportokban zajlik, és jellemzően egy Mestermunka elkészítésével zárul, mely a résztvevők közös szakmai véleményének a konklúziója.

A mesterkurzusban kialakított közös szakmai álláspontot a tanácsadó testület véleményezi, esetleg módosításokat javasol. Végső elfogadása esetén a szakma számára felhasználható, hivatkozható ajánlásként jelenik meg a Mestermunka.

A szakma képviselői számára a részvétel ingyenes.

Az Értékelési Mesterkurzus szervezői és támogatói:

BME Építészmérnöki Kar Építéskivitelezési és Szervezési Tanszék
Grant Thornton Valuation Kft.

A Vagyonértékelési Mesterkurzus célja

Célunk az értékelői szakma társadalmi elismertségének növelése mellett magas szintű szakmai tudástranszfer megteremtése.

A vagyonértékelési szakmában jelenleg nagy mennyiségű, katedrai jellegű tudásanyag áll rendelkezésre, amelyet csak részben, vagy egyáltalán nem ismerünk Magyarországon. A mesterkurzus azért jött létre, hogy a vagyonértékeléssel összefüggésben meglévő hazai és nemzetközi tudás, gyakorlat, információ összegzésre kerüljön, a mesterkurzuson részt vevő hallgatók ennek a már rendszerezett tudásnak a birtokába jussanak, illetve hogy ez a szaktudás a széles szakmai közönség számára is elérhetővé váljon.

A mesterkurzus résztvevői, megfelelő szakmai háttérrel rendelkező szakemberek munkájának elbírálásához kurzusonként egy-egy tanácsadó testületet kérünk fel. A részvevők az ingynes, három napos kurzus alatt a tanácsadó testület és a kurzusvezető által átadott előzetes anyagokat tanulmányozva eljutnak egy olyan szakmai állásfoglalásra, amely publikálható, új értéket teremt, és amelyet a tanácsadó testület a későbbiekben tesztelni tud.