Hírek

Vége az agglomeráció aranykorának? – Elindult a visszaáramlás Budapest irányába

portfolio.hu
Túl nagy alapterület, korszerűtlen épület, magas fűtési és ingázási költségek. Míg a koronavírus-járvány mellékhatásaként az agglomerációs lakásárak felrobbantak, mostanában inkább ezek a problémák kerülnek előtérbe, ha az elővárosok lakásállományáról van szó. Legalábbis azok körében, akik az agglomerációból a fővárosba terveznek költözni…
Tovább a teljes cikkre

Parlament előtt az új beruházási törvény!

portfolio.hu
Háttérinformációink alapján a parlament elé került az új beruházási törvény, ami az állami projektek új rendszerét fogja meghatározni.
Tovább a teljes cikkre

Pár hónap alatt földbe állt a kereslet – Mikor indulhat újra a lakáspiaci szárnyalás?

portfolio.hu
Az idei év elejére évtizedes mélypontra, a korábbi szintek nagyjából felére esett vissza a lakásvásárlások száma. Bár márciusban már érezhető volt egy kisebb élénkülés, a korábbi eladásokhoz képest még mindig sokkal alacsonyabb a kereslet. Sokan kíváncsiak arra, hogy mikor és mi hozhat ebben változást, ezért a lakáspiaci Hangulatfelmérésünkben erről is megkérdeztük a szakértő.
Tovább a teljes cikkre

A budapesti irodák mindössze 7 százaléka működik igazán energiahatékonyan

portfolio.hu
Az energiaválság okozta magas rezsiköltségek és a klímaváltozás nyomán előtérbe kerülő ESG szempontok komoly kihívás elé állítják az ingatlanfejlesztőket. A bérlők és a befektetők részéről is érezhetően fokozódnak az ESG-szemlélet által támasztott igények, amiknek megfelelni Kalapács Kornél, a Codic Hungary Country Managere szerint elengedhetetlen lesz a jövőben.
Tovább a teljes cikkre

Csökken az ingatlanok ára

mmonline.hu
2023 márciusában 7787 adásvétellel, vagyis februárhoz képest 25 százalékos erősödéssel, az első negyedév legjobb hónapjával zárta a negyedévet a hazai ingatlanpiac. A tranzakciók számának fokozatos emelkedése negyedéves szinten így is mindössze 19893 adásvételt hozott, ami az elmúlt 10 év leggyengébb első negyedévét mutatja. Ennél kevesebb tranzakciót utoljára 2013-ban becsült az ingatlanközvetítő vállalat, ennek ellenére a Duna House a második negyedévben továbbra is fokozatosan emelkedő aktivitással és így egyre növekvő tranzakciószámokkal számol a hazai piacon.
Tovább a teljes cikkre

Budai villa, iskola, lőtér: több mint 60 ingatlanjától szabadulna a főváros

napi.hu
Az értékesítésre kínált fővárosi ingatlanok között például II. kerületi villák, újpesti, ferencvárosi, újbudai iskolák, józsefvárosi iroda és számos üres telek mellett akad szivattyúház, egykori kispesti kultúrház, kőbányai lőtér és szociális otthon is.
Tovább a teljes cikkre

Pest vagy Buda? – Ezek ma a főváros legolcsóbb és legdrágább új lakásai

portfolio.hu
Ezúttal az ELTINGA Budapesti Lakáspiaci Riportja alapján arra voltunk kíváncsiak, hogy Pest és Buda viszonylatában hol vannak a legkisebb, legnagyobb, valamint a legolcsóbb és legdrágább új építésű lakások.
Tovább a teljes cikkre

Hol érdemes most lakást venni befektetési céllal?

haszon.hu
Az ingatlanpiac befektetési szempontból ma már nem olyan vonzó, mint az elmúlt években, azért találni néhány igazi gyöngyszemet, amely komoly nyereséggel kecsegtet.
Tovább a teljes cikkre

Accor-szálloda lesz a székesfehérvári Hotel Magyar Király

portfolio.hu
Tovább bővíti magyarországi portfólióját az Accor szállodavállalat: nyártól a székesfehérvári Hotel Magyar Király franchise megállapodás keretében, a Moore Hungary tanácsadói támogatásával csatlakozik a csoporthoz.
Tovább a teljes cikkre

Mi a különbség a zöld és a fenntartható épület között?

realista.ingatlan.com
A fenntarthatóság az ingatlanpiacon is népszerű hívószóvá vált az elmúlt időszakban. De pontosan mi a különbség a zöld és a fenntartható épületek között?
Tovább a teljes cikkre

Újra áll a bál a Balaton elátkozott projektjénél

infostart.hu
A balatonfüredi görög falu üzleteinek tulajdonosaival nem tudott megegyezni az önkormányzat, ezután kisajátította az ingatlanokat. Csak éppen a megállapított összeg alig több, mint amennyit a tulajdonosok három évtizeddel ezelőtt fizettek az üzletekért.
Tovább a teljes cikkre

Felpörgött a lakáspiac: megszaladt az eladó ingatlanok kínálata

napi.hu
Több mint 200 ezer hirdetés fölé nőtt az ingatlanpiaci kínálat. A kereslet stabilizálódásában szerepet játszik a szezonalitás, valamint a bázishatás, tavaly márciusban ugyanis a háború, az energiadrágulás, az inflációs helyzet miatt sokkhatás jellemezte a piacot.
Tovább a teljes cikkre

Egyre inkább kiváltság lesz új lakásban lakni – Véleményt mondtak a piac szakértői

portfolio.hu
Tágult az olló a kiadott építési engedélyek és a valóban megépülő lakások száma között. Míg előbbi 35 ezer körül volt tavaly, utóbbi 20 ezer közelébe csökkent – mondta el az ÉVOSZ szervezésében megvalósult, „A magyarországi lakáshelyzet áttekintése” című szakmai konferencián Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára.
Tovább a teljes cikkre

Közel 300 millió forintos beruházás: nem is gondolnád mi épült Jászfényszarun

hellovidek.hu
Jászfényszarun üzleti inkubátorház létesült kezdő vállalkozásoknak az ipari parkban – közölte a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. közleményben.
Tovább a teljes cikkre

Mennyit ér az ingatlanom? Panellakás Óbudán

privatbankar.hu
Az egyik legbiztosabb biznisz, ha egy felújított panelt veszünk befektetésként. Ehhez Óbuda kiváló terep. De ezért meg kellett dolgoznia. Vevőként az egy évvel ezelőttihez képest kicsit nagyobb lett az alkulehetőség. Mutatjuk az értékelés legfontosabb szempontjait. 
Tovább a teljes cikkre

A Tesco 25 áruházát újította fel a 2022-23-as pénzügyi évben

ma.hu
A több mint 3 milliárd forintos fejlesztések során optimalizálták az üzletek méretét, és több helyen új önkiszolgáló kasszákat is telepítettek.
Tovább a teljes cikkre

Zuhanás és teljes összeomlás? – Nem, de mi vár akkor a következő években a hazai építőiparra?

portfolio.hu
Számtalan bizonytalanság és kihívás áll ma az építőipar szereplői előtt, de megfelelő hozzáállással erre is fel lehet készülni. Bár teljes összeomlás nem lesz, a következő években erős lassulásra kell számítani.
Tovább a teljes cikkre

Úgy tűnik, megállt a panelek drágulása

mmonline.hu
A házgyári lakások közel 10 éve tartó, fokozatos áremelkedésének végét jelezhetik a 2023-as értékesítési adatok. A rezsivédett címkével kiugróan nőtt a panelek népszerűsége tavaly, azonban a 2022-es átlaghoz képest 9-12 százalékkal alacsonyabb áron találtak új tulajdonosra a fővárosi panelek idén. A nyugati országrészben csekélyebb, 1 százalékos az enyhülés, azonban a keleti régió lakótelepein továbbra is 7 százalékos emelkedést tapasztalt a Duna House.
Tovább a teljes cikkre

A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat

hvg.hu
A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat; tavaly július óta 10 százalékkal többen költenének energiahatékonysági korszerűsítésre otthonukban – derült ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb reprezentatív kutatásából.
Tovább a teljes cikkre

Véget ért a felújítás a sümegi várban – képek

infostart.hu
A múltból örökölt javakat az elkötelezett emberek képesek megmenteni a jövő számára – hangsúlyozta a sümegi vár keleti szárnyának megújítása alkalmából rendezett keddi átadóünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.
Tovább a teljes cikkre

Elkészült az atlétikai stadion

portfolio.hu
2023. március végére a legjelentősebb mérföldkövéhez érkezett a 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ (NAK): 2023. március 1-jén a generálkivitelező ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium szakemberei megkezdték a projekt műszaki átadás-átvételének folyamatát – írja a magyarepitok.hu a konzorciumtól kapott tájékoztatás alapján.
Tovább a teljes cikkre

Irodaházat, üzlethelyiséget, üres telkeket ad el egyben a Szombathelyi Vagyonhasznosító Zrt.

nyugat.hu
Az előző ingatlancsomagból nagy viták lettek, de máris itt a következő.
Tovább a teljes cikkre

Új, Duna-parti szálloda nyílik Budapest belvárosában

portfolio.hu
A Duna-parton nyitja meg a főváros legújabb szállodáját az Accent Hotel Management. A Four Points by Sheraton a Marriott International 30 márkájának egyikét képviseli. A 105 szobás szálloda június elején nyitja meg kapuit a XIII. kerületi Duna Pearl komplexumban.
Tovább a teljes cikkre

Az új építésű vagy a használt lakás éri meg jobban Magyarországon?

igenyesferfi.hu
A legjobb választás az előre gondolkodás – mondja az ingatlanpiaci elemző arra a kérdésre, hogy mi a jobb vétel ma: egy új építésű vagy egy használt lakás? Az örök dilemma eldöntését segítő hagyományos szempontok jelentős részét is érdemes újraértékelni a közelmúlt piaci folyamatainak tükrében.
Tovább a teljes cikkre

Itt épül Magyarországon most a legtöbb új lakás: sok magyar csaphat le rájuk hamarosan

penzcentrum.hu
Egyedül Debrecen szárnyal, a többi megyei jogú városban azonban lanyhul a lakásépítési kedv az egyik hazai ingatlanportál kimutatása szerint. Egy négyzetméter országos átlagban 947 ezer forintba kerül, az új építésű lakások árszintje pedig három városban is meghaladta az egymilliós határt.
Tovább a teljes cikkre

Így zajlik a legújabb Duna-híd építése – Videón a látványos projekt

portfolio.hu
Jó ütemben halad a paksi Duna-híd építése, egyre látványosabbak a munkálatok. Már a korlátokat szerelik a kalocsai oldalon, míg a paksi oldalon a hídszerkezet tolása zajlik – írja a Magyar Építők. Az építkezés koncepcióját most egy videóban mutatjuk be.
Tovább a teljes cikkre

Felárat is hajlandók fizetni a cégek, ha cserébe zöldebb ingatlant kapnak

portfolio.hu
A környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás egyre fontosabb szerepet játszik az ingatlanpiacon is – derült ki a CBRE legújabb, globális felméréséből. A vállalat a felmérés során világszerte több mint 500 kereskedelmiingatlan-szakembert kérdezett meg.
Tovább a teljes cikkre

Naperőmű épült Szeged határában

index.hu
Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcskapacitású naperőművet épített Szeged határában uniós támogatással.
Tovább a teljes cikkre

A belvárosi kerületek négyzetméterára átlépte a milliós lélektani határt

liner.hu
Továbbra is népszerű a befektetési célú lakásvásárlás az érintett kerületekben.
Tovább a teljes cikkre

Meglepő változás történt Budapest és agglomerációjának lakáspiacán

realista.ingatlan.com
Elsősorban az alacsonyabb négyzetméterárak mozgatják az ingatlanvásárlókat a főváros és agglomerációja között. Az árak azonban rendkívül magasra emelkedtek az a Budapest környéki településeken, így a szakértő szerint fordulni látszik a trend, miközben a fővárosban megváltozott az “ingatlanok felhasználásának jellege”.
Tovább a teljes cikkre

Erre futja most 30 millióból a fővárosi lakáspiacon

haszon.hu
Az egyre nagyobb alkuk miatt jó vételek is elérhetők a 30 millió alatti kategóriában a budapesti ingatlanpiacon – állapította meg a Balla Ingatlan ingatlanközvetítő hálózat.
Tovább a teljes cikkre

Hiába a lassulás, ezekben a kerületekben még most is zsákolják az új lakásokat a vevők

portfolio.hu
Bár az utóbbi időben lassulni kezdett az új lakások eladása is, továbbra is megvannak az átlagnál sokkal népszerűbb kerületek. Az ELTINGA által frissen közzétett Budapesti Lakáspiaci Riport adatbázisában megnéztük, melyek a legnépszerűbb kerületek, és azokban mennyi lakást adtak el a téli hónapokban.
Tovább a teljes cikkre

Felére csökkenhet a lakások energiafogyasztása – Ez minden tulajdonost érint

portfolio.hu
Becslések szerint a felhasznált energia felét meg lehetne takarítani azzal, hogy csak akkor van hideg/meleg egy adott épületben amikor ott vagyunk. Ehhez ráadásul nem is kell új lakásba költözni, minimális felújítási költséggel bármelyik lakásban megoldható, de az új lakásoknak már ezek a rendszerek is a részeik.
Tovább a teljes cikkre

A mesterséges intelligencia bedarálja az ingatlanpiacot? Hogyan hat a ChatGPT a szektorra?

realista.ingatlan.com
Az utóbbi hetekben mindenki a ChatGPT-ről, azaz a mesterséges intelligencia (MI) chatbotról beszél, amely szinte az összes kérdésünkre tudja a választ. Megírja az orvosi diplomamunkát, és százmilliók elől veheti el a munkát. Végtelen felhasználási lehetőségeket kínál, bár ezek egyelőre még csak elképzelések. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a kereskedelmiingatlan-piacon is talál majd magának elfoglaltságot.
Tovább a teljes cikkre

Életjelet mutatott az ingatlanpiac, lassan erősödik a kereslet

liner.hu
Némi növekedés hozott a február a tranzakciók terén.
Tovább a teljes cikkre

Megy a helyezkedés a Balatonnál

piacesprofit.hu
Bár az egyik legkedveltebb hazai célpont, a Balaton partján is a megszokottnál jóval nehezebben indul a lakáspiaci főszezon. Noha erősen visszaesett a kereslet, az OTP Ingatlanpont szakértői látják az életjeleket is. Ugyanakkor úgy vélik, az eladók még csak most kezdik az alkalmazkodást az új helyzet adta feltételekhez.
Tovább a teljes cikkre

Eladja a Sofitelt az Indotek Csoport

portfolio.hu
Pályázatot írt ki az Indotek a Sofitel hotel értékesítésére – tudta meg az Index, melyre a nyertes ajánlatot az Equilor Alapkezelő Zrt. nyújtotta be. Az Indotek Csoport több mint három éve vásárolta meg a Sofitelt, amin jelenleg átfogó felújítást végez.
Tovább a teljes cikkre

Veszik, mint a cukrot, a 800 milliós villákat a Balatonnál: de kinek van rá ennyi pénze?!

hellovidek.hu
Az egyik legkedveltebb hazai célpont, a Balaton partján is a megszokottnál jóval nehezebben indul a lakáspiaci főszezon. Noha erősen visszaesett a kereslet, az OTP Ingatlanpont szakértői látják az életjeleket is. Ugyanakkor úgy vélik, az eladók még csak most kezdik az alkalmazkodást az új helyzet adta feltételekhez.
Tovább a teljes cikkre

Ennyivel ér kevesebbet egy ingatlan, ha értékcsökkentő tényezők vannak a közelben

liner.hu
Ilyen tényezőnek számít az, ha az ingatlan teljesen a föld alatt, régi pincékben lett kialakítva, vagy ha a lakás autópálya, gyár, hajléktalanszálló, esetleg temető közelében helyezkedik el.
Tovább a teljes cikkre

Sokat lehet most alkudni a lakások árából a kereslet esése miatt

novekedes.hu
Az eladó lakások iránti kereslet csökkenése, valamint a bővülő kínálat nagyban javította a vevők helyzetét. Az ingatlan.com adatai szerint országos átlagban ma közel 6 százalékos alkut lehet elérni, szemben az egy évvel korábbi 4 százalék alatti szinttel. Ezzel pedig milliókat lehet megspórolni.
Tovább a teljes cikkre

Nem állnak le az újépítésű ingatlanprojektek

mmonline.hu
Hosszú távon, a nyersanyagok és a munkaerő drágulása miatt az újépítésű ingatlanok sem lesznek olcsóbbak. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa elmondta, a beruházók nem estek pánikba, mert bár érzik, hogy kevesebbszer csörög a telefon, de ha csörög, abból általában eladás lesz. 
Tovább a teljes cikkre

Újbudán 9 milliárdnyi ingatlant vinnének az egyházak, az önkormányzat nem adná

telex.hu
Újbudán közel 9 milliárd forint értékű ingatlanvagyonra adták be tulajdonlási igényüket az egyházak, az önkormányzata vizsgálja, milyen jogi lépéseket tehet annak érdekében, hogy tulajdonjogát megvédje – olvasható az újbudai önkormányzat közleményében.
Tovább a teljes cikkre

Százmilliókért árulják a Jókai utcai házomlás lakásait

vg.hu
A régi lakásokhoz képest elképesztő négyzetméteráron kínálják a Jókai utcai házomlás ingatlanjait.
Tovább a teljes cikkre

Fenntarthatóbbak az épületek Budapesten: az irodaházak után már pláza is kapott zöld elismerést

A havi ingatlanpiaci HR, illetve a kéthavi bérbeadási tranzakciókról szóló összefoglalónk mellett, kéthavonta – most a januárt és februárt illetően – már az ingatlanok, ingatlanos cégek által kapott minősítésekről, díjakról is beszámolunk. Nemcsak energetikai minősítésekre kell gondolni, hanem olyan tanúsítványokra is, amelyek például a hotelek fenntarthatósági lépéseit értékelik.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlanpiac: alacsonyabb árakra várnak a vevők, de ráfázhatnak

vg.hu
A rendkívül nehéz, trendfordító tavalyi év után az idei sem ígérkezik könnyebbnek, ráadásul nem egyetlen markáns, hanem sok kis trend érvényesülhet egyszerre, az általános bizonytalanság pedig mindenkit óvatosságra sarkall.
Tovább a teljes cikkre

Itt a totális összeomlás a lakáspiacon? A történelem valami egészen mást jósol

portfolio.hu
Földbe áll a magyar ingatlanpiac… Összeomlott az adásvételek száma… Méregdrága lakáshitelek… 2023 elejére összeállt a tökéletes depresszió a magyar ingatlanpiacon. Minden válságban eljön az a pont, amikor túláradó pesszimizmus uralja a piacot, azaz leesünk a ló túloldalán. Annak eldöntésére, hogy éppen hol tartunk és mi vár ránk, érdemes múltbeli statisztikákat vizsgálni.
Tovább a teljes cikkre

Megint gazdát cserélt három bevásárlóközpont

napi.hu
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding bevásárlóközpontokat birtokló cégeket vásárolt fel. Székesfehérvári, zalaegerszegi és nagykanizsai bevásárlóközpontok tulajdonosaival állapodtak meg.
Tovább a teljes cikkre

Döbbenetes összegekért, tömegével vásárolják fel a zártkerteket a Balatonnál: mire készülnek?

hellovidek.hu
Nem titok, hogy a Balaton térségében már évek óta kiemelkedő az ingatlanok áremelkedése, legyen szó lakásokról, házakról vagy telekről. Az elmúlt két év közötti időszakot nézve az országos átlaghoz képest is felértékelődött a magyar tenger ingatlanpiaca: a növekedés mértéke tekintélyes 7 százalékpontos volt. 
Tovább a teljes cikkre

Kiadta a listát Lázár János: ezeket a budapesti fejlesztéseket kaszálja el a kormány

portfolio.hu
Egy hónapja írtunk arról, hogy egy kiszivárgott lista szerint mintegy 80, többségében fővárosi fejlesztés lezárásáról döntött a kormány. Ennek kapcsán Lázár János, építési és közlekedési miniszter a Telex kérésére most átadta a teljes listát, melyből kiderül, hogy pontosan milyen projekteket érint a döntés.
Tovább a teljes cikkre

Szinte fillérekért dobálják utánad a lakásokat ebben a városban – Íme Salgótarján legolcsóbb és legdrágább utcái

portfolio.hu
Korábbi cikkeinkben már bemutattuk azokat a budapesti utcákat, ahol 2021-ben a legmagasabb, és azokat is, ahol a legalacsonyabb árakon cseréltek gazdát a lakások. Emellett Magyarország legdrágább, illetve legolcsóbb községeiről is készítettünk top10-es listát. Most viszont egy ennél is részletesebb, 18 részes cikksorozattal készültünk, ahol a KSH Ingatlanadattár, Magyarországi lakásárak, 2005-2021 kiadványa alapján megmutatjuk az összes megyeszékhely legolcsóbb és legdrágább utcáját.
Tovább a teljes cikkre

Hetvenmilliárd forintból fejleszt Miskolcon a Bosch

autopro.hu
A Robert Bosch Power Tool Kft. 2024 végéig két, összesen csaknem 70 milliárd forint értékű beruházást valósít meg. A vállalat a folyamatosan növekvő raktározási és elosztási igények miatt több mint 54 milliárd forintból logisztikai és disztribúciós központot hoz létre Miskolcon, emellett pedig több mint 15,7 milliárd forintot fordít gyártási kapacitásának bővítésére.
Tovább a teljes cikkre

Januárban 2 százalék körül nőttek a bérleti díjak

profitline.hu
A lakásbérleti díjak országosan 1,7 százalékkal, a fővárosban 2,1 százalékkal nőttek januárban az egy hónappal korábbihoz viszonyítva, ami fordulatot jelent a tavaly szeptember-decemberben tapasztalt stagnáló-csökkenő tendencia után – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.
Tovább a teljes cikkre

Ebben a megyében megiramodtak az ingatlanárak

napi.hu
Vas megyében 10 millió forinttal többet költöttek átlagosan a vásárlók ingatlanra, mint a pandémia sújtotta 2020-as évben. Otthonteremtés céljából a legkeresettebb városban és környékén a tranzakciók több mint 60 százaléka zárult tavaly. A megye aktuális kínálatában egyre gyakoribbak a 100 millió forint felett meghirdetett otthonok.
Tovább a teljes cikkre

Milliós négyzetméterár fölött a minigarzonok

uzletem.hu
Csekély, annál jelentősebb részét képezik az ingatlanpiaci forgalomnak a 10-20 négyzetméter közötti minilakások, azonban a Duna House szakértőinek tapasztalata alapján számtalan lehetőség rejlik bennünk. Különlegességük miatt sokszor a nagyobb alapterületű, használt ingatlanok árszintjénél magasabban találnak új tulajdonosra, de a vásárlásuk során kiemelten fontos odafigyelni a részletekre.
Tovább a teljes cikkre

Nyártól újra emelkedhetnek az ingatlanárak – de miért pont nyártól?

profitline.hu
Bizonyos szegmensekben még árcsökkenés várható az elkövetkező hónapokban az ingatlanpiacon, de nyártól egy szép lassú emelkedésnek lehetünk majd szemtanúi. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, 3-4 év is lehet, mire visszakúsznak az árak a visszaesés előtti szintre. Mint fogalmazott, a környező országokhoz képest még mindig olcsó hazánkban az ingatlan, miközben a hitelezésben reális kamatokról lehet beszélni évtizedes távlatokban.
Tovább a teljes cikkre

Ezek most a legnépszerűbb települések a Balatonnál: itt vesznek tömegével lakást, házat a városiak

penzcentrum.hu
A Balaton-parti települések viszik a prímet a Dél-Dunántúlon: hazánk hét régiója közül egyedül ez az országrész nem éri el a tíz százalékot a tranzakciószámok országos részesedéséből, ugyanakkor a Balaton déli partján lévő ingatlanok iránti kereslet és árszint már a fővárost idézi.
Tovább a teljes cikkre

Növekedésben maradt az új lakások piaca. Eljött a rozsdaövezetek ideje

realista.ingatlan.com
Összességében kedvező évet zárt tavaly az új lakások piaca. A lakásátadások száma kismértékű növekedésével párhuzamosan a lakásépítési kedv jelentősen nőtt – áll az ingatlan.com hivatalos adatokat feldolgozó elemzésében. Kiderül belőle az is, hogyan alakult az idei év első másfél hónapjában az új lakások kínálata és mennyiért kínálják eladásra azokat.
Tovább a teljes cikkre

Budapesten túl is van élet. Épülnek az irodaházak a nagyvárosokban

realista.ingatlan.com
Bár a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma egyelőre a fővárosi irodaállományt elemzi negyedévente, vidéken sem állt meg az élet, kisebb-nagyobb intenzitással épülnek irodaházak. Most néhány érdekesebb projektet gyűjtöttünk össze.
Tovább a teljes cikkre

Duplájával emelkedett a lakások ára az előzetes becsléshez képest

portfolio.hu
Több mint duplájára emelkedett a lakásárváltozás üteme a KSH legutóbbi becsléséhez képest. A nagyarányú különbség nem véletlen, ugyanis egyrészt az előző becsléskor még rendkívül kevés adat állt rendelkezésre 2022 harmadik negyedévére vonatkozóan, másrészt az akkor becsült növekedés alig több mint 1 százalékos volt, így ahhoz képest a mostani 2,6 százalék is jelentős arányú változás.
Tovább a teljes cikkre

Mi történik? Tömegével vásárolják fel a külföldiek ezeket a hazai ingatlanokat

penzcentrum.hu
Sokan döntenek úgy a nyugat-romániai megyékből, hogy a határhoz közel, valamelyik kelet-magyarországi településen vásárolnak ingatlant.
Tovább a teljes cikkre

A VGP már 165 ezer m2-nyi ingatlant fejlesztett a magyar piacon

realista.ingatlan.com
A 15 évvel ezelőtti magyar piacra lépése óta a VGP Park már 7 ipari parkban rendelkezik ingatlannal. Az elmúlt másfél évtizedben összesen 165 000 m2 bérelhető logisztikai és könnyűipari épületet adott át, fejlesztett és üzemeltet szerte az országban. A belga központú európai cég a 2021-es és a 2022-es években folyamatos növekedést mutatott és ez idő alatt közel megduplázta bevételeit.
Tovább a teljes cikkre

Drágul és lassult a Balaton-parti ingatlanpiac

magyarnemzet.hu
A lassulás jelei a balatoni ingatlanpiacon is érezhetők, a 2021-es évhez képest lassuló ütemben, de még mindig átlagosan tíz százalék körüli az áremelkedés mértéke. Az új építésűek esetében korszerű megoldásokkal találkozhatunk, a műszaki tartalom a négyzetméterárakban is megmutatkozik. A déli parton még mindig olcsóbbak a nyaralók.
Tovább a teljes cikkre

Épülhet Angyalföldön a rozsdaövezeti városnegyed

realista.ingatlan.com
Az egykori angyalföldi ipartelep helyén felépülő Láng-negyed legmagasabb épületei is megkapták az építési engedélyt. A 4 toronyból álló lakóépület legmagasabb pontja meghaladja majd a 63 métert.
Tovább a teljes cikkre

Ennyivel csökkenhet egy irodaház energiafogyasztása a korszerűsítés után

portfolio.hu
Már idén is akár többhavi energiaköltségnek megfelelő összeget takaríthatnak meg a Váci Greens D irodaépület bérlői az irodaházban zajló energetikai beruházásnak köszönhetően. Az épület tulajdonosa és üzemeltetője, a GTC Magyarország a második negyedév végére 20 százalékkal – mintegy 500 MWh-val – csökkenti az épület jelenlegi energiaigényét és ezáltal az üzemeltetési költségeit.
Tovább a teljes cikkre

Mi lesz a hazai plázákkal?

novekedes.hu
A kiskereskedelmi ingatlanok esetében a vásárlóerő csökkenése nehézséget okoz, a jellemzően több évtizedre tervező befektetők azonban tudják kezelni az ilyen időszakokat.
Tovább a teljes cikkre

Döntött a kormány: mégsem készül el a dél-dunántúli repülőtér

portfolio.hu
A magyar kormány egy új határozatott tett közzé a Taszári repülőtérrel kapcsolatban. A bejelentés szerint a kormány egyetért a repülőtér területén nyilvántartott ingatlanok kereskedelmi, ipari és logisztikai célú hasznosításával. így a területen található ingatlanokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által működtetett elektronikus árverési rendszeren keresztül értékesítik, derült ki a Világgazdaság cikkéből.
Tovább a teljes cikkre

Hatalmas építési telek cserélt gazdát Budapest határában

portfolio.hu
Hiába lassult le az új lakások iránti kereslet, úgy tűnik, a fejlesztők nem húzták be a kéziféket. Az OC Investment Solutions az egyébként általában csendesebb januárt egy 13 hektáros fejlesztési tranzakció zárásával indította.
Tovább a teljes cikkre

Folytatódik a Nyugati pályaudvar megújulása

realista.ingatlan.com
A Teréz körúti homlokzaton, az észak-nyugati torony felújítása mellett, tervezetten februárban a dél-keleti tornyon is megkezdődnek a munkák. Várhatóan ősszel elbontják a megújult homlokzat elől a védőtetőt. Még az idén megkezdődhet a 10-13. vágány alatti keresztaluljáró álmennyezetének, világításának és burkolatainak, valamint az aluljáróból felvezető lépcsőkarok mellvédeinek felújítása is.
Tovább a teljes cikkre

Prémium-irodaépület került a Váci útra

index.hu
Befejeződött a H2Offices irodaház első fázisának fejlesztése. A Skanska tizedik magyarországi épülete új minőséget képvisel a budapesti Váci úti irodafolyosón
Tovább a teljes cikkre

Indulhat Magyarország legnagyobb ipari parkjának létrehozása

vg.hu
A beruházás meghaladja Nyíregyháza öt ipari zónájának jelenlegi együttes területét.
Tovább a teljes cikkre

Nemsokára elindulhat a városligeti Új Nemzeti Galéria építése

24.hu
Karácsony előtt röviddel egy újabb tervcsomag indult el az építési engedély felé.
Tovább a teljes cikkre

Egykattintásos alaprajzot kapnak a panelek, olcsóbbá váltak a lakáspiac slágerei

profitline.hu
A jövőben könnyebb lesz meghirdetni a panellakásokat, az ingatlan.com ugyanis digitalizálja a budapesti panelek alaprajzait, amik egy kattintással a hirdetéshez kapcsolhatók. 
Tovább a teljes cikkre

Ez a 20 legdrágább utca a pécsi ingatlanpiacon: aranyáron mennek itt a lakások

penzcentrum.hu
Hogyan alakultak az ingatlanárak Magyarország ötödik legnagyobb településén, azaz mennyiért vehetünk most lakást, házat Pécsen? Na és hova költözik az elit a Baranya megyei székhelyen; melyek a legdrágább utcák a Magyarország délnyugati részén fekvő Pécs városában? Vármegyéket górcső alá vevő ingatlanpiaci cikksorozatunkban ezekre a kérdésekre kerestük a választ.
Tovább a teljes cikkre

Miből újíthatod fel az ingatlanodat 2023-ban?

444.hu
A 2022 nyarán napvilágot látott rezsiváltozások hatalmas felújítási, korszerűsítési lendületet indítottak el Magyarországon. Az otthonfelújítási támogatást is számos család használta ki, de annak sem kell csüggednie, aki lemaradt, vagy csak 2023-ban vágna bele a munkálatokba. Mutatjuk, mi segíthet a finanszírozásban.
Tovább a teljes cikkre

5 stílusosan felújított kiadó lakás Budapest legnépszerűbb kerületeiből

realista.ingatlan.com
A budapesti albérletpiac kínálata folyamatosan változik, a jelenlegi rezsiárak mellett pedig nem mindegy, hogy milyen állapotú lakásra esik a választásunk. Cikkünkben bemutatunk néhány teljeskörűen felújított és stílusosan berendezett kiadó lakást Budapest legnépszerűbb kerületeiből, amikbe garantáltan beleszeretsz!
Tovább a teljes cikkre

Új kikötő épül a Balatonon, sok helyi kiakadt

portfolio.hu
Megvan az engedély: kikötő épül Balatonföldváron, ám a helyiek egy csoportja tiltakozik a fejlesztés ellen – számolt be a Népszava.
Tovább a teljes cikkre

Olcsóbbak lettek az albérletek, Budapesten átlagosan 200 ezerért lehet lakást bérelni

telex.hu
Fordulatot hozott a december az albérletpiacon, az Ingatlan.com elemzése szerint majdnem két év után először mérséklődtek a lakbérek országosan 0,7 százalékkal, Budapesten 0,9 százalékkal csökkentek egy hónap alatt, de azért éves szinten még 20,2, illetve 21,9 százalékos volt a drágulás.
Tovább a teljes cikkre

Már 10 százalékkal olcsóbbak lettek a vidéki családi házak

mfor.hu
De kevesebbet adtak a panel és a tégla lakásokért is vidéken. 
Tovább a teljes cikkre

Felújított Deák téri metróállomás: itt van egész Budapest legabsztraktabb tere

telex.hu
Élénksárga és türkizkék átjárók, világos, fehér terek, erős indusztriális és pszichedelikus hatás: a frissen elkészült Deák téri állomást Csapó Balázs, Germán Tibor, Gurdon Balázs és Hargitai Bence építészekkel jártuk be néhány órával az átadás előtt.
Tovább a teljes cikkre

Ezek a települések lehetnek idén az ingatlanpiac nyertesei

napi.hu
A jelenleg eladó 120 ezer használt lakás és ház hirdetéséből több mint 15 ezer falusi csokos településeken található.
Tovább a teljes cikkre

A KÉSZ Csoport zöld irodaházat épít Szegeden

realista.ingatlan.com
A KÉSZ-csoport megkezdte Szegeden a Gutenberg és Hajnóczy utca közötti modern, új irodaépület kivitelezését.
Tovább a teljes cikkre

A Gránit Bank többséget szerez a Diófa Alapkezelőben

realista.ingatlan.com
A Gránit Bank többségi tulajdonrészesedést szerez a Diófa Alapkezelőben, az ehhez szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már a héten megadta.
Tovább a teljes cikkre

Újra kell értelmezniük magukat a plázáknak

vg.hu
Az utóbbi évek változásainak következtében ahhoz, hogy a jövőben is legyenek bérlőik, mind az irodaházaknak, mind a plázáknak újra kell értelmezniük a piaci szerepüket, a funkcióikat. Gereben Mátyást, a CPI Hungary országmenedzserét kérdeztük az ingatlanfejlesztői és -üzemeltetői kihívásokról.
Tovább a teljes cikkre

Mutatjuk a 229 milliós luxuspanelt: sokkoló árak a magyar lakáspiacon

penzcentrum.hu
A legdrágább eladó budapesti panellakás ma 229 millió forintba kerül – tudta meg a Pénzcentrum. Az ingatlanpiaci szakértők szerint ennek ellenére a panellakások négyzetméterára jelentősen csökkent az utóbbi hónapokban. A leggyakoribb jelszó: rezsivédett, ugyanis a távfűtést ma még nem érinti a rezsiemelés, ez pedig az egekbe lökte az ingatlanárakat.
Tovább a teljes cikkre

Hamarosan régi fényében ragyog az Andrássy úti Krausz Palota

realista.ingatlan.com
A Krausz Palota korszerűsítése a befejezéséhez közeledik. Az Andrássy úti Palota, amelyet az AEW befektetési alapkezelő 2019-ben vásárolt meg, nagy érdeklődésre tart számot – különösen a csúcskategóriás luxusmárkák, valamint a magyar technológiai szektor vállalatai részéről, amelyek egyre inkább a presztízsértékű, központi helyszíneket keresik irodabérlet céljából.
Tovább a teljes cikkre

Brutálisan megdrágult Pécs lakáspiaca

vg.hu
Két év alatt 72, az előző évhez képest 39 százalékkal emelkedtek az átlagos négyzetméterárak Pécs lakáspiacán. Tavaly átlagosan 34,3 millió forintot költöttek itt lakásra a vevők, akik ennyiért 71 négyzetméteres ingatlanhoz jutottak a baranyai vármegyeszékhelyen.
Tovább a teljes cikkre

Több mint 30 milliárd forintos hitelmegállapodás a hazai ingatlanpiacon

portfolio.hu
A DIÓFA Alapkezelő Zrt. által kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap és az Erste Bank 73 millió euró (mintegy 31 milliárd forint) értékű, hétéves hitelmegállapodást kötött az Alap tulajdonában lévő budapesti, A kategóriás, több mint 53 ezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező irodaház-portfólió finanszírozására.
Tovább a teljes cikkre

Mutatjuk a 229 milliós luxuspanelt: sokkoló árak a magyar lakáspiacon

penzcentrum.hu
A legdrágább eladó budapesti panellakás ma 229 millió forintba kerül – tudta meg a Pénzcentrum.
Tovább a teljes cikkre

Megkérdeztük a legnagyobb magyar ingatlanfejlesztőket. Kemény év lesz, de jól is kijöhetünk belőle!

realista.ingatlan.com
A Realista ingatlanpiaci hírportál szokásához híven megkérdezte a magyar ingatlanszektor számos kiemelkedő fejlesztő vállalatát, hogy mire számítanak az idei esztendőben. 
Tovább a teljes cikkre

Mégis megmarad a Nyugati felüljáró, Lázár lefújta a pályaudvar fejlesztését

telex.hu
Felmondta a kormány Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára a Nyugati pályuadvar tavaszi tervpályázata kapcsán a továbbtervezésre már elnyert uniós támogatási szerződést – lehet kisilabizálni a friss Magyar Közlönyből.
Tovább a teljes cikkre

Leleplezték a terveket, így fejlesztik Budapest parkjait, utcáit

portfolio.hu
Idén is folytatódnak a fővárosi zöldítések, fejlesztések: a tervek között szerepel egy újabb, Miyawaki-kiserdő telepítése, valamint nagyjából 12 ezer új tő cserjét ültetnek el és újabb komplett fasorok újulnak majd meg Budapesten – közölte a Budapesti Közművek (BKM) keretein belül önálló tevékenységet folytató Főkert Kertészeti Divízió kedden az MTI-vel.
Tovább a teljes cikkre

Íme a tíz legolcsóbb budapesti utca – Ezért nem tolonganak a vásárlók az ottani lakásokért

portfolio.hu
Néhány nappal ezelőtt bemutattuk azokat a budapesti utcákat, ahol 2021-ben a legmagasabb árakon cseréltek gazdát a lakások. Ahogy akkor ígértük, a sorozat folytatódik, ezúttal ugyanis a másik végletet, vagyis a legolcsóbb fővárosi utcákat gyűjtöttük össze.
Tovább a teljes cikkre

Több mint hatmilliárd forintért vette meg az állam a Mol régi székházát

index.hu
Hernádi Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója korábban nem árulta el, mennyit kaptak az épületért.
Tovább a teljes cikkre

Különleges minősítést kapott a budapesti pláza

mmonline.hu
BREEAM Very Good minősítést szerzett kiskereskedelmi kategóriában az Etele Plaza. 
Tovább a teljes cikkre

Veszprém mesevilággá változik

magyarnemzet.hu
Európa-szerte minden szem Veszprémre és a Bakony–Balaton régió­ra szegeződik január 21-én, hiszen a város a régióval közösen e naptól viseli az Európa kulturális fővárosa címet.
Tovább a teljes cikkre

Egy 50 négyzetméteres lakás háromnegyedére is elég a Babaváró hitel

realista.ingatlan.com
A 2024 végéig meghosszabbított Babaváró továbbra is segítséget jelent gyermeket vállaló házaspároknak a lakásvásárláshoz. A money.hu most összegyűjtötte, hogy a fővárosban és a vármegyeszékhelyeken egy 50 négyzetméteres lakás árának mekkora részét fedezheti a 10 millió forintos kedvezményes hitel. 
Tovább a teljes cikkre

A 4iG és az állam megvásárolja a Vodafone Magyarországot

index.hu
Sikeresen zárul a magyar távközlés történetének egyik legjelentősebb tranzakciója. 
Tovább a teljes cikkre

Az Orom utcában a legmagasabbak a lakásárak Budapesten

magyarhirlap.hu
Néhány fővárosi városrész hosszú évek, sőt évtizedek óta vezeti a budapesti lakásárlistákat, de vannak kedvenc utcák és terek is.
Tovább a teljes cikkre

Idén végre megáll a lakások drágulása, de ebben sincs sok köszönet

telex.hu
Itt a sokak által évek óta várt lassulás az ingatlanpiacon, ami a lakások olcsóbbá válásával kecsegtet. A piaci folyamatok már most drámaiak, ez pedig hamarosan az árakban is tükröződni fog, de a szakmai konszenzus szerint olyan mélyre nem megyünk majd, mint a 2008-as válság után. 
Tovább a teljes cikkre

Százszobás szálloda épülhet Zalaegerszegen

telex.hu
100 szobával, 9-10 ezer négyzetméteren épülhet új szálloda Zalaegerszegen – írja a Magyar Építők
Tovább a teljes cikkre