Hírek

Debrecen megvásárolta a BMW-gyár területét

Önkormányzati tulajdonba került Debrecenben a leendő BMW autógyárnak is helyet adó északnyugati gazdasági övezet 400 hektáros területe.
Tovább a teljes cikkre

http://realista.hu/ingatlanpiac/debrecen-megvsrolta-a-bmw-gyr-terlett/136255

Biztos, hogy olyan sok új lakást vesznek Magyarországon?

portfolio.hu
A 2018-ban épített lakások több mint felét értékesítési céllal építették (54 százalék), míg a saját használatra épített lakások aránya inkább a kisebb településeken meghatározó – derül ki a KSH elemzéséből. Bár úgy tűnik, hogy egyre több új lakás talál gazdára, érdemes megnézni az elmúlt egy évtizedben azt, hogy mikor mennyit tett ki az új értékesítések arány az összes eladáson belül.
Tovább a teljes cikkre

Így adózik a bánatpénz

adozona.hu
Ingatlanforgalmazó társaság az adásvételi szerződés megkötése előtt vételi ajánlatra irányuló szerződést köt. A vételi ajánlat megkötésekor ajánlati biztosítékot fizet a jövőbeni vevő a társaság részére, az ingatlanforgalmazó végül nem köti meg a szerződést az ajánlati biztosítékot adóval.
Tovább a teljes cikkre

Indítja első városi drónszolgáltatását a DHL Express

origo.hu
A DHL Express szállítmányozó vállalat és az intelligens, automatizált légi járművekre specializálódott EHang között kialakult stratégiai együttműködés célja, hogy létrehozzanak egy teljesen automatikus, intelligens, okosdrón segítségével végrehajtott szállítási szolgáltatást. Céljuk, hogy a drónokkal megoldják a háztól házig kézbesítés akadályait Kína nagyvárosaiban.
Tovább a teljes cikkre

Tovább drágul a fővárosi agglomeráció

profitline.hu
Budapesttel párhuzamosan az agglomerációban is folyamatosan emelkednek az ingatlanárak, érdemes azonban körültekintően körbenézni, mert jelentős különbségek mutatkoznak. A legdrágább szektorban az átlagos négyzetméterár már a 400 ezer forintot súrolja, ezzel szemben a legolcsóbb településeken még csak 250 ezer forint környékén mozog az ár négyzetméterenként a Duna House elemzése szerint.
Tovább a teljes cikkre

Ennyi volt, kipukkadt a lakáslufi? – 2015-ös szintre zuhant vissza a piac

portfolio.hu
Még a 2016-os szintnél is alacsonyabb jelenleg a lakásépítések volumene, az idei év első negyedévében az Aktivitás-Kezdés mutató csupán 37 milliárd forintot tett ki, ez több mint 62 százalékkal alacsonyabb a 2018 elején mértnél, de 2016 azonos hónapjaihoz képest is több mint 6 százalékos visszaesést jelent – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből (ELTINGA, Buildecon, ibuild.info).
Tovább a teljes cikkre

Van egy alig látható buktató a csok-szabályokban, amin borulhat a támogatás és a hitel

hvg.hu
A jelenlegi túlfűtött piaci helyzetben könnyen belefuthat az ember abba, hogy túlárazott ingatlant vásárol meg. A döntés azzal járhat, hogy eleshet a csok és a csok-hitel lehetőségétől.
Tovább a teljes cikkre

Mától él az új szabály: fél évet várhatsz a pénzedre, ha új ingatlanalapot veszel

portfolio.hu
Mától, azaz május 15-től kell megfelelniük az alapkezelőknek azon MNB ajánlásnak, amely szerint az új ingatlanalapok és sorozatok esetében a visszaváltási idő hat hónapra hosszabbodik, ami azt jelenti, hogy visszaváltás esetén fél évet kell várni a pénzre. A meglévő alapok és sorozatok esetében forgalmazási maximumot vezetnek be.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlan eladás utáni adózás – mutatjuk a tudnivalókat

otthonokesmegoldasok.hu
Az ingatlan eladás utáni adózás alapvető velejárója egy adásvételi folyamatnak. Bizony el lehet tévedni ennek útvesztőjében, de az alábbi rövid összefoglaló segíteni fog ezt elkerülni.
Tovább a teljes cikkre

Megjelent a falusi csokról szóló rendelet

szakszervezetek.hu
Megjelent a Magyar Közlönyben a falusi csokot szabályozó kormányrendelet, így most már jogi alapja is van a már egy ideje bejelentett programnak. A falusi csokról eddig már tudni lehetett, hogy olyan, 5000-nél kevesebb lakosú településeken lehet majd fölvenni, ahol az elmúlt években csökkent a lakosságszám, hogy a sima csokkal ellentétben használt lakás vásárlására is lehet majd költeni az összegeket.
Tovább a teljes cikkre

Így változnak a lakásárak – egy ábrán

profitline.hu
Használt lakások árváltozása; új lakások árváltozása; előző év azonos negyedéve = 100%
Tovább a teljes cikkre

MNB: Budapesten már jelentős a lakások túlértékeltségének kockázata

portfolio.hu
Élénk kereslet mellett 15,2 százalékkal emelkedtek a lakásárak 2018-ban, míg Budapesten 22,9 százalékos volt az éves drágulás, ami gyorsabb dinamikát jelent 2017-hez képest. A községekben ugyanakkor csak 2,3 százalékkal mentek feljebb az árak, így tovább nőtt a főváros és a vidék közti árolló – derül ki az MNB legfrissebb lakáspiaci jelentéséből.
Tovább a teljes cikkre

A 60 millió forintot közelíti a használt budai lakások átlagos ára

hvghu
Legalább 2, de inkább 3-4 kemény hónapra készülhet fel az, aki lakást szeretne eladni.
Tovább a teljes cikkre

Év végén adják csak át, de a Váci úti épület kétharmada már most bérlőre talált

portfolio.hu
A CPI Hungary Balance Office Parkjának legújabb fejlesztésű Balance Hall irodaépületének bérbeadottsága 2019 májusában elérte a 65 százalékos kiadottságot. A 16 ezer négyzetméteres irodaházat 2019 végén adják majd át.
Tovább a teljes cikkre

A várt eredmény a Graphisoft Parktól

vg.hu
A Graphisoft Park várakozásai szerint alakultak a társaság első negyedéves eredményei. A szerdai tőzsdezárás után közzétett beszámoló szerint
Tovább a teljes cikkre

A WING megvette a Liget center irodaházat

iroda.hu
Az M7 Real Estate páneurópai befektető és vagyonkezelő az M7 Közép-Európai Ingatlanalap megbízásából eladta a budapesti Liget Center irodaépületet a WINGHOLDING Zrt. részére.
Tovább a teljes cikkre

1,5 milliárd euró befektetés érkezhet a hazai ingatlanpiacra idén

privatbankar.hu
A CBRE 2019-es Ingatlanbefektetési Kilátások című kutatása szerint a befektetői volumen bár konzervatívnak mutatkozik főként a kínálat hiánya miatt, az üzleti aktivitás az eladói oldalon jellemzően erősödni fog.
Tovább a teljes cikkre

Hatalmas árkülönbségek: budapesti panellakás árából luxus házat vehetsz vidéken

tv2.hu
Óriási a szakadék a főváros és a vidék lakásárai között. Amíg Budapesten már több mint 30 millió forintba kerül egy békásmegyeri panellakás, addig az ország keleti részén, ebből az összegből egy 4 szobás, medencés családi házat lehet venni. A témában a Mokka vendége volt Balogh László az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.
Tovább a teljes cikkre

Új építésű lakást keres? Mutatjuk, mire számíthat

napi.hu
A fővárosban a IX. kerületben építették a legtöbb lakást tavaly, második a XI. kerület, a harmadik helyen pedig a XIII. kerület áll. A Duna House (DH) barométere szerint jelenleg is ebben a három kerületben folyik a legtöbb építkezés, a következő évek nyertese is vélhetően Angyalföld lesz.
Tovább a teljes cikkre

Azt hiszed, sok lakás épül Magyarországon? – A szomszédos országok nyomába sem érünk

portfolio.hu
A lakásépítések mennyisége nemcsak fontos konjunktúramutató, hanem az otthonteremtési lehetőségek fontos előrejelzője is. A KSH legfrissebb lakásépítési számaira a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) részletesebb elemzéssel reagált.
Tovább a teljes cikkre

Brutálisat nőtt a budapesti lakásépítések száma – Erősen indult az idei év

portfolio.hu
2019 I. negyedévében 3661 új lakás épült, 7,9%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9639 volt, 2,1%-kal kevesebb, mint 2018 azonos időszakában. Budapesten azonban egy év alatt másfélszeresére nőtt az épített lakások száma – derül ki a KSH legfrissebb közleményéből.
Tovább a teljes cikkre

Lakást adna ki? – Így számoljon!

napi.hu
Egy budapesti lakás kiadásával az idén 5,5 százalékos bruttó hozamot lehet elérni, ami elmarad a 2018-ban mért 6,1 és a 2017-es 6,7 százaléktól, de más befektetésekhez képest még mindig csábító lehet – állapítja meg az ingatlan.com elemzése.
Tovább a teljes cikkre

Létezik-e olyan, hogy átlagos ingatlanalku?

profitline.hu
Egy ingatlan-adásvétel esetében a siker egyértelműen az, ha az üzlet megköttetik, ám az, hogy az eladó és a vevő is elégedetten álljon fel az asztaltól, ahhoz azért több dolog is szükséges. A legfontosabb mindenképpen a megfelelő vételár, amely mindkét fél számára elfogadható. De hogyan jussunk el idáig?
Tovább a teljes cikkre

Ennyi lakás cserélt gazdát egyetlen hónap alatt Magyarországon

portfolio.hu
A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 áprilisában, országosan 13 492 ingatlan adásvétel bonyolódott. Ez 2,4 százalékkal haladja meg a tavaly áprilisi értéket.
Tovább a teljes cikkre

Elárulták, hova teszik a pénzüket az ingatlanpiac nagyágyúi

portfolio.hu
A tavalyi évhez képest valamivel kevesebb, 1,3-1,5 milliárd eurónyi befektetési tőke érkezhet idén Magyarországra – hangzott el a CBRE sajtótájékoztatóján. Az üzleti környezet a többség szerint a tavalyihoz hasonló, de a megkérdezett szakértők harmada összességében enyhe javulást lát az előző évhez képest, ennek ellenére van, aki már óvatosságra int a piac túlárazottsága miatt.
Tovább a teljes cikkre

Ennyit drágultak a lakásaink egy év alatt

portfolio.hu
2018-ban tovább nőtt a lakáspiaci forgalom, és a felfutó lakásépítés hatása is egyre érezhetőbbé vált. Az eladott új lakások számának növekedése az előzetes adatok alapján másfélszeresre, a használt lakásoké pedig 6,4 százalékra becsülhető. Az összes eladott lakásnak már közel 5 százaléka volt új építésű – derül ki a KSH legújabb elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

Lakáseladás után mennyit kell adózni? – segítünk számolni

otthonokesmegoldasok.hu
Piacra dobnád otthonod? Van egy dolog, amivel mindenképpen számolnod kell. Lakáseladás után ugyanis illetékfizetési kötelezettség terhel. Mutatjuk is, mekkora.
Tovább a teljes cikkre

Olyan alacsonyak az ingatlanárak a falvakban, hogy mindenképpen elég lesz a csok összege

atv.hu
Az érintett kistelepülések többségében elég lehet ingatlanvásárlásra a falusi családi otthonteremtési kedvezmény nagycsaládosoknak szóló támogatási összege, a nem városközeli községekben öt és fél millió forintért házat lehet venni – írta csütörtöki lapszámában a Magyar Nemzet.
Tovább a teljes cikkre

126 forint osztalékot fizet törzsrészvényekre a Graphisoft Park

profitline.hu
A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság a törzsrészvényekre 126 forint, a dolgozói részvényekre pedig 42 forint osztalékot fizet részvényenként a 2018-as év után, erről döntött a társaság április 29-én megtartott éves rendes közgyűlése.
Tovább a teljes cikkre

Lakáspiac: megtorpant az áremelkedés?

napi.hu
Mérséklődött a lakásárak éves növekedési üteme, a fővárosban azonban változatlanul erőteljes, 20 százalék feletti lakásár-dinamika tapasztalható – derül ki az MNB legfrissebb lakásárindexéből.
Tovább a teljes cikkre

Milliós négyzetméterárat hoz a BMW Debrecenbeszerző

hvg.hu
Már építik a luxuslakásokat, közel az egyetemhez.
Az átlagosnál jóval többe, egymillió forintot is meghaladó összegbe kerül majd a lakások négyzetmétere Debrecenben, az egyetem közelében tervezett Egyetem Towerben – mondta a Világgazdaságnak az értékesítő cég értékesítési igazgatója.
Tovább a teljes cikkre

Ennyiért bérelhetünk irodát Budapesten

portfolio.hu
Kijöttek a legfrissebb számok2019. április 26. 08:00    nyomtatás    Nemrég jött ki a BRF legfrissebb jelentése az irodapiac aktuális számairól, ami azonban nem tartalmazta az idei első negyedéves bérleti díjakat. Erre kínál megoldást a Cushman & Wakefield ábrája, ami a legfőbb mutatók mellett a bérleti díjak szintjeit is feltünteti.
Tovább a teljes cikkre

Több mint hatszorosára nőtt az Appeninn profitja

portfolio.hu
Az Appeninn április 23-i közgyűlése után a befektetők megismerhették a társaság 2018-as üzleti évének részletes számait, az Appeninn éves beszámolójából kiderült, hogy a társaság bevétele tavaly 42 százalékkal 7 millió euróra emelkedett, míg a profit is nagyot nőtt, a társaság tárgyévi átfogó eredménye 543,8 százalékkal 16,4 millió euróra emelkedett 2018-ban.
Tovább a teljes cikkre

Magasabbak a bérek Budapesten, de vidéken könnyebb összespórolni egy lakást

profitline.hu
Több mint kétszer annyi ideig kell dolgoznia egy budapesti fiatalnak ahhoz, hogy fizetéséből lakást vegyen, mint egy észak-magyarországinak – derült ki a TAKARÉK Index elemzőinek kutatásából. A vizsgálat szerint az ingatlanárak jelentős regionális különbségei miatt a fővárosban az állami támogatások egy új lakás értékének harmadát, egy községben majdnem a kétharmadát is kitehetik egy háromgyermekes családnál.
Tovább a teljes cikkre

Fontos bérbeadások köttettek a Váci úti irodafolyosón

portfolio.hu
A CPI Property Group Árpád híd pesti hídfőjénél lévő 3 toronyból álló irodaparkjában újabb bérleti szerződések köttettek a 2019-es év első negyedévében.
Tovább a teljes cikkre

Lerohanták a vevők a nyaralópiacot

napi.hu
Drasztikusan megnőtt a nyaralók iránt érdeklődők száma: a Balaton melletti megyék közül Veszprémben 100 százalékos a növekedés. A nyaralóvásárlást tervezőknek a jövőben a tavakhoz közeli, a falusi csoknak megfelelő településen az állandó lakóingatlant keresőkkel is fel kell venniük a versenyt – olvasható az ingatlan.com friss elemzésében.
Tovább a teljes cikkre

Már az egyik sikerszektort is fenyegetik az elszálló budapesti bérleti díjak

portfolio.hu
A budapesti lakás és iroda bérleti díjak dinamikusan növekednek, ami a munkaerőhiánnyal együtt már a város versenyképességét rontja. A munkavállalóknak és a cégeknek sem annyira vonzó már a mostani helyzet, a vidéki nagyvárosokban pedig egyelőre nincs meg az az infrastruktúra, amiért a viszonylag mobil SSC cégek odamennének Budapest helyett.
Tovább a teljes cikkre

Az ingatlanalapokba 27 milliárdnyi tőke érkezett

realista.hu
Márciusban 0,6 százalékkal, 40 milliárd forinttal emelkedett a befektetési alapokban kezelt vagyon, a hónap végén a BAMOSZ-tagok együttesen 6337 milliárd forintot kezeltek – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ)
Tovább a teljes cikkre

Azért ez erős: ennyit kaszálhatsz, ha kiadod a lakásod – itt a matek

penzcentrum.hu
Egyre többen döntenek ma lakásvásárlás mellett, sokan befektetési célból teszik azt. Aki pangó millióinak keres helyet, az egy ingatlanbefektetéssel hatalmas hozamokra tehet szert.
Tovább a teljes cikkre

Ez vár az ingatlanpiacra – friss elemzés érkezett

napi.hu
Erős kereslet, nagy volumenű átadások mellett historikus mélypontra, 7,3 százalékra süllyedt tavaly év végére a budapesti irodapiac átlagos kihasználatlansági rátája. A kínálat a következő 3 évben a meglévő állomány 13 százalékának megfelelő új területtel bővül.
Tovább a teljes cikkre

Hét pont, amelyen megcsúszhat a csok-igénylés

hvg.hu
A becsületes magyar családok kaphatják meg a falusi csokot – írta a kormány. Csakhogy több szabály vagy épp a trükközőket segíti, vagy afelé mutat, hogy a tisztességtelenek helyett a szegényeket zárják ki.
Tovább a teljes cikkre

Vajon mennyi iroda van a szomszédos fővárosokban? – És hol áll Budapest?

portfolio.hu
Az idei év elejére a budapesti irodaállomány elérte a 3,6 millió négyzetmétert, a most zajló fejlesztésekkel együtt pedig hamarosan a 4 millió négyzetmétert fogja közelíteni. Bár ez még mindig alacsonyabb, mint a hasonló népességű Varsó irodaállománya – nem is beszélve Bécsről – a fejlesztési volumen kapcsán érdemes egy összehasonlítást tenni a fontosabb szomszédos piacokkal.
Tovább a teljes cikkre

Idén már több mint százmilliárd forintnyi hitelt vettek fel Magyarországon

vg.hu
Az új lakáshitelek túlnyomó részét, 71 százalékát használt lakásra vették fel.
Tovább a teljes cikkre

25 ezer négyzetméternyi iroda épül a Váci úti folyosón

portfolio.hu
Közel 25 ezer négyzetméter bruttó szintterületen valósul meg a Váci úti irodafolyosón a Nordic Light Trio befejező fázisa. A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett irodakomplexum harmadik egységének építkezése a Véső utca és a Visegrádi utca sarkán található telken zajlik.
Tovább a teljes cikkre

Növekvő ingatlanállomány, 2,6 milliárd forint osztalék a BIF-nél

portfolio.hu
Jelentősen bővült tavaly a BIF ingatlanállománya, 2019-ben pedig még erősebb fejlesztési tevékenység várható az ingatlancégnél. A vállalat a tavalyi eredménye után közel 2,6 milliárd forint osztalékot fizethet ki.
Tovább a teljes cikkre

A BILK logisztika árbevétele 531 ezer euróval nőtt tavaly

gazdasagportal.hu
A BILK Logisztikai Nyrt., Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központja eredményes évet zárt tavaly: növelte raktárkapacitását, árbevételét és üzemi tevékenységének hatékonyságát; 12 millió euró feletti árbevételt ért el, 531 ezer euróval többet az egy évvel korábbinál.
Tovább a teljes cikkre

700 milliós és 18 milliós budapesti lakások – körkép szélsőségek között

infostart.hu
Pörög az új építésű lakások piaca a fővárosban, 23,5 ezer lakóingatlant számlál a Budapesti Lakáspiaci Riport, ám többségüket már el is adták, 7 ezernél is kevesebb eladó otthon van.
Tovább a teljes cikkre

Egyre merészebbek a lakásvásárlók a hitelekkel

piacesprofit.hu
Már egy jó ideje azt hallani az ingatlanközvetítőktől, hogy egyre növekszik a lakásvásárlásra hitelt felvevők száma. Ennek egyik oka az elmúlt években lezajlott ingatlanpiaci áremelkedés, melyet valamilyen módon kompenzálnia kell annak, aki most lakástulajdonhoz akar jutni.
Tovább a teljes cikkre

Több mint 40 százalékkal nőtt 2018-ban az Appeninn árbevétele

profitline.hu
4,9-ről 7 millió euróra, azaz több mint 2,2 milliárd forintra nőttek az Appeninn Nyrt. ingatlan-bérbeadásból származó bevételei a tavalyi évben. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye – EBITDA-ja – a ma közzétett éves beszámoló szerint meghaladta a 19 millió eurót (több mint 6 milliárd forint). Az évben az ingatlanbefektetési és vagyonkezelő vállalat dinamikus növekedési stratégia megvalósításába kezdett, több budapesti prémium irodaházat, valamint országszerte kiskeresked elmi egységeket is vásárolt.
Tovább a teljes cikkre

Jók a Graphisoft kilátásai idén

vg.hu
Megemeltük 85 forinttal a korábbi 3880 forintos célárunkat, most 3965 forintra tesszük a Graphisoft Park fair értékét, ami a jelenlegi részvényárfolyamnál 9,5 százalékkal magasabb – mondta a Világgazdaságnak Grébel Szabolcs, a KBC junior elemzője.
Tovább a teljes cikkre

Fél éve nem adtak el annyi lakást, mint márciusban

hvg.hu
Idén eddig kevesebb lakás kelt el, mint a tavalyi első három hónapban, de a március erős hónap volt, és folytatódhat a növekedés.
Tovább a teljes cikkre

Mennyire szakadt szét az ország? Lakásárak és fizetések Budapesten és vidéken

realista.hu
Óriási eltérések vannak évek óta az országon belül mind a lakásárakban, mind a nettó fizetésekben, de a 2014-ben elindult lakásdrágulás és béremelkedés üteme nem ugyanolyan mértékű az egyes megyékben. – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből. Kiderül, hol volt a legnagyobb a különbség, valamint melyek a legkiegyensúlyozottabb megyék.
Tovább a teljes cikkre

Tíz éve nem történt ilyen Londonban

portfolio.hu
Az első negyedévben 3,8 százalékkal esett a londoni ingatlanok ára, hasonló mértékű csökkenésre legutóbb 2009-ben volt példa – derül ki a pénteken közzétett adatokból. Természetesen ezért is a Brexit felelős, ami jelentősen csökkentette a keresletet a szigetországi ingatlanok iránt.
Tovább a teljes cikkre

Használt vagy új lakás? Nehéz döntés, ha ugyanannyiba kerül

piacesprofit.hu
A lakáskeresők néhol már azzal szembesülhetnek, hogy a használt lakások árai megközelítették az újépítésűekét, annak ellenére, hogy például a főváros egészét tekintve átlagosan másfélszer kell többet fizetni egy új lakás négyzetméteréért. A hirdetések azonban néha csalókák: amíg az egyikbe azonnal lehet költözni, addig a másikra talán még évekig kell várni. Mi jobb választás? Az OTP Ingatlanpont ebben is igyekszik jó tanácsokkal szolgálni.
Tovább a teljes cikkre

Csapdába kerülhet sok eszközkezelős lakáshiteles

napi.hu
A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. 32,5 ezer ingatlant ajánl fel a bedőlt hiteleseknek visszavásárlásra. Ez jó ajánlat, azonban sokakat érhet meglepetés – írja az Azénpénzem.hu.
Tovább a teljes cikkre

Ez a terület lehet Budapest fejlődésének következő nagy nyertese

portfolio.hu
Tavaly szeptemberben foglalkoztunk először részletesebben a VIII., a X. és a XIV. kerületek határánál lévő terület, a Stadionok környékének fejlődésével, ahol a már elindított és a még csak bejelentett fejlesztéseknek köszönhetően a következő években egy teljesen új városközpont jöhet létre.
Tovább a teljes cikkre

Ez a terület lehet Budapest fejlődésének következő nagy nyertese

portfolio.hu
Tavaly szeptemberben foglalkoztunk először részletesebben a VIII., a X. és a XIV. kerületek határánál lévő terület, a Stadionok környékének fejlődésével, ahol a már elindított és a még csak bejelentett fejlesztéseknek köszönhetően a következő években egy teljesen új városközpont jöhet létre.
Tovább a teljes cikkre

Brutális árak az ingatlanpiacon

vg.hu
Míg a fővárosban átlagosan 20 és 40 ezer forint között alakult tavaly egy telek átlagos négyzetméterára addig egy kisvárosban 5 ezer forint alatti fajlagos áron kínálták a telkeket – derül ki az Otthon Centrum elemzéséből.
Tovább a teljes cikkre

Ennyit drágultak az új lakások a 2016-os CSOK óta – Érdemes még vásárolni?

profitline.hu
A Lakás 2019 felmérése szerint tízből hat ingatlanszakértő úgy véli, hogy a budapesti új lakások ára az idei év során is 10 százalék felett emelkedhet, a megyeszékhelyeken azonban a többség 10 százalék alatti áremelkedésre számít.
Tovább a teljes cikkre

Megállíthatatlanul drágul Magyarországon a termőföld

novekedes.hu
Töretlenül növekednek Magyarországon a földárak. A földvásárlás tehát továbbra is jó befektetés lehet, de a szigorú korlátozások miatt csak regisztrált földművesek vehetnek mezőgazdasági területeket.
Tovább a teljes cikkre

Ennyit változtak a fővárosi albérletárak a „lakáshotelek” miatt

blikk.hu
Továbbra is erős hatást gyakorol a fővárosi albérletpiacra a rövid távú lakáskiadás, noha jelentősen megnőtt a lakáshotelek kínálata.
Tovább a teljes cikkre

Amikor adómentes az ingatlanértékesítés

adozona.hu
Ingatlan átruházásakor egyes esetekben nem kell tekintettel lenni az idő múlására, mivel az ingatlan átruházásából kapott bevételből származó jövedelem részben vagy egészben adómentes. A 2018. évi bevallás kitöltése előtt érdemes áttekinteni az alábbi rendelkezéseket.
Tovább a teljes cikkre

Gazdát cserélt egy irodaház az óriásfejlesztés árnyékában

portfolio.hu
Megvásárolta a budapesti Árpád Center irodaházat a ConvergenCE befektető, ingatlan- és vagyonkezelő. Az irodaház összesen 5400 négyzetméteren kínál kiadó irodahelyiségeket. Ez a tranzakció a cég harmadik házon belüli befektetése.
Tovább a teljes cikkre

Mi várható az ingatlanalapok piacán?

realisa.hu
Az ingatlanalapok népszerűsége a mai napig töretlen, ám a májustól tervezett szigorúbb szabályozás miatt több változást is várnak a piaci szereplők. Mi a helyzet jelenleg és mi változhat? – a Duna House összeszedte a legfontosabb tényeket és a várható hatásokat.
Tovább a teljes cikkre

http://realista.hu/ingatlanpiac/mi-vrhat-az-ingatlanalapok-piacn/135974

Hamarosan fizeti a 2018-as év osztalékát a Graphisoft Park

2018-as adózott eredménye után a Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság az A sorozatú törzsrészvényei után részvényenként 126 forint, a B sorozatú dolgozói részvények után részvényenként 42 forint osztalék kifizetését javasolja az éves közgyűlésnek.
Tovább a teljes cikkre

Országos nyaralókörkép: hol, mennyiért vásárolhatunk?

Tavasszal hagyományosan felélénkül a kereslet az üdülők, vízparti lakások iránt, a vásárlók már a nyaralás gondolatával böngésznek az eladó ingatlanok között. A Balaton és Velencei-tó mellett az utóbbi időben a Tisza-tó is egyre népszerűbb.
Tovább a teljes cikkre

Megérkeztek az 1 milliós négyzetméterárak a Balaton déli partjára

vg.hu
Február végén ismét élénkülni kezdett az ingatlanpiaci forgalom a Balatonnál a december-januári pihenő után. Az új év azonban tovább emelkedő árakat hozott.
Tovább a teljes cikkre

Két látványos ábra a budapesti új építésű lakásokról

portfolio.hu
Közel 23 500 lakást tartalmaz a Budapesti Lakáspiaci Riport legújabb adatbázisa, de ebből kevesebb mint 6500 szabad lakás érhető el a vásárlók számára. A projektekben szereplő lakások mérete valamelyest növekedett, amire a 70 négyzetméternél nagyobb lakások arányának növekedése utal.
Tovább a teljes cikkre

Elképesztő, mi történik az új lakásokkal – 60 millió alatt labdába se rúghatsz

portfolio.hu
Durva dráguláson ment keresztül mindössze 3 hónap alatt a budapesti újlakás-piac, a legfrissebb adatok alapján a lakások mintegy 56 százalékát átárazták a télen, ezeknek a 89 százaléka volt áremelés. Így a még szabad új lakások átlagos ára elérte a 63,5 millió forintot.
Tovább a teljes cikkre

Odacsapna az MNB a pesti lakásárakra

napi.hu
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a nemrég ismertetett versenyképességi programjában felvetette az illetékszabályozás szigorítását a befektetési célú lakásvásárlások esetében, mert ez visszafoghatná a lakások drágulását – írta szerdai lapszámában a Magyar Nemzet.
Tovább a teljes cikkre

13 százalékkal nőtt egy év alatt az építőipari óradíj

index.hu
Az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottsága az ÉVOSZ ajánlásával minden évben kidolgozza azt az óradíjat (úgynevezett építőipari rezsióradíjat), ami minimálisan szükséges egy építőipari vállalkozás jogszerű működéséhez. Az idei érték, amiről a Portfolio számolt be, 3730 forint lett.
Tovább a teljes cikkre

Házastársak ingatlaneladás utáni adózása – példákkal

adozona.hu
Az öt évnél régebben szerzett bármely ingatlan eladása nem jár adókötelezettséggel, ám van, amikor családi okból, vagy éppen üzleti megfontolásokból az átruházás a szerzést követő öt éven belül történik. Cikkünkben két példán keresztül mutatjuk be, hogyan kell az adókötelezettséget megállapítani.
Tovább a teljes cikkre

Ingatlan-bérbeadás: több ponton változtak a szabályok

adozona.hu
Január 1-jétől változtak a termőföldnek nem minősülő ingatlan bérbeadásából származó jövedelem adózásával kapcsolatos rendelkezések.
Tovább a teljes cikkre

Alig van már változó kamatozású kölcsön

vg.hu
Gyakorlatilag egyeduralkodóvá váltak az éven túli kamatfixálású konstrukciók a lakáshiteleknél: súlyuk januárra meghaladta a 95 százalékot. A fogyasztási hiteleknél is változnak az arányok, igaz, lassabban.
Tovább a teljes cikkre

Családi háza van? Most érdemes eladni

privatbankar.hu
A kibővített családi otthonteremtési kedvezmény és a kedvező piaci környezet kiváló lehetőséget kínál a családi házak értékesítésére. A legjobban azok járnak, akik Sopronban, Székesfehérváron vagy Debrecenben rendelkeznek ingatlannal, mivel ezekben a városokban sorban 258, 251 és 240 ezer forintot ért egy családi ház négyzetmétere tavaly.
Tovább a teljes cikkre

Nem csak a főváros peremén találni családi házat 40 millió forint alatt

profitline.hu
Sokaknak a családi ház vásárlásának gondolatára elsőként az agglomerációs települések, esetleg a falvak jutnak eszébe. A budapestiek fejében megfordulhatnak a budai, nagypresztízsű kerületek is, ám a II. vagy XII. kerület frekventáltabb részein a nyolcszázezer forintot meghaladó négyzetméterár sem ritka.
Tovább a teljes cikkre

Mi lesz az ingatlanalapokkal?

azenpenzem.hu
Nem lesznek olyan vonzóak az ingatlanalapok?Februárban többnyire stagnált a kötvényalapokban a befektetők pénze, az állampapírpiacon sem igen változtak a hozamok. Az ingatlanalapoknál a hírek szerint nagy változások jönnek, a visszaváltási időt fél évre emelné az MNB.
Tovább a teljes cikkre

Több tízezer lakás épülhet idén – De még ez sem menti meg a helyzetet?

portfolio.hu
A 2013-as mélypont után a megrendelt és kivitelezésbe vett lakások száma erősen megugrott, 2017-ben már 14 300 lakást adtak át, 2018-ra pedig már 18 000-nél tartott ez a szám. Idén várhatóan még ennél is több, 23-25 ezerre becsülhető az átadott lakóingatlanok száma, egyes számítások szerint azonban még ez sem lesz elég.
Tovább a teljes cikkre

Magyarok is veszik itthon a félmilliárdos villákat és luxuslakásokat

portfolio.hu
Nem csupán pénzes oroszok és ukránok, hanem tehetős magyar üzletemberek és magánszemélyek vásárolják a top luxusba tartozó hazai lakóingatlanokat. Újabban a felújított otthonokon kívül a most épülő lakások legfelső kategóriájában is válogatnak.
Tovább a teljes cikkre

Ami eddig volt az még semmi: most jöttek csak igazán lendületbe a lakásvásárlók

portfolio.hu
A Duna House ismét közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 februárjában, országosan 12 888 ingatlan adásvétel bonyolódott. A januári gyengébb kereslet után úgy tűnik, hogy újra lendületet kaptak a lakásvásárlók.
Tovább a teljes cikkre

Csúcson az irodaépítési piac

vg.hu
Több rekordot felállítva kiemelkedő évet zárt a budapesti irodapiac, míg a rekordokat döntő turizmus nyomán a hotelfejlesztések dömpingje következik idén és jövőre. A bérleti díjak az erős bérlői kereslet következtében az ingatlanpiac minden szegmenségben tovább emelkednek.
Tovább a teljes cikkre

Milyen hatással van az 1-es villamosvonal meghosszabbítása a lakáspiacra?

gazdasagportal.hu
Mint minden infrastrukturális beruházásnak, úgy egy villamosvonal meghosszabbításának is jelentős a hatása az adott környék ingatlanpiacára. Nincs ez másként az 1-es villamos esetében sem, melynek kiemelt a szerepe a főváros vérkeringésében. Ugyanakkor ez a hatás nem a közeli vagy a távoli jövőben várható, esetleg a vonal használatba vétele után, ugyanis a fejlesztést már “beárazta” az ingatlanpiac.
Tovább a teljes cikkre

Csúcson az irodaépítési piac

vg.hu
Több rekordot felállítva kiemelkedő évet zárt a budapesti irodapiac, míg a rekordokat döntő turizmus nyomán a hotelfejlesztések dömpingje következik idén és jövőre. A bérleti díjak az erős bérlői kereslet következtében az ingatlanpiac minden szegmenségben tovább emelkednek.
Tovább a teljes cikkre

Megjött a szállodaépítési kedv

napi.hu
Építőipari rekordot hozott 2018, összességében több mint 2400 milliárd forintot tett ki az elindított építési beruházások értéke – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.
Tovább a teljes cikkre

Irodaházat értékesített a Wing

portfolio.hu
A Wingholding tájékoztatása szerint a társaság cégcsoportjába tartozó Wingprop Zrt. február 26-án értékesítette a tulajdonában lévő V175 Irodaház Kft. 100 százalékos mértékű üzletrészének tulajdonjogát. A Wingholding mindemellett azt is bejelentette, hogy a társaság konszolidációs körébe tartozó, Gladiátor Alapkezelő Zrt által képviselt Gladiátor V. Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap 29 millió eurós hitelszerződést írt alá.
Tovább a teljes cikkre

Új lakások százait veszik a kínaiak a fővárosban

magyarnemzet.hu
Újabban a kínaiak váltak a budapesti lakáspiac legfontosabb külhoni szereplőivé, akik az új építésű lakóházakban is számos ingatlant vásárolnak meg. Budapesten nem ritka az olyan társasház, amelyben harmadrészt ázsiai vevők, illetve lakók jelentek meg. A külföldiek és befektetők részesedése azért is érdekes, mert a kormány az ő nagy arányukkal indokolta a kedvezményes lakásáfa kivezetését.
Tovább a teljes cikkre

Akár 5 millió forinttal kedvezőbbek lehetnek az új lakáshitelek

piacesprofit.hu
Bár még sok fontos részlet hiányzik, a napokban bejelentett, júliustól elérhető támogatott lakáshitelek az eddiginél jóval nagyobb körnek jelenthetnek segítséget. Az ingatlan.com és a money.hu összefoglalója szerint a kétgyermekesek lakásvásárlásához felhasználható 10 millió forintos kölcsön havi szinten 3 milliós megtakarítást hozhat az érintett családoknak a piaci konstrukciókhoz képest.
Tovább a teljes cikkre

Pakolhatnak a bőröndbe a családosok: ezeken a balatoni településeken kapható a falusi CSOK

portfolio.hu
Az elmúlt napokban jelentette be a kormány a falusi családi otthonteremtési támogatás (CSOK) pontos összegét és feltételeit, amelyre reagálva megnéztük, hogy ez milyen hatással lesz a vidék ingatlanpiacára, illetve készítettünk egy nem hivatalos listát arról, hogy mely vidéki településeket érinthet az intézkedés. Most a közvetlen Balaton-parti településeket vettük górcső alá, a rendelkezésre álló kínálatot és fajlagos árakat megnézve.
Tovább a teljes cikkre

Ekkora nyereséget ért el a Graphisoft Park

profitline.hu
A Graphisoft Park SE szabályozott ingatlanbefektetési társaság (szit) tavaly 4,45 millió euró nettó nyereséget ért el a korábbi gyakorlattal (pro forma) készült beszámoló szerint, az eredmény 12 százalékkal nőtt 2017-hez képest – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett jelentésében.
Tovább a teljes cikkre

Hiába a növekvő bérleti díjak, mégsem örülhetnek a tulajdonosok

portfolio.hu
Hogyan élik meg a bérlők a budapesti irodapiacon megfigyelhető változásokat? Milyenek az elvárások az új irodaházakkal szemben? Mennyire stabil a jelenlegi bérbeadói piac fenntarthatósága? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Portfolio Property Investment Forum 2018 irodapiaci panelbeszélgetésének résztvevői Tímea Henter, a Knight Frank Hungary társigazgatójának moderálásával.
Tovább a teljes cikkre

Mit tehetünk, ha áron alul árvereznék az ingatlanunkat?

uzletem.hu
Végrehajtási eljárásban sor kerülhet az adós tulajdonában lévő ingatlan árverésen való értékesítésére. Amennyiben az ingatlant árverezik, az adósnak és a követelése megtérülése érdekében végrehajtást kérőnek is fontos lehet, hogy az ingatlant ne piaci áron alul adják el. Mi a teendő, ha az árverezni kívánt ingatlan becsértékét túl alacsonynak találjuk? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.
Tovább a teljes cikkre

Hatszor akkora lakást kapunk Miskolcon 20 millióért, mint az V. kerületben

index.hu
Vidéken akár 100 m² fölött is vehetünk ingatlant 20 millió forintból, míg Budapesten ez csak egy garzonra elég, olvasható a Duna House ingatlankörképében. A vizsgált megyeszékhelyek közül Miskolcon lehet a legnagyobb használt lakást venni, ott egy közel 130 m² ingatlanra elég 20 millió forint.
Tovább a teljes cikkre

Mit hoz 2019 a logisztikai ingatlanok piacán?

portfolio.hu
2018-ban is tovább folytatódott az európai logisztikai ingatlanpiac bővülése – hangzott el a Prologis mai sajtóeseményén. Erőteljes volt a kereslet, negatív rekordot döntött az üresedési ráta, és megkezdődött a bérleti díjak régóta várt növekedése.
Tovább a teljes cikkre

Újabb árrobbanás jöhet budapesti lakáspiacon – egymilliós négyeztméterárakra kell felkészülni

privatbankar.hu
Tavaly összesen 8400 új társasházi ingatlant adtak el a fővárosban, amely – ha néhány százzal is, de – elmarad az egy évvel korábbi számtól. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérkép legfrissebb adatai szerint idén tetőzhet a lakásátadások száma, miközben egyre több területen kell megbarátkozni az egymilliós négyzetméterárakkal.
Tovább a teljes cikkre

Földindulás a lakáshiteleknél: ezek most a legjobbak

portfolio.hu
Földcsuszamlásszerű változásokat hozott az elmúlt év abban, milyen lakáshitelt választanak maguknak a magyarok. A Pénzcentrum kalkulátora segítségével megnéztük, hogy a fix kamatozású hitelek felé történt nagy hangsúlyeltolódás után hol állnak most a kamatok és a törlesztőrészletek a bankok új ajánlataiban.
Tovább a teljes cikkre

Tényleg szeretnek a magyar emberek saját ingatlanban lakni?

piacesprofit.hu
Február 12-én az ATV Egyenes beszéd műsorában Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormányzat nem gondolkozik szociális bérlakásépítési programban, mivel a magyar emberek saját tulajdonú lakásban szeretnek lakni.
Tovább a teljes cikkre

Összeomlás vagy árrobbanás? – Mi lesz most a lakáspiacon?

portfolio.hu
Rengeteg becslés, ötlet, spekuláció látott napvilágot az utóbbi időben azzal kapcsolatban, hogy a lakásárak miként alakulhatnak a következő években. Van, aki szerint küszöbön az összeomlás, míg mások – elsősorban a CSOK-kal kapcsolatos legújabb programok hatására – az árak további drasztikus emelkedésére számítanak. Mi lehet az igazság, összeomlás vagy az árrobbanás? Szakértők segítségével elemezzük a helyzetet.
Tovább a teljes cikkre

Mi van itt? Négyszer több új lakást adnak át idén: de még ez sem elég?

penzcentrum.hu
A budapesti újlakáspiacon a legnagyobb, közel 50 százalékos drágulás a XIX. kerületben következett be, az újépítésű otthonok kínálata pedig a IX. kerület új városnegyedében bővült a leginkább az elmúlt évben.
Tovább a teljes cikkre

1 év alatt közel ötmillió forinttal emelkedett a panellakások átlagára Budapesten

Erősen indította 2019-et az ingatlanpiac, egyre nagyobb az érdeklődés, az árak pedig tovább növekednek, egy év alatt ötmillió forinttal emelkedett a panellakások átlagára Pesten.
Tovább a teljes cikkre

Tízből kilencen használt lakást keresnek Magyarországon

hirado.hu
Sokkal többen keresnek használt lakást mint újat Magyarországon: tíz emberből kilenc ilyen ingatlant venne – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Tovább a teljes cikkre