Hírek

Munkaerőhiány miatt sokat csúszik az új társasházak átadása

hirklikk.hu
A projektek kevesebb, mint felében (43%) sikerül a tervezett határidőre elkészíteni az értékesítési céllal épített társasházakat, ugyanennyi beruházásnál 3-12 hónapot csúszik az átadás, 14 százalékban viszont egy évnél is többet kell várniuk a vásárlóknak, de olyan projekt is akad, amelynél 3 évnél többet csúszik az átadás.
Tovább a teljes cikkre

Ilyen új lakást kapsz 40 millióért Budapest különböző részein

portfolio.hu
Akár hitellel, vagy saját tőkéből vágna bele valaki most egy új lakás megvásárlásába, az biztos, hogy Budapesten 20 millió forint alatt csak egy-egy kivételes esetben lesz lehetősége a vásárlónak megbízható projektben válogatni. 30 millió forintért ugyan már vannak kisebb új lakások, ezek száma azonban csak pár százra tehető egész Budapesten.
Tovább a teljes cikkre

Budapesten beállt a fejlesztési piac

vg.hu
Tele vannak a fővárosi ipari parkok, mégsem kezdődnek újabb fejlesztések, mert a megnövekedett építési költségeket a bérlők nem fizetik már meg.
Tovább a teljes cikkre

Az első félévben is nagyot mentek a magyar szállodák

realista.hu
Kiugróan nőtt a magyarországi szállodák árbevétele idén júniusban, és az első fél évben egyaránt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb elemzése szerint.
Tovább a teljes cikkre

Lakást venne? – Erre elég most 20 millió forint

napi.hu
Salgótarjánban 89 négyzetméteres téglalakást, Debrecenben 40 négyzetméterest, Budapesten pedig mindössze 29 négyzetmétert adnak 20 millió forintért. A megyei jogú városokban és a fővárosban feladott összes hirdetés 13 százalékát teszik ki a 20 millió forint alatti ajánlatok.
Tovább a teljes cikkre

Nem feltétlenül olcsóbb a panellakás, mint a tégla

index.hu
Az évek óta tartó lakásdrágulás miatt folyamatosan változik a kínálat a különböző árkategóriákban, de így is jelentős kínálat van a 20 millió forint alatti lakásokból, különösen a vidéki nagyvárosokban, írja legfrissebb összesítésében az ingatlan.com. A megyei jogú városokban és a fővárosban augusztus közepén érvényes lakáshirdetések 13 százalékában szerepelt 20 millió forintnál olcsóbb lakóingatlan, azonban sok vidéki városban jóval magasabb volt az arányuk.
Tovább a teljes cikkre

Felfelé kezdett terjeszkedni a belváros

vg.hu
Már csaknem minden kerületben meghaladja az egymillió forintot a penthouse lakások négyzetméterenkénti átlagára, és ehhez a szinthez közelítenek a hagyományos tetőtéri lakások hirdetéseiben szereplő igények is.
Tovább a teljes cikkre

Egymilliós négyzetméterárak: itt élnek a leggazdagabb magyarok

portfolio.hu
Több mint megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi év első félévéhez képest, derül ki a Duna House elemzéséből. A cég tranzakciós adatai alapján országosan az adásvételek 1,5 százaléka ért el ezt az árkategóriát. Nézzük, hol találkozhatunk leginkább ilyen drága lakásokkal!
Tovább a teljes cikkre

Ez ma Magyarország legdrágább eladó háza – Te megvennéd ennyiért?

portfolio.hu
Magyarországon a tavalyi évben mintegy 164 ezer lakóingatan cserélt gazdát, melyek között különböző méretű és árú lakások és családi házak voltak. Bár a vételár legtöbbször alacsonyabb szokott lenni, mint a kínálati ár, ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy jelenleg milyen házakat kínálnak legdrágábban eladásra Budapesten és vidéken az ismertebb ingatlanirodákon keresztül.
Tovább a teljes cikkre

Ezrével vásárolják fel kínaiak a budapesti lakásokat

hirklikk.hu
Tavaly 7300 külföldi vett lakást Magyarországon. A KSH statisztikái szerint leginkább a kínaiak, a németek és a románok szeretnek ingatlant vásárolni, ráadásul a fővárosban minden negyedik külföldi a belső pesti kerületekben keres lakást, főként befektetési céllal – írja a Népszava.
Tovább a teljes cikkre

Nem került eladósorba a repülőtér

A kemény kormányzati fellépés hatására tárgyalóasztalhoz ültek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér külföldi tulajdonosai, az üzemeltetési jogok értékesítése azonban nem téma.
Tovább a teljes cikkre

Duplájára nőtt a luxuslakások ára

index.hu
Tavaly nyáron még éppen átlépte a luxusingatlanok piacán kínált lakások négyzetméterára az egymillió forintot, most viszont már nem egy esetben a kétmillió forintot is elkérnek egy négyzetméterért- írja pénteki számában a Világgazdaság.
Tovább a teljes cikkre

A július is gyenge volt a hazai lakáspiacon – Ennyi lakást vásároltunk

portfolio.hu
A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 júliusában, országosan 12 764 ingatlan adásvétel bonyolódott. Bár a júniusi visszaesés ennél drasztikusabb volt, az egy évvel ezelőttihez képest így is 10 százalékkal elmaradnak a számok.
Tovább a teljes cikkre

Hogy kell adót fizetni az albérlet után? – Mutatjuk a tudnivalókat!

napi.hu
Újra fókuszba kerültek az albérletek, a nyári főszezon, a ponthatárok kihirdetése és a közeledő tanév, valamint a politikusok lakáshotelezési szabályok szigorítására tett utalása miatt. Kiderül az is, hogyan kell adózni a kiadó lakás után.
Tovább a teljes cikkre

A Nyugati pályaudvar mellé építik az új Nagycirkuszt

hvg.hu
A beruházás neve: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ.
Tovább a teljes cikkre

Elbukhatjuk az ingatlanvásárláskor kifizetett foglalót egyetlen hiba miatt

origo.hu
A Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke az InfoRádióban arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre többen meggondolatlanul vásárolnak ingatlant, vagyis nem ellenőrzik le a tényleges tulajdonost és az ingatlant érintő terheket az ingatlan megszerzése előtt.
Tovább a teljes cikkre

Milliárdokból fejleszt az Indotek

vg.hu
Több mint négymilliárd forintból fejleszti az idén plázáit az Indotek csoport, amely immár húsz hazai bevásárlóközpont tulajdonosa, és most a régióban készül további bevásárlásokra.
Tovább a teljes cikkre

Új őrület hódít a Balatonon – Mutatjuk, hol nyaralnak majd rengetegen

portfolio.hu
Eddig csak a társasházi építési hullámról adtunk hírt a Balatonnal kapcsolatban. Magyar nagyvállalkozók és más beruházók főleg a déli parton egymás után vágtak és vágnak bele különféle méretű projektekbe. Ám most egyre nyilvánvalóbb, hogy oda is megérkezett a Budapesten már érzékelhető hotel cunami,amit kormányzati milliárdok is támogatnak.
Tovább a teljes cikkre

Itt a jó hír! Egy pesti belvárosi lakás áráért már luxusvillát lehet venni Dubaiban

portfolio.hu
A 2008-2009-es nagy válság előtti szintnél is lejjebb van most Dubaiban a luxus villák ára – közölte a sokaknak lesújtó, másoknak nagyszerű hírt az emirátusokban működő, top kategóriás lakóingatlanokkal foglalkozó Cavendish Maxwell cég.
Tovább a teljes cikkre

Százezer négyzetméterrel bővítené budapesti ingatlanállományát a fejlesztő

portfolio.hu
Az ipari ingatlanok iránti erős keresletet kihasználva 100 ezer négyzetméterrel bővítené budapesti ipariingatlan-portfólióját a CTP. A fejlesztő a következő 12 hónap során valósítaná meg a tervet.
Tovább a teljes cikkre

Ismeretlen cseh fejlesztő építhet gigaprojektet az Árpád hídnál

portfolio.hu
Egy újabb hatalmas irodaprojektet jelentettek be a Váci úti irodafolyosón, a fejlesztő cseh székhelyű UDI Csoport ezzel a budapesti projekttel folytatná terjeszkedését az európai piacon. A mintegy 80 ezer négyzetméteres irodaprojekt építését a tervek szerint két év múlva kezdenék el – derül ki a CIJ Europe cikkéből.
Tovább a teljes cikkre

Még az épület sem áll, már megkötik rá a szerződést a bérlők, rögtön 2 évre

penzcentrum.hu
Tovább hevíti az irodafejlesztési lázat a lankadatlanul élénk bérlői kereslet. Két-három éve megugrott az előbérletek száma, az idén és 2020-ban elkészülő projektek területének 55 százaléka már most bérlőre talált, a kereslet csaknem felét az új bérleti szerződések teszik ki.
Tovább a teljes cikkre

Sürgősen eladná a lakását? Mutatjuk, mire számíthat

napi.hu
Az idén egy budapesti lakóingatlan átlagosan 43 nap alatt kelt el a második negyedévben. A leggyorsabban a panellakások találnak gazdára: alig több mint 1 hónap kell az eladásukhoz – állapítja meg friss elemzésében az ingatlan.com.
Tovább a teljes cikkre

2-3 ezer üzlethelyiség áll üresen Budapesten

privatbankar.hu
Ezeket havi húszezertől több millió forintig terjedő bérleti díjakért kínálják – hasztalanul.
Tovább a teljes cikkre

Az építőipar a legdinamikusabban növekvő iparág

realista.hu
Jelenleg az építőipar Magyarország legdinamikusabban növekvő iparága, a megrendelésállománya 2024-ig mintegy 25 ezer milliárd forint – közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen, az épülő járműipari tesztpályán.
Tovább a teljes cikkre

10 éve nem vettünk ennyi lakást, mint most

forbes.hu
Az első negyedévben a lakáspiaci forgalom 7,4 százalékkal nőtt. Az idén az ingatlan.com előrejelzése szerint akár 175 ezer adásvételre kerülhet sor a piacon, amire több mint 10 éve nem volt példa. A lakáspiaci forgalom növekedésében egyre nagyobb szerepe van a vidéki vevőknek, Budapest súlya mérséklődik.
Tovább a teljes cikkre

Egyetlen ábrán az igazság – Ennyiért kelnek ma el a lakások Magyarországon

portfolio.hu
A válság óta 2018-ban kötötték a legtöbb adásvételi szerződést Magyarországon, ezzel a lakáspiac elérte a kétezres évtized első felének átlagát. Az Otthon Centrum a lakosságszámhoz viszonyított tranzakciószámok mellett az összes saját tranzakcióját pontként ábrázolva megmutatta, hogy milyen méret- és ártartományban cseréltek gazdát a lakások 2019 első felében.
Tovább a teljes cikkre

Gond van a falusi csokkal – túl szép volt az ígéret?

napi.hu
Falusi csok elvileg van, gyakorlatilag viszont jóformán elérhetetlen. Csak két bank nyújtja, a programban megcélzott ingatlanok gyakran finanszírozhatatlanok.
Tovább a teljes cikkre

Több budapesti kerületben 2-4 év bérlés helyett már megéri megvenni a lakást

Az egyetemisták körében népszerű fővárosi kerületekben 2-4 éves bérlés helyett érdemesebb lehet lakást vásárolni – derült ki a Takarék Index friss elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

http://realista.hu/ingatlanpiac/tbb-budapesti-kerletben-2-4-v-brls-helyett-mr-megri-megvenni-a-lakst/136535

Négy éven belül lezárul a Liget Budapest projekt

vg.hu
Egy éven belül, jövő nyárig pedig az összes nagy beruházás kivitelezése elkezdődik, és 2022-re valamennyi épület állni fog, illetve 2023-ig meg is nyílik.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlanpiac: szétszakad az ország

hvg.hu
Budapesten az egekben az ingatlanpiaci árak, rengeteg a beruházás, a vidék pedig szakad le, mondják az ingatlanpiaci elemzések. A Belvárosban már 2 millió forint is lehet az újépítésű ingatlanok négyzetméterára, és a fővárosi átlag is közelíti a milliót.
Tovább a teljes cikkre

Megvan, mekkora osztalékot fizet pontosan a Duna House

portfolio.hu
A Duna House közölte, hogy a június 27-én nyilvánosságra hozott, 2018. üzleti év után járó osztalék kifizetésének rendjéről szóló hirdetmény alapján a 2019. július 25-étől fizetendő osztalék végleges mértéke 250,64 forint.
Tovább a teljes cikkre

A Hilton Budapest lett az év üzleti szállodája

mediapiac.com
A szakmai zsűri jelölése után a Business Excellence díjat rekordszámú közönségszavazattal nyerte el a szálloda.
Tovább a teljes cikkre

Nézd meg térképen, mennyibe kerülnek az egyetemek melletti lakások!

portfolio.hu
A felvételi ponthatárok kihirdetését követően idén is sok diák számára kezdődik meg a roham a bérelhető, vagy megvásárolható ingatlanokért. A fővárosban az árak emelkedése tovább folytatódott az utóbbi két évben, sok kerületben a 20 százalékot is meghaladta a drágulás mértéke. A Takarék Index elemzői szerint ugyanakkor a fővárosihoz képest az árak jóval alacsonyabbak lehetnek a legnagyobb egyetemi kampuszoknak helyet adó vidéki városokban.
Tovább a teljes cikkre

Ebben a városban bombabiztos üzlet házat venni

origo.hu
Az Egyesült Államokban már az egymást követő ötödik évben őrzi a vezető szerepét a Colorado államban található Boulder, mint az ország legstabilabb ingatlanpiaca. Egy friss elemzés szerint itt gyakorlatilag kizárt, hogy csökkenjenek az árak.
Tovább a teljes cikkre

Nézzük, melyik kerületben drágultak a legjobban a lakások!

portfolio.hu
Minden kerületben 10 százalék felett volt a tégla építésű használt lakások áremelkedése, a tavalyi év első félévében létrejött adásvételekkel összehasonlítva. Az átlagos árak 450 és egymillió forint között szóródtak ennél az ingatlantípusnál, míg a panelok esetében fél millió forint volt az alsó határ és minimum 20 százalékkal drágábban adták el a lakásokat, mint a tavalyi évben ilyenkor – derül ki az Otthon Centrum elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

Alig találni üres irodát, ez pedig felhajtja az irodabérlés árait Budapesten

168ora.hu
Tovább csökkent az üresen álló irodahelyek száma fővárosban, már csak az állomány 6,3 százaléka elérhető az ingatlanpiacon, ami rekord alacsony arány – írja a Portfolio a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának (BIEF, BRF) jelentése alapján.
Tovább a teljes cikkre

Felpörögtek a kilakoltatások – Hiába veri az asztalt az MNB?

portfolio.hu
Idén már 1476 lakást és üzlethelyiséget ürítettek ki Magyarországon végrehajtás keretében – mutatják a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar első féléves adatai. 2016 eleje óta már 13 305 ilyen eset történt.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlanpiac: szétszakad az ország

hvg.hu
Budapesten az egekben az ingatlanpiaci árak, rengeteg a beruházás, a vidék pedig szakad le, mondják az ingatlanpiaci elemzések. A Belvárosban már 2 millió forint is lehet az újépítésű ingatlanok négyzetméterára, és a fővárosi átlag is közelíti a milliót. Egy válság esetén rengeteg képzetlen munkás kerülhet az utcára.
Tovább a teljes cikkre

Ezek most a legbrutálisabb fejlesztések Budapesten

portfolio.hu
Összeszedtük azokat a budapesti projekteket, amelyek a következő nyolc évben megvalósuló legnagyobb értékű beruházásnak számítanak. A legtöbbjükről már lehetett korábban hallani, most azonban összesítve is látható ezeknek az összértéke és a várható befejezési ideje.
Tovább a teljes cikkre

Miből és hogyan vásárolhatunk meg ma egy átlagos lakást Budapesten és vidéken?

index.hu
Az ingatlanárak hosszan tartó és jelentős mértékű emelkedése miatt ma a vásárlók elsődleges kérdése az: hogyan finanszírozható akár csak egy átlagos lakás megszerzése. A kérdés egyre erőteljesebb, hiszen sokan az albérleti díjak megfizethetetlensége miatt kényszerülnek vásárolni. Egy budapesti és egy miskolci átlagos lakás példáján keresztül mutatjuk be a lehetőséget.
Tovább a teljes cikkre

Magyarország megint lemaradt? Hol ér többet 48 millió forint?

napi.hu
Megmutatkoztak az elmúlt években az egekbe szökött budapesti ingatlanárak abban az összehasonlításban, amely azt firtatta, milyen ingatlant lehet kapni 150 ezer euróért néhány országban. Egy törökországi nyaralóhoz képest szerényebbnek tűnik a 48 milliós magyar ingatlan.
Tovább a teljes cikkre

Ezt három éve nagyon alulbecsültük – Most vajon bejön a 2020-as ingatlanpiaci jóslat?

portfolio.hu
Amikor 3 és fél évvel ezelőtt bevezették az új lakásokra vonatkozó 5 százalékos áfát, abban biztosan egyetértés volt, hogy minden piaci szereplő számára (vásárlók, szakmunkások, kivitelezők, fejlesztők, kormányzat, stb.) kedvező hatásokat fog eredményezni. Arra viszont csak erős becslések voltak, hogy milyen mozgásokat fog az intézkedés az új és a használt lakások piacán okozni.
Tovább a teljes cikkre

580 ezer forint a panel lakások négyzetméterára Budapesten

hirklikk.hu
Júniusban 10 542 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez a szám közel 20 százalékkal elmarad a 2018 júniusában mért adattól, amikor 13 098 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint.
Tovább a teljes cikkre

Megrohanták a kormányablakokat a lakáshitel-elengedés miatt

portfolio.hu
Két hét alatt kétezerötszázan éltek a családvédelmi akciótervben kibővített jelzáloghitel-elengedés lehetőségével, korábban másfél év alatt volt annyi igénylés, mint most az elmúlt két hétben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tovább a teljes cikkre

Több mint 10 ezer ingatlan adás-vétel volt júniusban

kamaraonline.hu
Júniusban 10 542 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez a szám közel 20 százalékkal elmarad a 2018 júniusában mért adattól, amikor 13 098 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint.
Tovább a teljes cikkre

Lehúzzák a rolót a magyar közértek: fél év alatt közel 2300 üzlettel lett kevesebb

privatbankar.hu
A héten megjelent a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2018 címet viselő kiadványa, amely részletesen elemzi a magyar gazdaságban és társadalomban végbement folyamatokat. A 238 oldalas tanulmányból szemezgetve többek között kiderült az is, miként alakult idehaza a kiskereskedelmi forgalom, ezen belül pedig a boltok száma az országban.
Tovább a teljes cikkre

Minden szegmensben kevesebb volt az ingatlanvásárló júniusban

profitline.hu
A Duna House tranzakciós adatainak elemzéséből egyértelműen látszik, hogy csökkent a befektetési céllal vásárolt lakások száma júniusban. Az első nyári hónapban a becsült tranzakciószámokból és a befektetői arányból kiindulva több mint 600 darabbal kevesebb, közel 3000 ingatlant vásároltak befektetési céllal országosan.
Tovább a teljes cikkre

Nőtt a Duna House közvetítői jutaléka

profitline.hu
A Duna House cégcsoport franchise hálózata az előzetes adatok szerint 2,81 milliárd forint ingatlanközvetítési jutalékot ért el a második negyedévben az egy évvel korábbi 2,65 milliárd forint után, a saját irodák jutalékbevétele 478 millió forint volt a tavalyi 471 millió forint után.
Tovább a teljes cikkre

Új építésű lakást keres? Friss felmérés érkezett

napi.hu
Budapesten 471 projektben összesen 33,5 ezer lakás építése kezdődött meg. A fővárosban az átlagos négyzetméterár 960 ezer forint, éppen kétszer annyi, mint vidéken. A megyei jogú városokban összesen 319 projektben 9,3 ezer lakás épül, átlag 510 ezer forintos négyzetméteráron – összegzi a legfrissebb adatokat az Otthon Centrum (OC) elemzése.
Tovább a teljes cikkre

Mivel járunk jobban: lakáskiadással vagy a lakossági állampapírokkal?

novekedes.hu
Még mindig közel kétszámjegyű hozam érhető el a lakások vásárlásával és kiadásával, de vajon mi fűti még a lakásárak emelkedését, és mennyire versenyképesek ezzel szemben a lakossági állampapírok?
Tovább a teljes cikkre

Ennyit jelent, hogy már 35 millió forintnál drágább használt CSOK-lakást is vehet

24.hu
Bővültek a lakásvásárlás államilag támogatott lehetőségei júliustól, főleg a használt ingatlanoknál:
Tovább a teljes cikkre

Egykor ez volt a legdrágább budapesti ingatlan

origo.hu
2019 tavaszán adták át a nagyközönség számára a felújított Párisi udvart. Szakértők véleménye szerint a szó szoros értelmében szebb lett, mint újkorában.
Tovább a teljes cikkre

Ekkora az Airbnb-piac a Balatonnál

uzletem.hu
A balatoni térség Airbnb kínálatában sokkal magasabb a teljes lakások részaránya, mint a globális Airbnb-piacon – állapítják meg egy tanulmányban.
Tovább a teljes cikkre

Megéri a lakáskiadás? – Ezek a reális országos bérleti díjak

portfolio.hu
Igencsak különbözik a lakások bérbeadásából elérhető hozam az egyes településeken, ahol alacsonyabb árakon lehet ingatlant vásárolni, ott jellemzően magasabb hozamot realizálhatnak a tulajdonosok, számolniuk kell viszont azzal a kockázattal, hogy nem sikerül az év minden hónapjában kiadni a lakásukat.
Tovább a teljes cikkre

Harminc százalékkal drágult a lakásépítés az elmúlt két évben

index.hu
Átlagosan 30 százalékkal drágult a lakásépítés az elmúlt két és fél évben – mondta a Világgazdaságnak nyilatkozva Koji László, az ÉVOSZ elnöke.
Tovább a teljes cikkre

Azt hiszed, magasak a bérleti díjak? – Ez a meztelen valóság

portfolio.hu
Elnézve a hirdetőoldalakon kínált kiadó lakások árait, általában igencsak túlárazott bérleti piacról beszélünk, a valóság azonban ettől jócskán eltér. Ezek a kínálati árak ugyanis a piac csak egy részére igazak, a másik jelentős részükben a bérleti viszonyok valamilyen ismeretség által jönnek létre, a tulajdonos így kisebb kockázatot vállal mint egy vadidegennel, a bérlő pedig akár 30-40 ezer forinttal kevesebbet fizet havonta.
Tovább a teljes cikkre

Új kerületrész formálódik Budapesten – Erre érdemes lesz odafigyelni

portfolio.hu
Budapest népességszámban második legnagyobb kerülete Óbuda-Békásmegyer, a főváros III. kerülete, ahol jelenleg 131 ezer ember él. Lakáspiaci aktivitását tekintve a budai kerületek között az elmúlt két évben egyedül a nála is népesebb, 148 ezer főnek lakhelyéül szolgáló XI. kerület múlta felül az értékesített lakások és házak számát tekintve.
Tovább a teljes cikkre

Egy korszak érhet véget: többé már nem számít a négyzetméter lakásvásárlásnál?

penzcentrum.hu
Egyre nagyobb ingatlanokat keresnek a vevők: a félszobás lakások helyett inkább a nagyobb szobákkal rendelkező ingatlanok iránt nőtt a kereslet. Friss adatok alapján az is látszik ráadásul, hogy az év első 6 hónapjában 2016-hoz képest idén 30 százalékkal nőtt az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődések száma, azonban a két-, három- és négyszobás lakások iránt 44-92 százalékkal több érdeklődés érkezett.
Tovább a teljes cikkre

Lezárult az első Beruházáslebonyolító Mesteriskola

orientpress.hu
A Beruházáslebonyolító Mesteriskola több mint 70 végzett hallgatója június 27-én vette át oklevelét a Magyar Mérnöki Kamara székházában.
Tovább a teljes cikkre

Nagyon pörögnek az üdülőövezetek

A Velencei-tó és a Vértes körzetében nőtt leginkább a gazdát cserélt ingatlanok ára tavaly a kiemelt üdülőkörzetek közül – derült ki a Takarék Index elemzéséből. A legdrágábban továbbra is a Balaton mellett vásárolhatunk ingatlant, ahol a nyaralók a kedvezőbb fekvés miatt átlagosan magasabb négyzetméteráron cseréltek gazdát, mint a lakóingatlanok.
Tovább a teljes cikkre

Lemaradt Magyarország a lakásállomány megújulásában

portfolio.hu
Magyarországon külföldi összehasonlításban meglehetősen alacsony a lakásállomány megújulási rátája, ami jellemző a nyugat-európai országokkal történő összehasonlítás során, de még szembetűnőbb a régió más országaihoz képest. A jelenség pedig nem csak országosan igaz, hanem a nagyobb városok összehasonlításában is – derül ki az Eltinga legfrissebb elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

Térképen mutatjuk meg, hogy hol adják el a legtöbb lakást Magyarországon

portfolio.hu
A lakásárak emelkedésével párhuzamosan az eladott lakások száma is nő, országrészenként azonban nagy különbségek vannak. Az OTP Jelzálogbank Lakóingatlan Értéktérképe látványos ábrákon mutatja be, hogy a meglévő állományhoz képest, hol adták el tavaly a legtöbb lakást Magyarországon. Emellett azt is megvizsgáltuk, hogy mit hozhat az idei év a vásárlók számában, kell-e félnünk egy esetleges piaci lassulástól vagy visszaeséstől.
Tovább a teljes cikkre

A bérlőkön múlik az okos irodaházak jövője – interjú Győri Gyulával

realista.hu
A CPI még idén átadja a Balance Hall irodaházat a Váci úton, amely ún. tudatos épület lesz, vagyis a bérlők pontosan nyomon követhetik a mindennapi működésüket és az energiafogyasztásukat. Győri Gyulával, a CPI Hungary facility management igazgatójával beszélgettünk a PropTech Hungary konferencián az üzemeltetők és a bérlők együttműködéséről, az adatok elemzéséről, és arról, hogy milyen előnyökkel jár az intelligens rendszerek működtetése.
Tovább a teljes cikkre

Lakáshitelesek, figyelem: óriási törlesztőrészlet-csökkentés kérhető heteken belül

portfolio.hu
A fiatal házasokat célozza meg a kormány július 1-jétől elérhető, legfeljebb 10 milliós babaváró hitele. A hitel szabad felhasználású, így egy meglévő hitel is végtörleszthető vele. Kiszámoltuk: akik a meglévő lakáshitelük teljes kiváltására használják fel a kölcsönt, azok átlagosan csaknem 30%-os törlesztőrészlet-csökkenést érhetnek el vele.
Tovább a teljes cikkre

Egyre többen vesznek fel hitelt új lakásra

hvg.hu
Jelentősen nőtt az elmúlt egy évben az új lakás vásárlására vagy építésre felvett lakáshitelek aránya – írja a Világgazdaság. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint január és április között a kölcsönök 22 százalékát fordították új ingatlanokra (ez 62,4 milliárd forintot jelent), szemben az egy évvel korábbi 16,5 százalékkal.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlanvásárlás, -eladás több településen: kell-e iparűzési adót fizetni?

adozona.hu
Kft. saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik. Különböző városokban vásárol ingatlanokat, amelyeken beruházást valósít meg, majd eladja az ingatlant, vagy plusz beruházás nélkül értékesíti tovább. A kérdésem az, hogy iparűzési adó (ipa) tekintetében minden városba be kell jelentkezni, ahol ingatlant hasznosít a cég? Vagy ideiglenes jelleggel kell bejelentkezni az ipa alá?
Tovább a teljes cikkre

A nagy albérletkörkép: itt van, hogyan bérelnek lakást a magyarok

privatbankar.hu
Tavaly év végén magánszemélytől bérelt lakás átlagos bérleti díja 80 ezer forint volt, a budapesti bérleti díjak viszont megközelítették az országos átlag másfélszeresét – írja a Központi Statisztikai Hivatal a most közzétett országos felmérésében. Ebből kiderült még az is, hogy kik és miért bérelnek ma Magyarországon lakást, milyen a bérelt ingatlanok minőségre és mekkora hozamot lehet elérni ingatlankiadással.
Tovább a teljes cikkre

A CTP megkötötte a régió legnagyobb ingatlanfinanszírozási ügyletét

realista.hu
A CTP és egy három bankcsoportból álló konzorcium 1,9 milliárd eurós finanszírozási csomagban állapodott meg a CTP cseh ipari ingatlan-portfóliójára, amely 200 épületből áll, illetve 2,7 millió négyzetméter prémium ipari területet foglal magába.
Tovább a teljes cikkre

Durván drágulnak az irodakialakítási költségek

portfolio.hu
A következő egy-két évben hiába csökken kissé az építőipari fellendülés üteme, az irodakialakítás fizikai költségei meredeken emelkednek – vetítette előre a CBRE az erre vonatkozó kimutatások elemzése nyomán.
Tovább a teljes cikkre

Térképen mutatjuk, hol és mennyiért vehetsz balatoni nyaralót

portfolio.hu
Ha valaki a nagy magyarországi tavak mellett szeretne házat vagy lakást vásárolni, akkor ezt a legolcsóbban a Tisza-tó mellett teheti meg. A Velencei-tó és a Balaton esetében már kicsit összetettebb a kép, a Balaton közelében akadnak ugyanis olyan települések, ahol kedvezőbb árakon hozzá lehet jutni ingatlanhoz, mint a Velencei-tónál.
Tovább a teljes cikkre

A teljes magyar albérletpiac beleremegne – Itthon is befagyasztják a bérleti díjakat?

portfolio.hu
Több százezer magyar és sok tízezer külföldi lakásbérlő mindennapjait és persze a bérbeadók tízezreit érintheti, ha berlini mintára Magyarországon is maximalizálni akarnák a lakásbérleti díjakat.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlan a Balatonon? Lassan olyan drága, mint Budapest

index.hu
A Balaton-parti településeken a fővárosihoz hasonló ingatlanárakat találhatunk, derül ki a Duna House közleményéből. Egyes településeken már meghaladta az 500 ezer forintot a használt lakások négyzetméterára, a 400 ezer forint környéke pedig már átlagosnak tekinthető. A Velencei-tónál sem különb a helyzet, egy év alatt mintegy 20 százalékkal nőttek az árak.
Tovább a teljes cikkre

Áfakulcs lakóingatlan és telek értékesítésekor

adozona.hu
Egy kivitelező a tulajdonában lévő építési telken társasházat épített, amit értékesíteni szeretné. A lakásokat a telekkel együtt kiszámlázhatja-e 5 százalékos áfával? Az építési engedélyeket az elmúlt évben megkapták. Ha külön számlázzák a telekhányadot és külön a lakóingatlant, akkor is mehet az egész 5 százalékos áfával? Az Adózóna olvasójának kérdésére dr. Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.
Tovább a teljes cikkre

Majdnem másfélszeresére ugrott az építőipari teljesítmény

profitline.hu
Az építőipar az idén négy hónap alatt 45,8 százalékos növekedést ért el, a lakásépítéseket magában foglaló épületépítéseknél 40,2 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedévben elért 5,3 százalékos GDP-növekedésből jelentős részt vállalt az építőipar: 1,2 százalékponttal járult hozzá a bővüléshez.
Tovább a teljes cikkre

Elképesztő, mennyi lakás zúdul most a piacra

portfolio.hu
Megnéztük, hogy mire lehet számítani a következő hónapokban, negyedévekben a budapesti újlakás-piacon. Az 500 projekt nagy része, ami mintegy 25 ezer lakás építését foglalja magába, már idén befejeződhet, így csak ebben az évben várhatóan 15 800 új lakóingatlan zúdul rá a budapesti piacra, aminek egy része már el is készült.
Tovább a teljes cikkre

“Úgyis kipukkad a lakáslufi!” – De előtte még brutálisabban nőnek az árak

portfolio.hu
Egyre többen mondogatják és egyre többen számítanak az árak visszaesésére, de ezt egyelőre semmi sem támasztja alá. Sőt! Három hónap alatt átlagosan 4,5 százalékkal lett magasabb a még szabadon álló budapesti új lakások négyzetméterára, köszönhetően többek között az átárazott projekteknek, valamint azoknak az újonnan bejelentett lakóparkoknak, ahol már 27 százalékos áfa melletti értékesítésre számítanak a fejlesztők, és ennek megfelelően árazzák a projektjeiket.
Tovább a teljes cikkre

Meddig szárnyalhatnak a lakásárak és bérleti díjak? – A szakértőknél sincs egyetértés

portfolio.hu
A legújabb irodapiaci trendekről, az e-kereskedelem átalakulásáról, a lakásárak növekedéséről és az építőiparról volt többek között szó az UniCredit Bank ingatlanpiaci üzleti reggelijén. A szakértők emellett a lakáspiac 5 és 27 százalék áfa melletti jövőjéről is vitáztak.
Tovább a teljes cikkre

Kritikus a munkaerőhiány, egy év alatt 30 százalékkal drágult a lakásfelújítás

24.hu
Elszabadultak az árak és több évre nyúlt a lakásfelújítások vállalási határideje a szakemberhiány miatt — írta meg a Világgazdaság szerdai lapszámában. A lap szerint legalább 30 százalékkal többe kerül ma ugyanaz a lakásfelújítás, mint egy éve, miközben már nemcsak az a kérdés, hogy mennyiért, hanem hogy mikor és ki fogja a munkát elvégezni.
Tovább a teljes cikkre

20 év alatt 20 milliót lehet nyerni egy saját lakással

24.hu
Nem elég drágák a budapesti lakások az albérletárakhoz képest, ezért az aktuális körülmények mellett jobban járunk, ha sajátot veszünk, állapította meg a Portfolio.hu korábban. A saját lakáson elkönyvelt hozam pedig ahhoz vezet, hogy az idő előrehaladtával folyamatosan gyarapodhat a vásárlók vagyona a bérlőkhöz képest.
Tovább a teljes cikkre

Mire figyeljünk zártkerti ingatlan vásárlásakor?

realista.hu
Sokan menekülnek a város zajától és az egyre magasabb ingatlanáraktól a települések külterületeire, ahol régi elnevezéssel zártkerti ingatlanokat találhatnak az érdeklődők. Miben különbözik ez a belterületi lakóingatlanoktól, mennyivel olcsóbb és vehető-e fel rá hitel? A Duna House összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.
Tovább a teljes cikkre

http://realista.hu/ingatlanpiac/mire-figyeljnk-zrtkerti-ingatlan-vsrlsakor/136315

A lakbérrobbanás durva következményei: 36 milliót érhet egy 30 milliós lakás

portfolio.hu
A lakbér nem ablakon kidobott pénz, de ettől még egy albérlet simán lehet drágább a saját lakásnál – cikksorozatunk előző részében ennek az állításnak ágyaztunk meg, most pedig eggyel beljebb lépünk a lakásmegtérülés útvesztőjében. Bemutatjuk, hogy a felrobbanó albérletárak miként hozhatóak kapcsolatba az elszálló ingatlanárakkal, és hogy ez mit mond a bérlés és vásárlás örök kérdéséről.
Tovább a teljes cikkre

Ajjaj: alig van eladó ház a falusi csok-kal érintett településeken

hellovidek.hu
Közel 4 millió forinttal drágább ma az a falusi csok felvételére alkalmas családi ház, amely szigetelt – derül ki az Otthontérkép Csoport és a Knauf Insulation friss kutatásából.
Tovább a teljes cikkre

Fenekestül felfordul az ingatlanpiac – júliustól új világ jön?

privatbankar.hu
A Családi Otthonteremtési Kedvezmény és a kedvezményes áfakulcs hatása együttesen mutatkozik meg az új lakóparkok számában: egyedül 2019 első negyedévében 114 új lakóprojekt és ezzel együtt 3396 lakás kapott építési engedélyt. Július elsejétől azonban fellendülés várható a használt ingatlanok piacán is.
Tovább a teljes cikkre

Egy nagyobb falunyi embert költöztet új budapesti irodájába a BP

vg.hu
A BP a budapesti irodáját a HB Reavis által épített Agora Budapestbe költözteti, amely a globális energiavállalat üzleti szolgáltatóközpontjában foglalkoztatott, több mint 1800 fővárosi munkavállalóját érinti – írja közleményében a HB Reavis.
Tovább a teljes cikkre

A megfizethetetlenség határát súrolják a hazai ingatlanok

vg.hu
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ugyan nemrég felhívta a figyelmet a fővárosi lakások túlértékeltségére, szakértők mégsem tartanak az ingatlanárak egy éven belüli csökkenésétől. Ezt azzal magyarázzák, hogy az ingatlanok értéke nagyban függ a magyar gazdaság eredményeitől, valamint a különböző állami támogatások hatásától. Amíg ezekben nincs markáns változás, addig az ingatlanpiaci trendforduló is várat magára.
Tovább a teljes cikkre

Hogyan adózunk lakó ingatlan értékesítése után?

piacesprofit.hu
Hogyan adózunk lakó ingatlan értékesítése után? Mi számít jövedelemnek és mi a jövedelemadó alapja – kiderül ebből az összeállításból.
Tovább a teljes cikkre

Térképen az országos lakásárak – Nehéz elhinni azt, amit látunk

portfolio.hu
Bár tavaly azt hihettük, hogy 2017-re lezárult a lakáspiac meredek fellendülése, a 2018-as adatok ismét gyorsuló forgalombővülést és áremelkedést mutatnak. Egyre több becslés szerint haladja meg azonban a jelenlegi árszínvonal az egyensúlyi szintet.
Tovább a teljes cikkre

Duna House: több mint 12 ezer ingatlan-adásvétel volt májusban

Idén májusban 12 869 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ami elmarad a 2018 májusitól, amikor 13 967 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint.
Tovább a teljes cikkre

Lassan elfordulhatnak a befektetők a lakáspiactól?

profitline.hu
Bár tavaly azt hihettük, hogy 2017-re lezárult a lakáspiac meredek fellendülése, a 2018-as adatok ismét gyorsuló forgalombővülést és áremelkedést mutatnak. Egyre több becslés szerint haladja meg azonban a jelenlegi árszínvonal az egyensúlyi szintet.
Tovább a teljes cikkre

Tízből kilenc adós visszavásárolná lakását a Nemzeti Eszközkezelőtől

profitline.hu
A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET Zrt.) 32 500 ügyfeléből 27 500 család jelezte május végéig, hogy újra tulajdonosává kíván válni korábbi ingatlanjának; összesen közel 31 ezren jeleztek vissza az eszközkezelő felhívására – közölte kedden az MTI-vel a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala.
Tovább a teljes cikkre

Zsíros harminc százalékkal ér többet a magyar ingatlanbefektető társaság?

privatbankar.hu
Legalábbis a korábbi becslésnél. Durván megemelte a BIF részvényekre vonatkozó célárát a menedzsmenttel való elbeszélgetés után az elemző, de még így sem annyira, hogy érdemes lenne venni a papírt. A CIG Pannónia túlértékelt lehet, viszont nagyon szép osztalékkal kecsegtet a jövőben is.
Tovább a teljes cikkre

Így néz ki Budapest legújabb luxusszállodája (képek)

portfolio.hu
Hamarosan megnyitja kapuit a Mellow Mood Hotels fejlesztésében megvalósuló Párisi Udvar Hotel Budapest. Az ötcsillagos szálloda hivatalos megnyitása előtt bejártuk az épületet, az arról készült képeket pedig egy galériában mutatjuk meg.
Tovább a teljes cikkre

Egyre kijjebb szorítja a lakásvásárlókat a budapesti ingatlanok drágulása

nepszava.hu
A bérek emelkedése jócskán elmaradt az ingatlanpiaci áremelkedéstől. A saját otthont keresők egyre nagyobb része kerül csapdába.
Tovább a teljes cikkre

Ezek a legveszélyesebb kerületek Budapesten: olcsóbb ott lakást venni?

penzcentrum.hu
Újabb hasznos szolgáltatás áll a lakáskeresők szolgálatába: interaktív rendőrségi térképen akár utcára lebontva is látható a különböző bűnesetek száma. Az adatokból kiderült, hogy 2012 óta az országban folyamatosan csökken a bűncselekmények száma. Budapest még mindig bőven az egyik legérintettebb város, majdnem itt a legnagyobb az ezer lakosra jutó esetek száma. Ám mindez nem befolyásolja döntően az ingatlanárakat, vagy egyes területek népszerűségét.
Tovább a teljes cikkre

Még mindig a befektetők veszik a legtöbb budapesti lakást

portfolio.hu
Minden második lakást befektetési céllal értékesítenek a fővárosban, azonban egyes népszerű projektek esetében akár a 70 százalékot is elérheti a befektetők aránya – derül ki az Otthon Centrum felméréséből. A befektetők körében legkeresettebbek az V., VI., VII., VIII., IX., XI. és XIII. kerületek: itt könnyen találunk olyan társasházat, ahol csupán 30 százalék a saját célra vásárlók aránya.
Tovább a teljes cikkre

Kétszer ennyi lakásra lenne szükség egy egészséges ingatlanpiacon

mfor.hu
Balla Ákos ingatlanszakértő szerint bár soknak tűnhet, hogy 2019-ben több mint 20 ezer új lakás épül Magyarországon, ez a szám valójában elmarad a kívánatostól.
Tovább a teljes cikkre

Bécsben drágább a lakás vagy Budapesten?

hvg.hu
A portfolio.hu összehasonította a két fővárosban épülő új lakások árait. Az összehasonlításhoz mindkét városból két hasonló elhelyezkedésű és típusú projektet vettek alapul, amelyek mindegyikében többszáz lakás épül. A cél az volt, hogy a projektek hasonlóságán túl a lakások esetén is a hasonló méretű, tájolású és felszereltségű kínálatot hasonlítsák össze.
Tovább a teljes cikkre

Térképen mutatja be az MNB, hol robbantak fel a lakásárak az országban

portfolio.hu
Magyarország egyes régiói között érdemi eltérések tapasztalhatók a lakásárak hosszú távú alakulását tekintve. Az MNB Lakáspiaci Jelentéséből kiderül, hogy az egyes régiókban mekkora árváltozás ment végbe az elmúlt 10 év során.
Tovább a teljes cikkre

A Kika eladta a hazai áruházait

A Kika lakberendezési áruházlánc tulajdonosa, az osztrák Signa Csoport eladta magyarországi, csehországi, szlovákiai és romániai üzleteit az XXXLutz osztrák cégnek – jelentette a Die Presse című osztrák napilap pénteken.
Tovább a teljes cikkre