Hírek

A Raiffeisen Bank új székháza a DVM Group segítségével valósul meg

iroda.hu
A DVM group projektmenedzsment részlege nyerte el a Raiffeisen Bank teljes körű műszaki bérlőképviseletére és új irodaterületének műszaki ellenőrzésére kiírt pályázatot. A pénzintézet a HB Reavis által fejlesztett Agora Budapestben alakítja ki új központját.
Tovább a teljes cikkre

Felforgatja a lakáspiacot az Orbán-kormány új csomagja

portfolio.hu
A tegnapi napon Orbán Viktor beszámolt a kormány demográfiai csomagjáról, ami ugyan nem a várt gazdasági intézkedéseket tartalmazza, a mérete és a hatásai azonban olyan nagyok, hogy felér egy gazdaságélénkítő csomaggal. A bevezetni kívánt pontokat, már összefoglaltuk, most a lehetséges hatásokkal együtt jöjjenek azok, amelyek kifejezetten a hazai ingatlanpiacot érintik.
Tovább a teljes cikkre

Elképesztő adat a budapesti ingatlanpiacról

infostart.hu
2019-ben 13 500 új lakás átadása várható Budapesten. Egyre több lakóingtlan-beruházás zajlik a fővárosi külső városrészeiben is.
Tovább a teljes cikkre

Milyen települések járnak jól az új M0-ás nyomvonallal?

piacesprofit.hu
Módosult a Budapestet elkerülő autópálya még hiányzó szakaszának tervezett nyomvonala: a Megyeri híd budai hídfőjétől a 10-es út közelében Esztergom felé venné az irányt, majd Kesztölcnél fordulna dél felé, hogy Bicske környékén elérje az M1-est. Mindez települések sorát vonná be az agglomerációs vérkeringésbe – ez pedig felértékelheti az ott lévő ingatlanokat.
Tovább a teljes cikkre

A WING tuljadonába került a Szerémi irodaház

A WING megvásárolta a Magyar Telekom egykori, Szerémi úti ’A’ kategóriás irodaházát. A WING célja a közel 22 ezer négyzetméteres épületkomplexum bérbeadása.
Tovább a teljes cikkre

Lakást ad el vagy kiad? Megint változtak a szabályok

A lakást kiadók az idén megszabadulhatnak némi papírmunkától, de a törvénybe újonnan bekerült passzus nem használható annyira széles körben, mint azt remélhetnénk.
Tovább a teljes cikkre

2018-ban háromszorosával nőtt a lakáshitel-állomány

Az előző évi 98 milliárd forint után 303 milliárd forinttal nőtt a háztartások lakáshitel-állománya az elmúlt évben – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján elérhető legfrissebb adatokból. A december végi 3337 milliárd forint lakáshitel 10,0 százalékkal több az egy évvel korábbinál, míg 2017-ben 3,3 százalékos volt a növekedés.
Tovább a teljes cikkre

Egyszerre három irodaházat vásárolt az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő

Tovább növelte jelenlétét a dél-budai irodapiacon a Wing, megvásárolta az Infopark B, C és I irodaházait, valamint a szomszédos B és D parkolóházakat. Az eladó fél a Lone Star Funds – Hudson Global Advisors volt – szerepel a Wing közleményében.
Tovább a teljes cikkre

További 10 000 m2 kapacitású raktárcsarnok épülhet a BILK-ben

Kapacitásainak folyamatos bővítésével igyekszik kiszolgálni a megrendelők növekvő igényeit a BILK Logisztikai Nyrt. A jelenlegi 186 ezer m2 raktár és irodaterület gyakorlatilag betelt, kihasználtsága meghaladja a 99 százalékot. További 21 500 m2 raktárterület építése folyamatban van.
Tovább a teljes cikkre

https://profitline.hu/Ennyi-lakashitelt-vesznek-fel-a-magyarok—egy-abran-389043

Veszélyben Budapest versenyképessége. Hol maradnak a logisztikai fejlesztések? – beszélgetés Halász-Csatári Gáborral

Nemrég publikálta a Budapest Research Forum az ipari ingatlanpiac 2018 negyedik negyedéves adatait. Milyen tendenciák érvényesülnek, merre halad a piac, hogyan alakulhatnak a bérleti díjak? Erről beszélgettünk Halász-Csatári Gáborral, a Cushman & Wakefield magyar ipari részlegének vezetőjével.
Tovább a teljes cikkre

http://realista.hu/ingatlanpiac/veszlyben-budapest-versenykpessge-hol-maradnak-a-logisztikai-fejlesztsek-beszlgets-halsz-csatri-gborral/135766

Mennyit lehet most alkudni a lakások árából?

Az elmúlt évtized során sokat változott az, hogy az eladó lakások árából mennyit lehetett alkudni. A válság alatt visszaeső kereslet növelte az alku mértékét, míg a mostani piacon éppen ellenkező folyamatokat látunk.
Tovább a teljes cikkre

Őrület, mi megy a lakáspiacon – 5 percenként eladnak egy lakást

A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 januárjában, országosan 10 230 ingatlan adásvétel bonyolódott, ez átlagban napi 330 eladott lakóingatlant jelent vagyis kevesebb mint 5 percenként létrejött egy adásvételi szerződés.
Tovább a teljes cikkre

Milyen adókedvezmény kapható energiahatékonysági felújításnál

Immár nemcsak energiahatékonysági beruházásra, hanem felújításra is igénybe vehető adókedvezmény, mely az üzembe helyezés évében vagy az azt követő öt adóévben használható fel.
Tovább a teljes cikkre

Soha nem akartak még ennyien bérelni a budapesti ingatlanpiacon

Dinamikus évet ért el a bruttó bérbeadás szempontjából a budapesti irodapiac, ami közel 535 000 négyzetméteres irodaterületet jelent, megközelítve a 2015-ös rekordév teljesítményét, az akkori 538 000 négyzetmétert. A szerződéshosszabbításokat leszámítva, a nettó bérbeadások viszont nemcsak megközelítették, de meg is ugrották a megelőző évek rekordjait – derül ki a CBRE közleményéből.
Tovább a teljes cikkre

Ki az úr a háznál? A haszonélvező vagy a tulajdonos?

Ingatlanok esetén nem ritka, hogy haszonélvezeti jog van bejegyezve. Kérdés, hogy ilyen esetben ki az úr a háznál? Vagyis ki döntheti el, hogy mi legyen az ingatlannal? Ki használhatja? Ki adhatja bérbe? Ki adhatja el? Ezekre a kérdésekre válaszol jogi szakértőnk, dr. Kocsis Ildikó, ügyvéd, az Érthető jog blogon.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlan eladásából származó jövedelem és adója

Az ingatlan értékesítéséből származó bevételből mekkora hányad a jövedelem, hogyan kell kiszámítani? Milyen kedvezmények érvényesíthetők, mennyi lesz az adó? Folytatjuk a NAV információs füzetének ismertetését.
Tovább a teljes cikkre

Látványos ábra a végletekig szélsőséges budapesti lakáspiacról

Látványos ábrát készített az Otthon Centrum arról, hogy Budapesten a tavalyi évben mennyiért keltek el az általuk értékesített lakások. A cég által 2018-ban értékesített lakóingatlanok 38,4 százaléka volt Budapesten, amelyek mindegyikét egy-egy pont jelöli az ábrán.
Tovább a teljes cikkre

Vad üzlet köttetett: milliárdokért kelt el egy ingatlan a Vörösmarty téren

Megvették a Vörösmarty tér egyik legjobb fekvésű luxusépületét, a Kasselik Ház eladója a Pallas Athéné Alapítványok, míg a vásárló a nemzetközi AEW ingatlanbefektető volt, a cég egy retail eszközöket tartalmazó befektetési alapja, a Europe City Retail számára vásárolta meg a Vörösmarty tér 3. szám alatt álló ingatlan első három szintjét – szerepel a PropertyEU cikkében.
Tovább a teljes cikkre

Új M0 útvonal – felértékelődő kisrégiók

Módosult a Budapestet elkerülő autópálya még hiányzó szakaszának tervezett nyomvonala: a Megyeri-híd budai hídfőjétől a 10-es út közelében Esztergom felé venné az irányt, majd Kesztölcnél fordulna dél felé, hogy Bicske környékén elérje az M1-est. Mindez települések sorát vonná be az agglomerációs vérkeringésbe – ezzel pedig felértékelheti az ott lévő ingatlanokat.
Tovább a teljes cikkre

Ekkorák a lakáspiaci szélsőségek a budapesti agglomerációban

Budapesten kívül az alacsonyabb árak miatt az agglomeráció is egyre kedveltebb a lakásvásárlók körében. A főváros után az Otthon Centrum Pest megyére is elkészítette az általuk értékesített ingatlanok ár-méret kereszttábláját. A 2018-as évben eladott lakóingatlanokat egy-egy pont jelöli, ami alapján kirajzolódik, hogy az ingatlanok többsége melyik ár és méretkategóriában cserélt gazdát.
Tovább a teljes cikkre

Újlakás-piaci körkép: hol és mennyiért épül a legtöbb lakás?

privatbankar.hu
Nem lassult a növekedés az országos újlakás-piacon 2018-ban sem: a fővárosban 469-re, míg a vidéki megyei jogú városokban 290-re nőtt az elérhető projektek száma, miközben az értékesítettség aránya is fokozatosan nő – derült ki egy felmérésből. Idén az adásvételek száma várhatóan megközelítheti a 2018 végére várt 160 ezres számot.
Tovább a teljes cikkre

Bérházak vehetik át a méregdrága lakások helyét?

portfolio.hu
A Futureal-csoport jelenleg 35 párhuzamosan futó projektben és összesen egymilliárd eurónyi értékben épít irodaházakat, bevásárlóközpontot, illetve a Cordia név alatt közel 50 projektje van különböző fejlesztési szakaszokban három ország öt városában (Budapest, Varsó, Krakkó, Gdansk és Bukarest). A lakáspiaci kilátásokról és az alternatív befektetési lehetőségekről Futó Gábort, a Futureal-csoport alapító társtulajdonosát kérdeztük.
Tovább a teljes cikkre

Egymilliós négyzetméterár a Balatonnál – és nincs megállás

Elképesztő ingatlanárakkal lehet találkozni a Balaton déli partján. Siófokon már egy panellakás négyzetmétere is félmillió forintnál tart, és határ a csillagos ég. A távolabbi partszakaszok is rendesen zárkóznak. A magyar étvágy nő, a külföldi csökken.
Tovább a teljes cikkre

Van olyan lakótelep, ahol 3 év alatt megduplázódtak a lakásárak

mfor.hu
A lakótelepek népszerűsége továbbra is szárnyal mind a költözni vágyók, mind a befektetők körében. Az országban található több száz lakótelep között jó néhány olyan is van, ahol több mint duplájára nőttek az átlagos négyzetméterárak csupán három év alatt.
Tovább a teljes cikkre

Háromszorosára nőtt a hazai lakásépítési kedve 3 év alatt

figyelo.hu
Nemzetközi összevetésben kiemelkedő a magyarországi lakásépítési kedv. A legalább kétlakásos társasházakra kiadott engedélyek száma 2015-höz képest több mint 200 százalékkal nőtt, ezzel a magyar piac a harmadik az európai listán.
Tovább a teljes cikkre

Jól ment a Duna House szekere

vg.hu
Kedvezők a Duna House kilátásai egy remek negyedév lezárására. A cég ügyfelei rohamtempóban kötöttek lakás-takarékpénztári szerződéseket az állami támogatás megszüntetését megelőző napokban.
Tovább a teljes cikkre

Tőkerobbanás után – érdemes-e még ingatlanalapba fektetni?

privatbankar.hu
Az ingatlanalapok tőkéje nagyjából két év alatt megduplázódott, a hozamuk viszont rendkívül különböző volt tavaly, évi 2,2 és 14,4 százalék között. Mi lehetett ennek az oka? Miért baj az, ha valakinek túl sok pénze van?
Tovább a teljes cikkre

Lakásvásárlás vagy bérlés: kiszámoltuk, melyik éri meg jobban

penzcentrum.hu
A rohamosan növekvő bérlakás- és lakásárak miatt sokan döntenek ma úgy, hogy hitelt vesznek fel, és lakást vásárolnak. A lakáshitelek piaca nagyon élénk, de ez nem meglepő, hiszen a magyarok mindig is a saját otthont preferálták a bérléssel szemben.
Tovább a teljes cikkre

Budapesten volt a 3. legdurvább ingatlanár-emelkedés a világon

forbes.hu
A kínai Xi’an és az indiai Ahmedabad után Budapesten nőttek legnagyobb mértékben az ingatlanárak az elmúlt évben – derül ki (pdf) a Knight Frank globális lakáspiaci indexéből.
Tovább a teljes cikkre

Így változnak a lakásárak a világ nagyvárosaiban – Hol áll Budapest?

portfolio.hu
Európán belül Budapesten nőttek tavaly legnagyobb mértékben a lakásárak a Knight Frank felmérése szerint. Az egyes országok statisztikai hivatalai alapján készült vizsgálat azt mutatja, hogy a magyar fővárosban 19 százalékkal került többe 2018 harmadik negyedévében egy lakást, mint egy évvel azelőtt.
Tovább a teljes cikkre

11 hónap alatt 793 milliárdnyi lakáshitelt vettek fel a magyarok

forbes.hu
A kiszámítható, fix törlesztésű hitelek hajtják a piacot, az 5-10 évig garantált törlesztésű új konstrukcióknál 52 százalékos volt a növekedés.
Tovább a teljes cikkre

Eladó New York ikonikus felhőkarcolója

hvg.hu
Nem elég modern irodának az art deco egyik legszebb amerikai alkotása, a Chrysler Building.
Tovább a teljes cikkre

Egy listán az ország legdrágább lakótelepei

portfolio.hu
A válságból való kilábalás 2014-ben leglátványosabban a lakótelepi lakások felől indult. Mint a legolcsóbb lakáskategória, az iparosított technológiával épült ingatlanok egyrészt jó befektetésnek számítottak (és számítanak mind a mai napig), hiszen elhelyezkedésük, közlekedési kapcsolataik és szolgáltatási ellátottságuk révén gyakran kedvelt albérleti célpontok.
Tovább a teljes cikkre

Ki engedhet meg magának ma egy lakást?

index.hu
A 2008-as válság utáni gazdasági stabilizáció megjelent a lakáspiaci trendekben is, és a folyamatok nagyon hasonlítottak a 2000 és 2008 közötti időszakhoz. A fellendüléssel párhuzamosan a nehéz évek vesztesei is előkerültek: nagy a lakhatási szegénység és sok a kilakoltatás. A társadalom legalsó és legmagasabb rétege között egyre nagyobb a különbség.
Tovább a teljes cikkre

Fenntartják 2290 forintos célárukat a BIF részvényeire az MKB elemzői

portfolio.hu
A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. december 27-én bejelentette, hogy a társaságot, mint szabályozott ingatlanbefektetési társaságot (SZIT) nyilvántartásba vették. Az MKB elemzői gyorskommentárban értékelték a bejelentést, fenntartva a BIF részvényeire vonatkozó 2290 forintos célárukat, ami 7 százalékkal magasabb, mint a részvény pénteki záróára.
Tovább a teljes cikkre

Ezt gondolták a szakértők 2018-ban a magyar ingatlanpiacról

realista.hu
Új év, új tervek, de mielőtt belelendülnénk, nézzünk vissza a tavalyi esztendőre. A realista.hu számos interjút készített piaci szakértőkkel, most a legfontosabb gondolatokból készítettünk egy kis összefoglalót.
Tovább a teljes cikkre

http://realista.hu/ingatlanpiac/ezt-gondoltk-a-szakrtk-2018-ban-a-magyar-ingatlanpiacrl/135619

Egymilliós négyzetméterárak a belvárosban – Mit hozhat 2019 a hazai lakáspiacon? (TOP 10 sztori – 3.)

portfolio.hu
Öt év masszív lakáspiaci emelkedés után már meg sem lepődünk azon, hogy egyre több belvárosi lakás négyzetméterára éri el az 1 millió forintos lélektani határt, ráadásul ez mostanra nemcsak az eladók optimista képzeletében jelenik meg, hanem egyre gyakrabban a vásárlói kereslettel is találkozik.
Tovább a teljes cikkre

Szárnyal az irodapiac, rekord lehet az idei év

portfolio.hu
Az elmúlt években nemcsak a lakásfejlesztők voltak aktívak, de a magasépítések esetében az iroda-beruházások is pörögtek. Bár 2017-ben a 2016-os rekordot követően némi visszaesés volt tapasztalható az Aktivitás-Kezdésben, 2018 ismét jelentős bővülést hozott – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.
Tovább a teljes cikkre

Eltelt 10 év – hol drágultak a legtöbbet a lakások Budapesten?

privatbankar.hu
Tíz év után egyre inkább eldőlni látszik az, hogy hogyan fejlődött az ingatlanpiac 2008 és 2018 közt. A főváros egyes kerületei előre törtek az árversenyben, míg más városrészek lemaradtak – derül ki a Duna House, az elmúlt tíz évet összegző, évzáró elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

Indul az új magyar ingatlansztori: erre figyelj, ha beszállnál

portfolio.hu
November végén jelent megy egy kormányrendelet-módosítás, amelynek értelmében az ingatlanalapok szabályozott ingatlanbefektetési társaságok (SZIT) részvényeit is megvásárolhatják.
Tovább a teljes cikkre

Nagy lehet az idei forgalom az ingatlanpiacon

vg.hu
Az év végéhez közeledve sem változtak jelentősen a lakóingatlanpiaci tendenciák a Duna House barométere szerint.
Tovább a teljes cikkre

Amint ez megvalósul, Budapest belvárosa teljesen más lesz

portfolio.hu
A WestEnd City Center melletti 9,5 hektáros területen egy új, izgalmas városrész tervezése zajlik. A Central Park fejlesztése egy olyan koncepció kialakítását jelenti, amely a környék többi projektjének bevonásával, egy intelligens városi környezetet, vagy másként fogalmazva élhetőbb Budapestet jelentene.
Tovább a teljes cikkre

Egyre népszerűbbek Budapest külső kerületei

kamaraonline.hu
Az ingatlan.com legfrissebb felmérése szerint egyre többen költöznek a főváros külső kerületeibe.
Tovább a teljes cikkre

A panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

hvg.hu
A kisebb lakások négyzetméterára ráadásul drágább is, mint a nagyobbaké.
Tovább a teljes cikkre

Nagyon megdobja a Duna a hozzá közeli lakásárakat

privatbankar.hu
Budapesten három év alatt átlagosan 30-35 százalékkal nőtt a használt lakások ára a Duna közvetlen közelében, az új lakásoknál ennél is nagyobb volt a drágulás – derül ki az Otthontérkép Csoport legfrissebb felméréséből. A 2016-2018 közötti időszakot vizsgáló tanulmány szerint a következő 1-2 évben további 10-20 százalékos emelkedés várható.
Tovább a teljes cikkre

Az agglomerációba költöznél? Itt még olcsón vehetsz lakást

portfolio.hu
A három szomszédos település: Dunakeszi, Göd és Fót vezeti a pesti agglomeráció árversenyét. A remek közlekedés, a szolgáltatások minősége és nem utolsó sorban a sok új építésű ingatlan teszi kifejezetten vonzóvá a környéket. Olyannyira, hogy még számos budapesti kerületet is megelőznek itt a négyzetméterárak. Ijedtségre azonban semmi ok: az OTP Ingatlanpontnak vannak tippjei, hol érdemes még keresgélni.
Tovább a teljes cikkre

Nagyot nőtt az ingatlanalapok vagyona

portfolio.hu
Novemberben stagnált a befektetési alapokban kezelt vagyon. Ami a tőzsdéket illeti, a mind a fejlett, mind a fejlődő világ tőzsdéin emelkedést tapasztalhattunk, bár különösebben az előbbi esetében ez nem volt jelentős. Ehhez képest a BÉT igen jól teljesített, hiszen itt csaknem kétszer akkora volt az emelkedés, mint a fejlődő régiót jellemző mutatónál. A devizapiacon mind dollárral, mind az euróval szemben erősödött valamelyest a forint, előzőhez képest nagyobb mértékben.
Tovább a teljes cikkre

Az építőipar jövőre is kétszámjegyű ütemben bővülhet

realista.hu
Az építőipar az idei kiugró teljesítménye után várhatóan jövőre is kétszámjegyű bővülést ér el Magyarországon – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) évzáró ünnepi közgyűlésén pénteken, Budapesten.
Tovább a teljes cikkre

Újított a Duna House

mmonline.hu
Az ingatlanközvetítő hálózatok közül elsőként a Duna House nyitotta meg magánhirdetők előtt portálját, amelyen most már díjmentesen, korlátlan ideig hirdethetik eladó vagy kiadó lakásukat az ügyfelek, jutalékfizetés nélkül. A dh.hu weboldalon az ingatlan iránt érdeklődő látogatók tavaly 33 millió oldalmegtekintést generáltak, amely jelentős forgalomból már a magánhirdetők is részesülhetnek.
Tovább a teljes cikkre

Újabb elvándorlási hullám indult – Véget érhet a lakásárak emelkedése?

portfolio.hu
A külső kerületek egyértelmű fölényét hozták a tavalyi költözések a fővárosban, az országon belül pedig Pest megye és Budapest mellett a szomszédos megyék a legkedveltebbek – áll az ingatlan.com legfrissebb elemzésében, amely az országon belüli vándorlást, költözéseket vizsgálta a KSH adatai alapján. A főváros és Pest megye viszonylatában megnéztük a pontos számokat, amelyből úgy tűnik, hogy ismét erősödik a fővárosból az agglomeráció felé történő vándorlás.
Tovább a teljes cikkre

Új mérföldkőhöz érkezett a CTP: 5 millió m2-nyi ingatlanportfólió a régióban

realista.hu
A CTP ebben a hónapban új mérföldkőhöz érkezett, ingatlanportfóliója elérte az 5 millió m2 bérbeadható területet.
Tovább a teljes cikkre

A magas hozam vonzza a tőkét az ingatlanpiacra

hirado.hu
Többségében hazai megrendelésből pörög az idén eddig 1,7 milliárd eurósra hízó magyar ingatlanpiac, a lendület pedig várhatóan még évekig kitart. A szakemberek szerint a kedvező gazdasági és hozamkörnyezet és a közép-európai átlagtól még mindig elmaradó árak miatt minden szegmensben nagyon komoly befektetési kedv tapasztalható.
Tovább a teljes cikkre

30 millió forint se elég? Milyen lakást lehet kapni ennyiért?

privatbankar.hu
Harminc millió forintból Budapesten és a nyugat-magyarországi nagyvárosokban legfeljebb csak egy közepes méretű lakást, Kelet-Magyarországon viszont már takaros családi házat is lehet vásárolni. Az OTP Ingatlanpont sorozatának második részében arra keresi a választ, hogy milyen lehetőségei vannak a legfeljebb 30 millió forinttal rendelkező vásárlóknak.
Tovább a teljes cikkre

Annyi pénzt fizetünk ma egy pesti garzonért, amennyit pár éve egy másfél szobás lakásért

forbes.hu
A folyamatos áremelés miatt a budapesti kerületekben a vevők az egyre kisebb alapterületű lakásokat keresik. A legnépszerűbbek a 20 négyzetméter alatti garzonok, pedig ezek sem olcsók: a vevőnek egy ekkora ingatlanért átlagosan 14,9 millió forintot kell fizetni. Ennyi pénzből néhány éve akár egy másfél szobás lakást is lehetett venni a legtöbb pesti kerületben.
Tovább a teljes cikkre

Barnaövezetek Budapesten, amelyeket megszálltak az ingatlanfejlesztők

realista.hu
Sorra épülnek az irodaházak Budapest régi barnaövezeteiben. De hol is vannak pontosan ezek a területek a fővárosban, ahol megújul az élet? Ezt mutatjuk be a realista.hu sorozatának második részében.
Tovább a teljes cikkre

Szépen hasít a Duna House

portfolio.hu
A hétfői piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Duna House, a társaság árbevétele közel 30 százalékkal nőtt a harmadik negyedév folyamán, míg a profit szintén kétszámjegyű növekedést produkált, mindemellett a menedzsment is optimista, a cég erős harmadik negyedéves számai után a társaság megemelte a teljes idei üzleti évre az adózott eredményre vonatkozó várakozásait.
Tovább a teljes cikkre

Csúszni fog az új építésű lakások átadása

piacesprofit.hu
Az új építésű lakás vásárlásának számtalan előnye mellett vannak olyan tényezők, amelyekkel számolni kell, mielőtt belevágunk új otthonunk kiválasztásába. Kiemelten fontos ez a mostani hazai környezetben, hiszen az új építésű ingatlanok és ezzel együtt a várható csúszások száma is fokozatosan emelkedik. Érdemes megvizsgálni, mi a helyzet az új építésű és használt lakások piacán, ha az átadási vagy eladási időintervallumokat nézzük.
Tovább a teljes cikkre

Megadóztatná a Józsefvárosi Önkormányzat az Airbnb-s lakásokat

portfolio.hu
Jövő héten dönthet a Józsefvárosi Önkormányzat a jelenlegi épületadóról szóló rendelet módosításáról, amely alapján az Airbnb-re használt, vagy más portálokon hirdetett rövid távra kiadott lakások tulajdonosainak négyzetméteralapú adót kelleni fizetniük – derül ki az előterjesztési dokumentumból.
Tovább a teljes cikkre

10 éve nem volt ilyen éves teljesítmény: több százezer négyzetméternyi új irodát adtak át

portfolio.hu
A magyar ingatlanpiac legtermékenyebb három évét zártuk, az idei lehet az ingatlanfejlesztési piac harmadik legerősebb éve, 1,7 milliárd eurós befektetéssel. A befektetéseket elnézve idén volt először több a magyar, mint a külföldi tőke. A kereslet továbbra is élénk a kiskereskedelmi-, az iroda és az ipari ingatlanok piacán egyaránt, 2009 óta nem volt olyan magas az egy év alatt átadott irodaterületek nagysága, mint most – derül ki a legnagyobb fejlesztőket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a CBRE éves ágazati jelentéséből.
Tovább a teljes cikkre

Ez most az egyik legvonzóbb ingatlanbefektetés

napi.hu
A budapesti diákapartmanok 60 százalékkal olcsóbban építhetők fel a bécsieknél, a bérleti díjban azonban mindössze 10 százalék a különbség. Jelenleg keresleti piac van, s az itt tanuló külföldi diákok képesek is megfizetni a bérleti díjakat.
Tovább a teljes cikkre

Eszközkezelős lakások: sok a kérdőjel

azenpenzem.hu
2018. november 22. Miközben mindenki arra számított, hogy a kormány bővíti a Nemzeti Eszközkezelő (NET) programját, inkább lehúzzák a rolót ennél a szervezetnél. Villámgyorsan becsukták az új jelentkezés lehetőségét, a birtokukban levő lakásokat pedig eladják. Aki nem tud azonnal vásárolni, alighanem rosszul jár.
Tovább a teljes cikkre

Felélénkítheti az ingatlanpiacot az új csok-konstrukció

kamaraonline.hu
A családi otthonteremtési kedvezmény kormányzati bővítése viszont várhatóan nem drágítja tovább az ingatlanárakat – véli Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamar Ipari Tagozatának tagja.
Tovább a teljes cikkre

Végig fix törlesztő? Ennyire jók Magyarország új lakáshitelei

penzcentrum.hu
Dübörög az ingatlanpiac, ez pedig egyenesen arányosan növeli a lakáshitelek iránti keresletet. A magyarok egyre tudatosabbak, a fix törlesztésű hitelek aránya ugyanis egyre nő.
Tovább a teljes cikkre

Azt hiszed, hogy sok lakás épül Magyarországon? – Ezt az ábrát nézd meg!

portfolio.hu
Az utóbbi időben számos bejelentés született a kedvezményes lakásáfa sorsával kapcsolatban. A napokban elfogadott szabály szerint a lakásfejlesztők jelentős haladékot kaptak, és a 2018. november 1-én jogerős építési engedéllyel rendelkező, és 2023 végéig eladott lakások esetében alkalmazható marad az 5 százalékos áfakulcs.
Tovább a teljes cikkre

Így kell adózni az eladott ingatlan után – mutatjuk a tudnivalókat

napi.hu
Ha valaki ingatlant ad el, költségekre is számíthat. Különösen fontos ez akkor, ha a befolyt összegből másik lakást vásárolna, esetleg még hitelt is venne fel mellé.
Tovább a teljes cikkre

Milyen áfa-kulccsal számlázzak, ha külföldi ingatlant adok bérbe?

piacesprofit.hu
Ha egy külföldi ingatlana van egy magyar cégnek, vagy magánszemélynek, és azt bérbe adja, akkor milyen áfakulccsal adózik?
Tovább a teljes cikkre

Bedőlt ingatlant vennél ár alatt? Erre figyelj, és mázlival te is behúzhatsz egyet

penzcentrum.hu
Bár elég kecsegtetőek lehetnek a piacinál jóval alacsonyabb áron kínált banki ingatlanok, a dolog rengeteg buktatót tartogat. Ha nem vigyázól, akkor akár egy több milliós buktába is beleszaladhatsz, és sok fejfájást okozol magadnak.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlanpiac: így indult a 4. negyedév Magyarországon

uzletem.hu
Tranzakciószámok tekintetében erősen indult 2018 utolsó negyedéve. Ugyan már megfigyelhetők az év végi csökkenő tendenciák, az elmúlt évekhez képest így is sokkal aktívabb idén az ingatlanpiac – olvasható a Duna House friss elemzésében.
Tovább a teljes cikkre

A vidéki vevők többsége is befektetési céllal vesz lakást

azenpenzem.hu
Októberben a főváros budai oldalán minden harmadik vevő négyzetméterenként már 750 ezer forintot adott ki lakásra.
Tovább a teljes cikkre

140 ezer új lakástakarék-szerződést kötöttek a hajrában

index.hu
A lakástakarék-pénztárakra vonatkozó lépést már korábban meg kellett volna tenni – mondta Varga Mihály egy csütörtöki konferencián, megjegyezve, hogy a lakástakarékok állami támogatása indokolatlanul magas volt Magyarországon, 30 százalékos, miközben Németországban 4 százalék, Ausztriában pedig 1,5 százalék az állami hozzájárulás aránya
Tovább a teljes cikkre

Letették Buda legnagyobb, 300 millió eurós bevásárlóközpontjának alapkövét

profitline.hu
Alapkőletétellel ünnepelte a 300 millió euró (közel 100 milliárd forint) beruházási értékű Etele Plaza munkálatainak megkezdését a Futureal-csoport.
Tovább a teljes cikkre

Ennyi lakást építenek Magyarországon – egy ábrán mutatjuk

profitline.hu
A használatba vett lakások száma; a kiadott új lakásépítési engedélyek száma
Tovább a teljes cikkre

Két térkép, ami világosan megmutatja, hogy miért nőttek ennyire a lakásárak

portfolio.hu
A lakásdrágulás többek között erősen összefügg a Magyarországon belüli vándorlással. Egyértelmű, hogy a jobb életlehetőségeket nyújtó térségekben és városokban növekszik a leginkább a lakóingatlanok ára – ezt szemlélteti az a térképes elemzés, amit a Költözzbe.hu ingatlankereső portál készített.
Tovább a teljes cikkre

A semmiből születnek új irodanegyedek Budapesten

realista.hu
Budapesten és agglomerációjában nyolc alpiac található, ahol kisebb-nagyobb sűrűséggel találkozhatunk irodaházakkal. A Váci út a legfontosabb irodanegyed, de az elmúlt években újabb helyszíneken is már akkora volumenben jöttek létre irodaház csoportok, amelyek lassan-lassan összefüggő negyedet alkotnak.
Tovább a teljes cikkre

Hullámvasúton a lakásépítések: miért gond, ha nem épül elég lakás?

privatbankar.hu
Amennyiben a megszűnő kedvezményes áfa, illetve egyéb kivezetett támogatások helyett nem fogad el az Országgyűlés ezekkel egyenértékű új ösztönzőket, akkor a lakásépítési számok ismét drasztikusan esni fognak – állítja a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE).
Tovább a teljes cikkre

Már a komoly érdeklődök sem tudják tartani a lépést a lakásárak drágulásával

forbes.hu
A lakások áremelkedése olyan iramot diktál, amivel a komoly érdeklődők sem tudnak versenyezni – derül ki az Ingatlan.com elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

Csak 6,5 ezer új lakás épült félév alatt, az építőipart az állami projektek húzzák igazán

forbes.hu
Az építőipart a nagy állami közbeszerzések pörgetik, az új lakások piaca még mindig elég kicsi, de legalább nagyot nőtt. Bérbeadásra szinte senki nem épít ingatlant. A budapesti lakásárak kezdenek elszakadni az ország többi részétől – szintben és növekedésben is.
Tovább a teljes cikkre

Meddig tart még az irodapiac aranykora? Beszélgetés

iroda.hu
Nemrég érkeztek meg a budapesti irodapiac harmadik negyedéves statisztikái a Budapest Research Forum jóvoltából. Újabb irodaházakat adtak át, mélyponton az üresedési ráta, a bérlők megrohanták az új irodákat. A mostani folyamatokról és a lehetséges jövőről beszélgettünk Huszár Barbarával, a JLL piackutató elemzőjével.
Tovább a teljes cikkre

Elköltözik a Raiffeisen

portfolio.hu
A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy a Raiffeisen Bank az Agora Budapestbe költözik. Az új bérleti megállapodás méretét tekintve a HB Reavis történetében és a 2018-as magyar irodapiacon is az egyik legnagyobbnak számít, a bank közel 20 000 négyzetméternyi irodaterületet bérel majd hosszú távra az Agora Towerben, a beruházás első épületében – szerepel az HB Reavis közleményében.
Tovább a teljes cikkre

Sok az átadás, mégis telített a piac

iroda.hu
Gőzerővel épülnek az újabb és újabb irodaházak a fővárosban, mégis tovább nőtt az épületek telítettsége. A következő három évben félmillió négyzetmétert meghaladó méretű irodával bővül a kínálat, de a jobb helyek nagy része már a fejlesztés idején elkel.
Tovább a teljes cikkre

Azt hitte Budapesten drágák a lakások? Nézze meg a többi közép-európai város árait

faktor.hu
Nagyjából a középmezőnyben helyezkedik el a magyar főváros. A Duna House adatai szerint 20 százalékkal nőttek Budapest belvárosában az ingatlanárak a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor még mindig alacsonyabbak, mint a környező fővárosokban.
Tovább a teljes cikkre

Az ingatlanboom kórképe

alapblog.hu
Egyre rosszabb minőségben elkészülő lakásokba költöznek majd egyre fiatalabbak, egyre nagyobb hitelből, melyet növekvő kamatkockázat mellett vesznek fel. És az ördög még egy újabb részletben rejlik. Ez olvasható ki az ingatlanpiaci jelentésekből és persze a személyes tapasztalatokból is.
Tovább a teljes cikkre

Nőtt az építőipari cégek száma

realista.hu
Az Opten szerint az építőiparban 1243 új cég jött létre az idén a harmadik negyedévében, 25 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.
Tovább a teljes cikkre

Keresettebbek az ipari ingatlanok

vg.hu
A harmadik negyedévben az ipari ingatlanok iránti teljes bérlői kereslet 109 350 négyzetmétert tett ki, ami 10 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában mért érték, ugyanakkor 83 százalékos növekedést mutat az előző negyedévhez képest – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF)
Tovább a teljes cikkre

Így menekülhet meg a magasabb lakásáfától

piacesprofit.hu
Amelyik ingatlanberuházásnál idén nyáron nem történt meg az első kapavágás, az nem készül el a tervezett lakásáfa-emelés előtt. Van néhány lehetőség, amivel mérsékelni lehet a terheket, és az emelés mértéke sem kőbe vésett még. A lakásáraknál várhatóan komoly milliókban mérhető változás azonban nem egyik napról a másikra történik majd.
Tovább a teljes cikkre

A Cushman&Wakefield idén közel 80e m2 irodaterületet adott bérbe Budapesten

gazdasagportal.hu
A Cushman & Wakefield, Magyarország piacvezető ingatlan tanácsadója idén rekordmennyiségű, közel 80 ezer négyzetméter irodaterületet adott bérbe Budapesten, mindez 65 ügyletből tevődött össze – közölte a társaság az MTI-vel.
Tovább a teljes cikkre

Tarolnak az ingatlanalapok az első három negyedévben

magyaridok.hu
Taroltak az ingatlanalapok az első három negyedévben, az első kilenc hónapban csaknem 280 milliárd forintnyi friss megtakarítást vonzottak – írja pénteki számában a Világgazdaság a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) adataira hivatkozva.
Tovább a teljes cikkre

Árverezett ingatlannál is ott az áfa kérdése

piacesprofit.hu
Az árverés az áfa rendszerében termékértékesítésnek minősül, így a céges ingatlan kényszerértékesítése során is felmerül az áfakötelezettség. Kit terhel az áfa ilyenkor, és kell-e a vevőnek vagyonszerzési illetéket fizetnie az árverésen megszerzett ingatlan után?
Tovább a teljes cikkre

Kevés az energiahatékony ipari ingatlan

piacesprofit.hu
A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada, mintegy 2,1 millió négyzetméternyi raktár, csarnok és logisztikai központ tekinthető energiahatékonysági szempontból korszerűnek – derült ki a Knauf Insulation valamint a Raktár.info szakmai portál közös felméréséből.
Tovább a teljes cikkre

Elkezdődött! – Ömlenek az új épületek a hazai irodapiacra

portfolio.hu
Négy épületben több mint 110 ezer négyzetméternyi új iroda került egyetlen negyedév alatt a budapesti irodapiacra, az állomány így már közelíti a 3,6 millió négyzetmétert. A java viszont még csak most jön, a következő negyedévekben hasonlóan magas volumenben adhatnak át újabb épületeket. Ezzel ha lassan is, de emelkedésnek indulhat az üresedési ráta, ami egyébként 2018 harmadik negyedévében – a magas számú átadás ellenére – minden idők legalacsonyabb értékét mutatta.
Tovább a teljes cikkre

Duna House: Az év első kilenc hónapjában több mint 118 ezer ingatlan-adásvétel történt

gazdasagportal.hu
Az év első kilenc hónapjában az ingatlan-adásvételek száma meghaladta a 118 ezret, ami jelentős emelkedés az előző év azonos időszakához képest, amikor 115 043 ingatlan-adásvétel történt – közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján pénteken az MTI-vel.
Tovább a teljes cikkre

Ismét megfektetheti a kormány a magyar lakáspiacot a kedvezményes áfa kivezetésével

hvg.hu
A szakértők szerint gyorsan átmeneti intézkedésekre lenne szükség, mert számos lakásvásárló hozhat az élete munkáját lenullázó rossz döntést, a beruházók és az építőipar bizonytalansága miatt pedig 2020-tól gyakorlatilag nincs új lakásprojekt betervezve Magyarországon.
Tovább a teljes cikkre

Mi éri meg jobban? Albérlet vagy saját lakás?

piacesprofit.hu
Az ingatlanok vételára 2018 második negyedévében 10,4 százalékkal növekedett az Eurostat legújabb statisztikái szerint. 2017-ben a KSH adatai azt mutatták, hogy az ingatlanvásárlások 48 százaléka során vett fel hitelt a lakosság. Ez az arány 2018-as évben valószínűsíthetően nőni fog. Kérdés, hogy pénzügyi szempontból megéri-e saját lakást venni, vagy jobban járunk, ha bérlünk inkább. Erről Szendrei Ádám pénzügyi tanácsadót kérdeztük meg.
Tovább a teljes cikkre

Idén eddig 3 ezerrel több ingatlan cserélt gazdát

vg.hu
Az év első kilenc hónapjában az ingatlan-adásvételek száma meghaladta a 118 ezret, ami jelentős emelkedés az előző év azonos időszakához képest, amikor 115 043 ingatlan-adásvétel történt – közölte pénteken saját adatain alapuló becslése alapján a Duna House (DH).
Tovább a teljes cikkre

Dupláztak a biztonságos lakáshitelek

profitline.hu
Nyolc hónap alatt közel 564 milliárd forint értékben kötöttek lakáshitel-szerződéseket a bankok, ami 36 százalékos emelkedést jelent éves szinten.
Tovább a teljes cikkre

Szakított a BILK

jarmuipar.hu
A BILK Logisztikai Nyrt. árbevétele 5,99 millió euró volt az idei első fél évben, 6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest; a raktárak bérbeadásából és raktárcsarnokok üzemeltetéséből származó üzemi eredmény csaknem elérte a 2,76 millió eurót, ami 8 százalékkal több, mint 2017 első hat hónapjában.
Tovább a teljes cikkre

Komoly lakásdrágulással várja a piac az esetleges áfaemelést

profitline.hu
Tempósan, 12 százalékkal drágultak az új lakások a második negyedévben, ebben az erős kereslet mellett szerepe lehet annak, hogy a piac megkezdte a felkészülést az esetleges áfaemelésre. A használt lakásoknál is folytatódik a drágulás, 10,3 százalékkal emelkedtek az árak. Elsősorban a fővárosi és vidéki nagyvárosokban látható az áremelkedés. Az ingatlan.com októberi adatai szerint a használt lakások piacán Budapesten és a vidéki nagyvárosokban jelentős, 18-24 százalékos volt a drágulás.
Tovább a teljes cikkre

2015 óta sehol nem drágultak jobban a lakások, mint nálunk

profitline.hu
Bár az első negyedévhez képest 2018 második negyedévében mindössze 1,4 százalékkal drágultak átlagosan a hazai lakóingatlanok, az elmúlt egy évben összességében 10,4 százalékkal. Ezzel az Eurostat ma publikált, 27 országot tartalmazó listáján Szlovénia, Írország és Portugália mögött negyedik helyen áll Magyarország– adta hírül az OTP Ingatlanpont. Minimális árcsökkenést csak Svédországban és Olaszországban mutatnak az adatok.
Tovább a teljes cikkre

Milyen fűtés van a lakásban? Óriási árkülönbséget jelenthet az ingatlanoknál

privatbankar.hu
Sokat számít az árban, hogy milyen fűtéstípussal rendelkezik az adott ingatlan: országos átlagban a távfűtéses lakások a legolcsóbbak, míg a megújuló energiás fűtésrendszerekkel bíró, jellemzően új építésű ingatlanok a legdrágábbak. Egy téglalakásnál akár 40 százalékos, egy panellakásnál 20 százalékos, míg egy családi háznál több mint kétszeres árkülönbséget is jelenthet országos átlagban az épület fűtése alapján.
Tovább a teljes cikkre

Lakásvásárlási stratégiák ötszázalékos áfával

magyaridok.hu
Az új lakások 2019. december 31-ig történő részteljesítésére és előlegfizetésére mindenképpen az ötszázalékos forgalmi adó érvényes, függetlenül az ingatlan átadásának időpontjától – derül ki az adóhatóság tájékoztatójából. Eszerint akár a teljes összeg kifizethető előlegként, noha ilyen esetben nagyon kell figyelni a garanciák érvényesítésére. Milliókban mérhető különbséget jelent, hogy nettó vagy bruttó ellenértékben állapodnak meg a felek, előbbinél ugyanis a vevő, utóbbinál az eladó viseli az áfakulcs változásából fakadó kockázatot.
Tovább a teljes cikkre